Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak napisać zaproszenie na ślub dla nastolatka ?

Polecane posty

Gość gość

Mój kuzyn niedawno skończył 18 lat, czyli można powiedzieć, że stał się osobą dorosła, no i teraz ja mam problem, bo załóżmy, że gdyby był nieletni, to mogłabym dać zaproszenie razem z zaproszeniem jego rodziców, teraz raczej powinnam dać osobne, ale czy mam pisać z osobą towarzyszącą ? Jakby nie patrzeć, on ma dopiero 18 lat.

Gość gość
Ja na swój ślub zapraszałam z osobą towarzyszącą od 18.

Gość asiutka   1999
Tak. oddzielne i z osobą towarzyszącą.

jeśli kuzyn jest w parze - to z osobą towarzyszącą, jak bez to nie? ech, k***a, sama nie wiem, a przecież mój ślub blisko:(

Gość gość
Weźcie nie wymyślajcie, sami chodziliscie. Szkoda Ci tego zaproszenia? To po.co wesele robić? Nie.rozumiem takich ludzi...

Gość gość
Ja tam mam 30 i chodzę sama. Co nie zmienia faktu, że bym się obraziła, gdybym nie dostała zaproszenia z osobą towarzyszącą.

Pewnie, że z osobą towarzyszącą. Ja będąc mniej więcej w jego wieku (między 18 a 19 urodzinami) dostałam oddzielne zaproszenie na wesele z osobą towarzyszącą.

Gość gośćgoscgoscgoscgoscgoscgosc
Jak ktoś kończy 18 lat staje się dorosły, może robić właściwie wszystko (oczywiście co jest dozwolone) - kupować alkohol, tytoń,zrobić sobie prawo jazdy, dostaje dowód osobisty, może nawet zawrzeć własny związek małżeński. Ale autorka ma na ten temat inne zdanie, najlepiej zaprosić na jednym zaproszeniu z rodzicami, oczywiście bez osoby towarzyszącej... Jako dorosły człowiek powinien dostać własne zaproszenie z osobą towarzyszącą, to czy kogoś teraz ma czy nie, nie ma nic do rzeczy. Może przyjść pobawić się choćby z jakąś koleżanką (nawet ludzie koło 30 biorą czasem kolegę /koleżankę na wesele jak nikogo nie mają). W każdym razie ma prawo zdecydować sam, bo jest dorosły. Ale autorka liczy koszty - osobne zaproszenie jakieś 2 zł, a osoba towarzysząca to już cały koszt talerzyka, a przecież ile taka młoda osoba może dać w kopertę - pewnie nie zwróci się.....