Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypowiedzenie umowy na czas określony

Polecane posty

Gość gość

hej. mam możliwość podjęcia nowej pracy od 1 lutego. Okres wypowiedzenia wg nowych przepisów to miesiąc. kiedy najlepiej złożyć wypowiedzenie?

Gość gość
Trzydziestego pierwszego grudnia, a najlepiej - o ile to możliwe - dogadać się z pracodawcą i odejść za porozumieniem stron.

Gość gość
Skoro masz miesiac to mozesz po nowym roku, ale jak zlozysz wczesniej to bedziesz miala,jeszcze chwile przerwy, a nje tak na styk, tylko pamietaj, ze wypowiedzenie liczy sie od soboty, wiec jak np zlozysz w poniedzialek, to dopiero od soboty sie zacznie liczyc.

Gość gość
a czemu najlepiej za porozumieniem stron? zastanawia mnie czy można złożyć wcześniej z terminem zakończenia współpracy 31.01 na pewno 30.12 będzie dobrze? nie chcę przegapić jakiegoś terminu...

Gość gość
Tak, możesz złożyć 31.12. i ostatni stycznia będzie Twoim ostatnim dniem w pracy. Nie wiem co za baran napisał wyżej o tym poniedziałku - to ma zastosowanie jeśli ktoś ma 2 TYGODNIE wypowiedzenia a nie MIESIĄC (lub 3 miesiące), i wtedy okres wypowiedzenia zaczyna się w sobotę a nie w poniedziałek

Gość zcsdeerfre
okres wypowiedzenia w takiej sytuacji liczony jest od pierwszego dnia kolejnego miesiąca? więc teoretycznie jeżeli złożę wypowiedzenie powiedzmy 22.12 czy 27.12, to i tak nic nie zmieni?