Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszły tata

Starania o potomka

Polecane posty

Gość Przyszły tata

Witam. Jesteśmy z żoną 2 lata po ślubie i w tym roku skończyliśmy studia. Zaczęliśmy pracę w mieście powiatowym i postanowiliśmy rozpocząć starania o dziecko. Dotychczas ze względu na studia zabezpieczaliśmy się, ale od kilku miesięcy intensywnie pracujemy nad potomkiem. Niestety nie przynosi to jak dotychczas oczekiwanych skutków. Postanowiliśmy więc szukać pomocy u specjalistów. W związku z tym chcielibyśmy porozmawiać na ten temat z osobami które mają podobne problemy,wymienić uwagi co do leczenia, badań oraz waszych problemów w tym zakresie. Jesteśmy już po pierwszej wspólnej wizycie u lekarza, znajomi uważają go za dobrego specjalistę. Na wizycie zrobił na nas dobre wrażenie, ma jednak indywidualne i specyficzne podejście do pacjentek oraz ich partnerów.

Gość gość
Przyszły tata dobre hehe najpierw musisz mieć dziecko

Gość gość
Mój znajomy był w klinice w której po badaniach okazało się, że to przez jego stan zdrowia i tryb życia nie mogą zajść w ciążę. Dostał wytyczne i leki. Pytanie z czym u Was jest problem. Życzę powodzenia :)

Gość Przyszły tata
Na razie nie wiadomo po czyjej stronie są problemy. Żona jest po pierwszych badaniach. Na początku miesiąca byliśmy na kolejnej wizycie, gdzie lekarz przejrzał wyniki i stwierdził,że wyniki są dobre. Wykonał badania ginekologiczne i przez o***t żony USG ginekologiczne i jeszcze dodatkowo przez o***t i dał skierowania dla mnie na razie do androloga. Wskazała gabinet gdzie szybko i w miarę tanio mogą zrobić te badania.

Gość gość
A po co badanie przez o***t??

Gość marysia45
Przez o***t? Właśnie, po co? U kogo byliście? I jaki jest problem – to kluczowe, abyśmy mogli Wam pomóc. Dużo tu jest wątków związanych z niepłodnością. Ja sama niedługo podchodzę do IUI. Ile czasu się staracie?

Gość afkfk
Dokładnie: pierwsze słyszę o takiej metodzie badań, chyba, że jedynie przy prostacie. Leczycie się w jakiejś klinice, czy publicznie, jeśli możesz powiedzieć? Dobrze, że i żona dostała skierowanie na badania i Ty, choć powinniście dostać oboje je przy pierwszej wizycie. Ja tak miałam w Invimedzie i pozwala to zaoszczędzić czas, oraz zawsze przyczyna może leżeć po jednej stronie, lub drugiej. Jakie dostaliście zlecone badania? Hormony? To istotne przy próbach zajścia w ciążę.

Gość Przyszły tata
Postaram się odpowiedzieć na kilka zadanych przez was pytań. Badania przez o***t dlatego iż chciał zbadać macicę od innej strony, tej której nie można zbadać od strony pochwy. Byliśmy w jednej klinice w Kielcach u jej kierownika. Z takimi badaniami spotykamy się po raz pierwszy dlatego piszę o specyficznym podejściu do badań. Badanie żony było bardzo dokładne, dokonywał jakieś pomiary, zona była nago. Badanie usg nagrywane na płytę. Ja mam wykonać badania u androloga jutro mamy termin, wizyty a żona ma mierzyć temperaturę co też czynimy codziennie rano. Postaram się więcej napisać po wizycie u androloga.

Gość gość
kilka miesięcy to jeszcze nie tragedia. spróbujcie może celować typowo w owulację partnerki. są też specjalne gotowe zestawy na poprawiające płodność. Można je kupić np na naturalna plodnosc pl

Przyszły tata: jak po wizycie u androloga? Ponoć jeśli jest się poniżej 30tki, a skoro skończyliście niedawno studia, to wnioskuję, że jesteście- to dopiero można zacząć się niepokoić, że coś może być nie tak jeśli stara się bezskutecznie powyżej roku.

Gość gość
gość 2016.12.30 kilka miesięcy to jeszcze nie tragedia. spróbujcie może celować typowo w owulację partnerki. są też specjalne gotowe zestawy na poprawiające płodność. Można je kupić np na naturalna plodnosc pl Widziałam te zestawy. Są bardzo fajne i nie drogie w porównaniu z innymi tego typu.

Gość salamandra765
Przyszły tata i jak badania? Jak androlog? Jestem zaciekawiona. Mógłbyś też podać w jakiej klinice?

Gość gość
a w jakim jesteście wieku?

Gość gość
Ja jestem grubo po 30 i staram się 2 lata :(.

Gość gość
do autora, znam kilku 20 sto parolatków którzy mają problem z poczęciem dziecka, mój kolega ma 26 ,ona 25 jak zaczeli starania i 5 lat bez efektu, on zaczął od zbadania nasienia i wtedy leczenie, a u was 2 lata to jeszcze krótko

Gość gość
Potomka to królowie mieli. Ty możesz mieć dziecko. Po prostu. Nic nadzwyczajnego