Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona___

Co to za robak na ścianie? Bardzo proszę o pomoc

Polecane posty

Gość zmartwiona___
Jakoś pospalam. Ciągle się martwię co to. Wczoraj tylko raz to zobaczyłam gdy weszłam do pokoju i zapalilam światło i przygladalam się ścianie w miejscu,w którym kilka dni temu to widziałam. I niestety zobaczylam to. cgcialabym wiedziec co to. A do kogoś kto zarzuca,ze jak można mieszkać z dzieckiem w takim domu. Mamy w domu czysto a mieszkanie jest zadbane.

Gość gość
To kup sobie środek na insekty, jak coś wylezie to atakuj i po sprawie. Pluskwa jest płaska i bylibyście pogryzieni w nocy, więc raczej nie

Gość gość
Nawet do najczystszego mieszkania może się coś przyplątać, szczególnie na blokach. Wystarczy jakiś brudas sąsiad, albo podróżnik. Pluskwy często można przywlec z hoteli, kiedyś sąsiadka wróciła z wycieczki objazdowej i w trzech hotelach były. W sumie pluskwa bywa tam, gdzie często się ludzie przemieszczają

Gość gość
Następnym razem złap i obejrzyj dokładnie w świetle dziennym. Nie wiem, czy to nie pluskwa. One różnie wyglądają w swoich stadiach rozwojowych. Mówisz, że małe, brązowe i w paski. Mnie niestety kojarzy się z pluskwą.

Gość gość
Wygoogluj sobie pluskwy, jest pełno informacji i zdjęć w różnym stadium, skąd się biorą w mieszkaniu, jak wytępić, oglądałam kiedyś w hotelu co lazło po ścianie, rozwiało moje wątpliwości. Nie była pluskwa, tylko jakiś owad lokalny, a ludzie od razu panika, że pluskwy ☺

Gość gość
Pluskwa jest zaokrąglona i nie ma takich długich czułek. Ciesz się że to nie pluskwa bo my już rok z tym walczymy, ile kasy na to poszło to masakra, remont mieszkania, meble wywalone, nowe łóżka kupione a i tak jeszcze są. W końcu zamowilismy specjalistę ale czy to pomoże to nie wiem, bo okazało się że sąsiad też ma pluskwy....

Gość zmartwiona___
Będę się na to czaić dziś, może znów to zobaczę...:/ Ale lepiej, aby tego nie było. Jeśli zobaczę to się przyjrzę jeszcze raz.

Gość gość
To jest skarabeusz.