Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci z rozszczepem wargi i podniebienia

Polecane posty

Gość gość

Witam, witam. Czy jest ktos tutaj kto urodzil dzieciaczka z rozszczepem wargi i podniebienia. Kilka pytan: Jak karmic malenstwo? Czy wkladka na podniebienie jest bezpieczna? Czy dzieciatko jest niespokojne z ta wada? Jak po operacji wyglada opieka? Rodze w marcu, i sie przygotowuje do roli mamusi :-)

Gość gość
Mam w rodzinie dziecko z rozszczepem do karmienia miał specjalne smoczki ,bardzo ulewało tylko nie wiem czy to ma związek z rozszczepem,co do wkładki na podniebienie to nie wiem bo nic takiego nie ma.Przez pierwsze 3 miesiące bardzo płakał a potem się uspokoił i jest bardzo grzeczny,po operacji wargi przez tydzień leżał w szpitalu rączki miał unieruchomione przez około 3 tygodnie.pozdrawiam mam nadzieję że coś pomogłam

Gość gość
moja siostra ma dziecko z rozszczepem i od urodzenia jest pod opieką logopedy. Mała ma robione masaże przygotowujące do operacji, a na wszystkie twoje pytania również logopeda siostrze odpowiedziała. czemu pytasz na forum zamiast isc do specjalisty?

Gość gość
moja siostra ma dziecko z rozszczepem i od urodzenia jest pod opieką logopedy. Mała ma robione masaże przygotowujące do operacji, a na wszystkie twoje pytania również logopeda siostrze odpowiedziała. czemu pytasz na forum zamiast isc do specjalisty? x Bo dziecko się jeszcze nie urodziło.

Gość gość
no i co z tego że sie nie urodziło siostra chodziła do szkoły rodzenia gdzie był neurologopeda i zajęcia z nim i tam babeczka o wszystkim mówiła też mozesz isć na konsultację, porozmawiać, zadac pytania itp. mimo ze dziecka jeszcze nie ma na świecie :-O

Gość gość
i takie ułomki się rozmnażają...