Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomysłowe śniadania dla przedszkolaków

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamy podzielcie się pomysłami na smaczne i zdrowe śniadania dla dzieci w wieku przedszkolnym aby z chęcią je zjadły :)

Gość gość
ja robie coreczce owsianke ale pozwalam jej ozdobic ja owocami, rodzynkami albo orzechami. Taka owsianka dobrze smakuje :)

Gość gość
No niestety moje dziecko na sam widok owsianki ma odruch wymiotny.... Podpinam sie do pyrania

Gość gość
Cheeriosy (ilość na oko), pokrojony w plastry banan, jogurt naturalny (np. taki gęsty Bakomy), miód (na oko dla osłody). Wymieszać w misce, odstawić na trochę, żeby Cheeriosy namiękły/nasiąkły i nie były chrupkie, banan żeby zmiękł. Można odstawić do lodówki latem. Smacznego. I tobie i dzieciom będzie smakowało. Proporcje sobie z czasem wyrobisz.

Gość gość
Płatki owsiane zalać wrzątkiem i odstawić na parę godzin do nasiąknięcia (nie gotować). Jak nasiąkną polać syropem klonowym, pokroić banana w plastry, mandarynki w ćwiartki, winogrona w połówki, ewentualnie rodzynki (wcześniej zalane wrzątkiem i nasączone - można je zalać od razu razem z płatkami), jakieś miękkie orzechy np. makadamia pokrojone w ćwiartki albo połówki, jakieś pestki np. słonecznika (ale uprażone na patelni bez tłuszczo). Zamieszać. Można dodać cynamonu, a zamiast klonowego trochę płynnego miodu. Smacznego.