Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość23

zasilek z mopsu

Polecane posty

Gość gość23

sluchajcie, czy osobie(23l.) uczącej się w szkole policealnej będącej w związku małżeńskim(brak dzieci), gdzie oboje z małżonków nie pracuje, należy się zasiłek z MOPSU?

Gość gość
Dlaczego nie pracujecie???

Gość gość
Możesz spróbować się postarać, ale najlepiej osobiście iść i zapytać. O jakiś jednorazowy, okresowy zasiłek, bo jeśli bez dzieci to nie wydaje mi się, żeby coś więcej się należało. Normalne małżeństwo w sile wieku, nie bardzo widzę powody do otrzymywania zasiłku. A Ty, że się uczysz to też nic nie zmienia.

Gość gość23
szukam pracy bezskutecznie, natomiast mąż prowadzi gospodarstwo rolne, tylko nie jest jeszcze zapisane na niego, jest tak jakby bezrobotny.

Gość gość
Hmm najlepiej jeśli zapytasz u źródła, ja się aż tak nie znam, ale mówię, jeśli jesteście zdrowi i nie ma dzieci to nie wiem czy podlegacie jakimś prawom do zasiłku... Idąc na logikę to nie. Co innego, gdybyście chorowali, wtedy należą się jakieś środki pielęgnacyjne no i staranie się o rentę.

Gość gość
poczytaj ustawę o pomocy społecznej, tam masz wszystkie zasiłki i wymogi, jakie musisz spełniać, żeby dostać pomoc.