Gość gość Napisano Grudzień 11, 2016 Witam, mam problem a mianowicie chodzi o moja mamę, ciągle pije, siedzi cały czas u sąsiadów, nie zrobiła obiadu, a ją o to poprosiłam, mieszkam jeszcze z babcia ale ona uważa ze ma swoje problemy i nie będzie sie w nas wtrącać, jak wiecie jest zima, potrzebuje nowych butów ponieważ rok temu mi sie rozwaliły zimowe a mieszkam w górach, proszę ja od 3 tygodni o te buty ale zawsze jest wymowka 'nie stać mnie, idz sobie zarobić to będziesz miała' oczywiście nie mogę pracować bo jestem niepelnoletmia, mama pracuje na delegację i praktycznie pol tygodnia nie ma jej w domu, gdy próbuje z nią porozmawiać to jest 'ale ja jestem dorosła i mogę robić co chce' rozmawialam o tym z babcia i powiedziała, że mam to zostawić w spokoju. Ze strony rodziny również nie mam wsparcia bo nie utrzymujemy zbytnio kontaktu, jedynie z dziadkiem ale wole go nie denerwowac bo on ma swoja rodzinę. Jak myslicie powinnam gdzieś to zgłosić? Blagam o rady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach