Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie pomocy,grypa żołądkowa,wasze sposoby

Polecane posty

Gość gość

błagam podzielcie sie swoimi sposobami na jelitówkę ,nie daje juz rady

Gość gość
100ml żołądkowej gorzkiej.

Gość gość
Nie ma skutecznego lekarstwa, trzeba swoje wy s r a ć i zwymiotować. Kup sobie orsalit w aptece i pij małymi łykami, bo niedobre jest, ale wzmacnia, bo to elektrolity. Szybciej wrócisz do formy.

Na wymioty najlepsza jest cola. Powoli małymi łyczkami co kilka minut. A na biegunkę Tasectan. Współczuje.

Zapomniałem jeszcze napisać, jak srasz dalej jak widzisz i leci kwaśna woda z duupy, to najlepsza SMCECTA taki proszek, robi się z wodą i to pomaga :) A tasectan nie znam

Gość gość
Sok z kiszonych buraków

Gość gość
nifuroksazyd, stoperan krople miętowe, dużo pić po wszystkim jakiś probiotyk na odbudowanie flory bakteryjnej

Gość gość
dziekuję kochani,to jest coś okropnego,kilka tyg temu miałam zapalenie uszu obustronne i ...to był pikuś ,w porównaniu do tego,mieszkam w dani i kurde nie wiem jak sie te leki tutaj nazywają ,spróbuje coli,a najgorsze jest to ze od wczorajszego wieczoru nie mój piesek ne był na spacerze:( mąż był wieczorem i poszedł na 24 do pracy,tak mi żal mojego psa,a za cholere nie wyjde takam słaba.

Gość gość
Nifuroksazyd, mega lek na dolegliwości żołądkowe (zabija bakterie), jak to wezmę prawie od razu wszystko przechodzi. Przy początkach warto jeszcze strzelić sobie kieliszek wódki z pieprzem.

Gość gość lekarz
Akurat serio jestem lekarzem, nie tylko z niku. Więc, stoperan to kretyński pomysł, gdyż tzw grypa żołądkowa ( pojęcie potoczne) to zatrucie toksynami wydzielonymi przez bakterie, więc stoperan jako lek zapierający pozostawi toksyny w organizmie, co wydłuży leczenie. polecam zaś Nifuroksazyd plus elektrolity ( w dużej ilości) . Pozdrawiam

Smecta to to samo co Tasectan różnią się tylko tym że Smecte trzeba rozmieszać w szklance wody a do Tasectanu wystarczy łyżka wody. Więc przy wymiotach radzę wziąść Tasectan. Wiadomo mniej wypijesz więc może nie zwymiotujesz.

Gość gość lekarz
Nie pij Smecty, to nic nie daje. Elektrolity ( są w aptece smakowe w tubie bardzo dobre w smaku, takiej jak Plusz) plus Nifuroksazyd.

Gość gość lekarz
Napewno też nie pij Coli, pogłębia straty elektrolitów, będziesz czuł ból głowy i osłabienie

Gość gość lekarz
W okresie mroźnej zimy adenowirusy i rotawirusy są rzadko spotykane, więc jesteś wyróżniona

Gość gość
Sok z kiszonych buraków sprawdzone i polecam

Gość gość lekarz
A ten kretyn co piszę, że na wymioty najlepsza jest Cola niech lepiej cofnie się do gimnazjum. Słodkie prowokuje wręcz wymioty

Pan doktor który nie potrafi odróżnić kobiety od mężczyzny. Mam tylko nadzieję że nie jesteś ginekologiem. A sposób z cola podpowiedziała mi pani doktor na SOR bo moja córka też w tym roku przechodziła jelitówkę. Skoro 4 latka nie umarła po tym sposobie to myślę że autorka też przeżyje.

Gość gość
strzyga ma racje sprubuj coli. ja tez mialam jelitowke i cola ma wymioty mi pomogla

Gość gość
Jestem po pielegniarstwie i nam na zajeciach zawsze powtarzali, ze najlepszy jest do picia rumianek i probiotyk np provag i jogurty oraz woda min niegazowana żeby się nie odwodnic. Dużo zdrowka i siły życzę.

Gość gość lekarz
To na tym pielęgniarstwie rzeczywiście słabo uczą, rumianek na tzw grypę żołądkową? , chyba na ból brzucha, a nie na grypę żołądkową :(

Gość gość
A ja nie jestem lekarzem, ale praktykiem i polecam enterol, do tego elektrolity i dużo płynów, rumianek, nagietek, woda, letnie i małymi lykami.

Gość gość
Jestem matką i nauczycielem małych dzieci, przychodzimy co jakiś czas...

Gość gość
ej bez sprzeczek,wierzę że każdy chciał pomóc,byłam z psiakiem,tzn wsiadłam w auto i ppojechałam do sklepu i no niestety załatwił się na szybko pod domem:( kupiłam cole ,potem pojechałam do apteki która niestety obok szpitala więc nic nie kupiłam bo kolejka jak u nas zza komuny normalnie. Wypiłam tę cole,poleciałam do wc i spałam do tej pory,bez wymiotów,niestety ten drugi objaw nadal daje mi popalić,więc skoro od 4 h nie wymiotuje (a było co 30 min) to może ta cola pomaga:)

Gość gość
a zapytam jeszcze czy to normalne ze jestem taka cholernie słaba? na codzień ćwiczę 2 x tydzień ,czasem siłka,dzwigam po 10 l mineralnej ,pracuje fizycznie,a teraz nie sposób podniesc mi rąk do gory, nogami szuram jak babcia 100 letnia,boli głowa i czasami wiruje,nie utrzymam szklanki w ręku! pije przez rurkę. i czy ta grypa jest zawsze zarazliwa? czy mąż bedzie chory na 100%?

Obawiam się że twojego męża też to dorwie. Choć może się obroni. Moja córka też była chora a mnie nic nie wzieło więc jest nadzieja dla twojego męża. Cieszę się że cola ci pomogła.:-) A w kwestii osłabienia to normalne. Organizm zmaga się z chorobą i jeszcze w gratisie ma wymioty i biegunkę.

Gość gość
rota potrafi okrutnie sponiewierac,to normalne ze jestes taka slaba,mieszkam w DE tam zalecaja pic jak najwiecej wody i niestety wyrzygiwac i srac na potege,nie hamowac ani wymiotow ani biegunki bo tylko przedluzasz leczenie i dojscie do normalnosci,zoladkowa trwa zwykle okolo dwoch do trzech dni z tym ze pierwsze dwa sa najgorsze,a raczej pierwsze 12 godzin wspolczuje,ale przezyjesz