Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam kaca i chce mi się wymiotować

Polecane posty

Gość gość

Co polecacie na kaca ? Dopiero wróciłam a objawy juz są...

Gość gość
Kurwa szybciej odpowiadajcie ja tu umieram

Gość gość
Nie znamy się na tym.

Gość gość
Klin polecam. Ewentualnie Riposton lub Alcovit Med jak już nie chcesz się alkoholizować. Do tego coś na uspokojenie organizmu. Najlepiej Relanium i Hydroxyzina, ale to jest na recepte. Bez recepty jest Positivum, do tego koniecznie Potas, Wapń, Magnez i dużo Witaminy C.

Gość gośću
Kaca nie leczy się alkoholem. Hydroxyzinum to alkohol i psychotrop w jednym. Jak se tak uszkodzisz wątrobę i/lub trzustkę to możesz dostać cukrzycę i/lub niewydolność wątroby. W najgorszym przypadku, a jak po hydrze tak by się stało, to i jeszcze psychiatrę by Ci dowalili, który jak ten baran, truł by innym psychotropem

Gość gośću
Na przyszłość nie pij, albo choć 1-2 banany zjedz przed imprą. W ogóle trzeba jeść, a nie tylko pić sam alko. I przygotować w domu remedia na kaca, a nie wymagać pronto odpowiedzi oa kafe. Nie każdy jest nocnym markiem czekając na poratowanie dziąślaka moczygęby ^^ co nie wie jak pić.

Gość gośću
Organizm nie bez powodu chce Cię zmusić do rzygania. Nie powstrzymuj. Prócz tego sok z kapusty kiszonej (nie z kwaszonej), bo alkalizacja. A potem sok pomidorowy. Bo potas. Reszta tu http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/naturalne-sposoby-na-kaca-jak-skutecznie-wyleczyc-kaca-domowe-sposoby_37163.html Guglaj też: na kaca Ech te dzieciaki ;p

Gość gośću
I co to było? Urodziny? Imieniny? Że nie w piątek tylko w niedzielę się szło chlapnąć, a tera pewnie leżysz jak ten dziabąg ze smartfonem w chwiejnej ręce. Do domu pewnie w taxi ;p a nie autobusem, bo w niedzielę można się szarpnąć. Co nie? Tylko się nie stawiaj a odpowiadaj bo pytania i pouczenia są wliczone w cenę porady ^^

Gość gośću
Mam nadzieję że Cię moje posty uspały, bo sen dobrze robi... na kaca też. Bo im bardziej skomplikowany tekst się czyta w takim stanie tym szybciej się zasypia ;D więc się o taki trochę starałem ;] ...dobranoc ;p

Gość kac leczony piwem
na drugi raz chlaj więcej, kac to znaczy niedobór alkoholu poprzedniego wieczoru, należy pić więcej

Gość gośću
@gość06:45 Jo, taki se żart. Acz byli tacy co tak myśleli i są dziś alkoholikami. Bo o co chodzi? Alkohol odwadnia, mózg się wtedy nieco kurczy i ciągnie za sobą membranę (czy jak się to tam zwie), która się boleśnie (stąd ból głowy) rozciąga. Gdy leczysz kaca alkoholem to uzupełniasz płyny więc kac przechodzi ale zaraz wraca. Więc pijesz dalej. Jeśli dalej alkohol to wpadasz w błędne koło i nim się obejrzysz masz nałóg. A takie rady na poważnie niektórzy dawali. Tyle że głupie to rady.

Gość gośću
@ man on the moon Czy chodzi Ci o herbatę rooibos

Gość katowicka kotarba
:-D