Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ostrzegam was kochane...

Polecane posty

Gość gość

Mam 25 lat starałam sie od roku o dziecko w końcu dwie kreski... Radość lzy poszlam do ginekologa nic nie widzial znowu poszlam nadal nic... Badania krew itp... Rak.. Nie duży ale rak... Badajcie sie... Ja miałam być w ciąży a mam zmartwienie.

Gość gość
Życie jest niesprawiedliwe.. Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze ..

Gość gość
Człowiek myśli ze jak młody to nic mu nie grozi... Może racja może szczęście w nieszczęściu...

Gość gość
Współczuję...

Gość gość
Potwierdzam. Mi podczas badań wykryto endometriozę. To pierwsze stadium. Nie działo się nic niepokojącego i gdyby nie badania kontrolne to nie wiedziałabym, że jestem chora i nie mogłabym podjąć leczenia. Jak rokowania autorko?

Gość gość
Moja babcia dożyła 99 lat,po śmierci zrobiono jej sekcję i okazało się,że miała wiele ukrytych chorób,a lekarz patolog stwierdził,że przeżyła tyle bo o nich nie wiedziała.Róbcie badania ile się da,wykryją wam wszystkie możliwe choroby i przepiszą wszystkie mozliwe leki do końca zycia,bo to własnie o to chodzi :-D

Gość gość
14:29 brawo! Masz rację lepiej się nie badać. Jeśli ktoś nie wie, że jest chory to nic mu nie będzie. Umierają tylko zdiagnozowani:P

Gość gość
Dzisiejsza medycyna polega na leczenie,a nie na wyleczeniu,nie dajcie się naciągać,dajcie mi człowieka,a znajdę na niego paragraf,dajcie mi człowieka a znajdę mu chorobę,tak to działa i tyle w temacie.

Gość gość
jedna z niewielu zyczliwych osob na kafeterii, ale oczywiscie musicie byc zlosliwi.wiem jak wazne sa badania ale najchetniej chowam glowe w piasek-ze strachu pozdrowienia dla autorki, zeby leczenie bylo skuteczne i zadnych nawrotow choroby! gość dziś , jakie badanie wykrywa endometrioze?bo chyba zwykle USG nie, mam objawy a nic nie widac

Gość gość
wiekszosc chorób ma swoj początek w psychice, jesli psychika zostanie narazona na uraz, stresor i umysł sobie z tym nie poradzi na poziomie podswiadomosci, problem przechodzi na ciało i tak sie wtedy rozwija choroba. Gosciu z 14.29 - cos w tym jest, bo gdy nie wiemy o chorobie, nie myslimy o niej.. żyjemy, tak jakbysmy jej nie mieli wiec nie ma ona władzy nad nasza podswiadomoscią, czasem lepiej nie wiedziec..

Gość gość
rokowania są dobre bo to wczesne stadium... ostatnio u ginekologa byłam jak miałam z 17 lat po tabletki anty potem nie brałam więc nie chodziłam, okresy i resztę miałam w porządku, teraz po ślubie zaczeliśmy się starać, ale też nie poszłam bo wiadomo rok dwa ludzie się starają, poszłam dopiero po dwóch kreseczkach... a to nie dzidziuś... naprawdę badajmy się...

Gość gość
Nie zawsze widać. Pierwsza cysta jaka się pojawiła była czekoladowa więc u mnie było łatwiej. Miałam mieć laparoskopię, ale po 3 miesiącach nie było po niej śladu. Na kolejnej wizycie kontrolnej lekarz zobaczył 2 cystę. Nie była zabielona jak poprzednia, ale była 2 komorowa i nie czekaliśmy z laparoskopią bo jak stwierdził tego typu cysty nie ulegają wchłonięciu. Już po operacji lekarz był pewien, że to endometrioza, ale 100% pewność miałam po odebraniu wyników. Wiem, że można też sprawdzić stężenie antygenu CA-125.

Gość gość
16:28 Gdyby nie te 2 kreseczki żyłabyś w nieświadomości. Dobrze, że tak wyszło. Teraz masz spore szanse na pokonanie raka. Myślę, że niedługo będziesz miała ten koszmar za sobą.

Gość gość
15:08 Ale ja tak właśnie żyję. Zmieniło się tylko to, że lepiej się odżywiam i systematycznie badam. Nie myślę o chorobie. To co mogłam zrobić już zrobiłam. Po operacji byłam na mocniejszych lekach i od tej pory nie pojawiają się nowe cysty.