Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tez wstydzilybyscie się za córke ,która zaszla w ciąze bez ślubu??

Polecane posty

Gość gość

czy tez wstydzilybyscie się za córke ,która zaszla w ciąze bez ślubu??

Gość gość
Tak,puszczalska

Gość gość
Pytam bo w maju okazalo sie ,że jestem w ciązy,KTÓRA PLANOWALAM bo mialam endometrioze i ginekolodzy zalecali szybko zajsc w ciąze ... Mam ukochanego faceta ,który tez tego chcial ...poza tym mamy obydwoje zaraz 30 lat więc nie bylo na co czekać. Jestem z rodziny katolickiej i niestety musialam sie spieszyc z tym slubem zeby brzucha nie bylo widac..ślub bralam NA SZYBKO W PADZIERNIKU. Najgorsze,że mama wstydzila sie przyznac przed ludzmi do tego ze biore ten slub itd...miala do mnie pretensje ,że rozgadalam to koleżankom w pracy i ,że one to rozniosa wszystko i ludzie beda plotkowac.Zakazala mi mowic o ciązy bo niby wstyd ,że nieslubna ciąza itd..nikomu z dalszej rodziny nawet nie powiedziala ,że ja w pazdzierniku biore slub. Dzis jestem juz meżatką i sprawa niby sie rozwiazala ale niebawem rodze i teraz rodzina wstydzi sie powiedziec ludziom o tym ,że urodze bo mowią ze ludzie sobie przeliczą kiedy byl slub a kiedy urodzilam... Czy wg was przesadzam ,że czuje zal do matki ,że tak ukrywala mój slub i ciąze....? Ciągle mówila mi wtedy ,że nie bedzie nikomu mowic o tym slubie bo po co ludzie mają gadać i zastanawiac sie czemu tak szybko itd..potem wszyscy sie dowiedzieli i byli w szoku ,że mama im nie mowila o tym...nawet dalsza rodzina miala pretensje... Co wy sądzicie o tym?Czy ma prawo byc mi przykro?

Gość takijeden666
Żyjemy w katolicki burdelu więc katole nienawidzą takich ale dla mnie to nie wstyd. Urodzisz dzieciaka i to najważniejsze. Ja nie chce dzieciaka nawet po ślubie.

Gość gość
Twoja matka ma racje ,że sie wstydzi tej sytuacji. Piszesz ,że jesteś dorosla ,bo masz 30 lat juz na karku.Więc chyba rozumiesz co to znaczy dla matki ,kiedy córka najpierw zachodzi w ciąże ,a potem dopiero slub .Pewnie je koleżanki z pracy mają normalne dzieci i porządne,więc normalne ,że sie wstydzi za taką córkę.Najpierw ślub a potem dziecko.Ty jesteś chyba jakąs patologią.

Gość gość790
Wstydziłabym się to na miejscu matki Bezsensownie Cię wpędza w poczucie winy

Gość gość
Najpierw ślub a potem dziecko.Ty jesteś chyba jakąs patologią. xxxx To nawet lepiej. :) Jestem już dość stary i moja wybranka też, a dopiero czekamy na ślub. Po ślubie od razu dziecka nie będziemy robić, a za chwilę będzie mam nadzieję już za późno na dziecko. Ja dziecka nie chcę a moja chyba chce. :)

Gość gość
szkoda corki

Gość gość
Mi jest obojetne . Nie mialabym pretensji, sama swieta nie jestem ;)

Gość gość
Mama mi daje kasę na bilety do kina, ja wydaję tą kasę na loda w agencji:classic_cool:

Gość gość
Nie mam nic gadania , corka dorosla

Gość gość
wstyd za taką matkę - moherkę...

Gość gość
Marze o wnuku a czy bedzie slub czy nie to sprawa ich

Gość gość
Matka twoja p******a. Ja bym corke na rekach nosiła za wnuczatko i mam w d***e plotki.

Gość gość
Teraz śluby gowno warte i prawda ze katole to burdel katolicki

Gość gość
To zależy jakie kto ma podejście religijne , a według mnie gorszy jest wstyd wtedy jak córka nie ma żadnego partnera oraz zajmuje wraz z dzieckiem mieszkanie rodziców w dodatku polegając na nich...

Gość gość
Gdyby moja corka zaszła w ciaze a facet by ja zostawil to przygarnelabym bez problemu. Bylaby ze mna ile by chciala, duzo podlych ludzi tutaj sie wypowiada, stare mohery

Gość gość
Pozniej na forum takie corki obgaduja podle matki ktore serca nie maja.

Gość gość
Twoja mama jest niestety prymitywna zasciankowa zacofana pania Dulska o malym mozdzku, ktora zyje w pewnych narzuconych schematach myslenia i nie jest w stanie uswiadomic sobie ze to nie jest obiektywna rzeczywistosc. Wspolczuje

Gość gość
najważniejsze w życiu "co ludzie powiedzą" :)

Gość gość
15:26 pieknie napisane :) popieram

Gość gość
15:29 prawda :) tylko patrza na ludzi a nie szczescie swoich dzueci

Gość gość
Tak,puszczalska xxxx Po ślubie żona też się puszcza z mężem. Jeśli szanuje swoje ciało i siebie nie powinna oddawać się nikomu nigdy, nawet mężowi. Bo to facet który wykorzystuje żonę również (poza robieniem dzieci) dla własnych przyjemności.

Gość gość
Macie pretensje do katolikow o to ze nie toleruja bycia szmata a takich kobiet nikt nie toleruje tylko te ktore tak sie prowadza.

Gość gość
Macie pretensje do katolikow o to ze nie toleruja bycia szmata //a wiesz co oni sami potrafią wyprawiać, tego nie widzisz że robią wszystko na pokaz

Gość gość
Macie pretensje do katolikow o to ze nie toleruja bycia szmata xxxxx a po ślubie żona jak daje mężowi i się z nim puszcza to już nie jest szmatą ? Nie szanuje siebie i swojego ciała. Seks powinien być zakazany zawsze. Nie może być raz zły a raz dobry.

Gość gość
Autorko, masz meza i oczekujesz swojego pierwszego dziecka. Miej w nosie, co inni mysla i mowia. Nie jestes nastolatka! Zal tylko, ze wlasna matka tak sie zachowuje, bo przeciez urodzisz jej wnuczka i nie zostaniesz bezdzietna stara panna. Polska jest jednak zasciankiem.

Gość gość
Autorko, już wczoraj założyłaś ten temat i zadałam Ci pytanie - jak to jest, że religijni katolicy planują dzieci przed ślubem? Dziwi mnie to... Planowałaś dziecko przed ślubem a jak się okazało, że zaszłaś to "musiałaś" szybko ślub organizować i zatajać ciążę. Co z Was za katolicy? Ja nie wstydziłabym się swego dziecka nigdy, ale na Twoim miejscu sama ze sobą nie byłabym w zgodzie...

Gość gość
Wy tak serio??? Gdybyś była jeszcze dzieckiem, to pewnie jako matce byłoby mi wstyd, że zaniedbałam wychowanie. Ale jesteś dorosła, matka nie może narzucić Ci swojego sposobu myślenia i postępowania. Nie puściłaś się po imprezie nie wiadomo z kim, tylko masz dziecko ze swoim partnerem. To niech mówi, że wcześniak. A Ty skup się ma mężu i dzieciaczku.