Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko leży poprzecznie, problem!

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 33 tygodniu ciąży i moje dziecko od początku leży poprzecznie. Jakież było moje zdziwienie jak w 30 tygodniu na usg leżała głowa w dol...pierwszy raz to był i czuję że ostatni. Już następnego dnia po wizycie i usg czułam jak dziecko znowu leży poprzecznie. Kopie mnie tylko i wyłącznie po biodrach. Głowę ma po jednej stronie a nogi po drugiej. Tak jest cały czas, od rana do nocy. Nie wiem co robić, boję się porodu, że będzie poprzecznie a na usg nagle głowa w dol i tak w kółko aż coś się stanie, co robić?

Gość gość
Nie martw się u mnie jest tak samo na ust glowka w dol a później sie przekreca i czuje ruchy po bokach a nawet na dole. Dziecko ma czas na odwrócenie sie do konca ciazy, jak Cie to niepokoi to poproś przed porodem o USG powiedz jakie masz obawy.

Gość gość
Ja tak miałam i miałam cc. Nic strasznego. Wczoraj miałam usuwaną ósemkę i to jest 100 razy gorsze od cesarki.

Gość gość
No przecież nie będzie się obracać w trakcie porodu, przy położeniu poprzecznym planuje się cesarkę. Przed samym cc robią usg, i jeśli się okaże że dziecko jednak jest w położeniu główkowym, to będzie próba sn.

Gość gość
Może sie obrócić w trakcie porodu, znam takie przypadki. Babka rodzila sn bo dziecko na USG ułożone główka w dol i nagle lekarz wsadzil rękę do środka a tam bobas sie przekrecil i na cc powieźli.