Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chore nerki???

Polecane posty

Gość gość

Cześć kobiety. Mam dość dziwne objawy i nie moge dość co mi się stało. Otórz któregos razu obudziłam sie z bólem w stawach biodrowych (dzień wcześniej byłam na silowni i myślałam,że może je przeciązyłam), i z lekkim bólem kręgosłupa, wieczoram natomiast doszło uczucie zimna i dreszcze,stan gorączkowy ktore trwal chwile(z godzine) nastepnie minał ale dreszcze i uczucie zimna zostalo do rana, w srodku nocy tez zaczeła pobolewac mnie okolica prawych ledzwi. wieczorem juz natomiast bolała mnie cała prawa strona az pod żebra, szczególnie przy wdechu, chodzeniu itd, W nocy natomiast zaczała mnie boleć lewa strona ledzwi do tego wszystkiego. Pojechałam do szpitala ... niestety mieszkam w Irlandii. Usłyszałam,że mam infekcje, zapytałam czego dokładnie i uslyszalam " ..no infekcje nerek albo krwi" no to sie pytam ciemnoty" infekcja krwi?" a on" no bo wyszlo ze masz infekcje" patrze na niego z lekkim szokiem i mowie, człowieku, przeciez jak sie ma infekcje jakąkolwiek w organizmie zawsze wyjdzie w krwi to bo OB jest podwyzszone... Czego mam infekcje chce wiedziec" a on mi na to " no....y...no nerki,jak cie bola nerki to nerki albo cos" mowie ale mnie jeszcze bola stawy biodrowe,kregoslup i żołądek i co ? no niestety odpowiedzi nie odstalam. Poza tym bólem nerki nie mam zadnych innych objawów, nie mam krwiomoczu, nie mam opuchnietych rąk,stop,twarzy czy kostek itd, nie mam problemów bołowych z oddawaniem moczu, w nocy raz ide zawsze sikac bo na wieczor pije duzo herbaty...., nie mam podkrązonych oczu itd. Dostalam zastrzyki przeciwbolowe i o ile bół w stawach biodorowych i kregoslupie nie wrócil cały czas trzyma mnie na prawa strona od ledzwi po żebra. Czy jest mozliwe zeby infekcje nerki ( dodam ze w tymsamym czasie mialam angine wiec dlatego tez w badaniach i tak by wyszlo podwyzszone OB o czym lekarze wiedzieli-nie leczylam antybiotykami tylko normalnymi lekami angine) i odczuwac tylko bol nerki ale bez jakis sumptomów poza tym??? Co to moze byc? Bo ja sie od tych wariatow nigdy niczego dowiedziec nie moge, tyle h w szpitalu i jak zawsze du.pa.

Gość gość
E tam, to nie nerka. Idź do osteopaty ale dopiero jak wyleczysz infekcję. Nie łaź chora po szpitalach, bo złapiesz coś gorszego.

Gość gość
Powinnaś zrobić badanie USG nerek, badanie krwi CRP pokazuje stan zapalny, kreatyninę i mocznik. Może masz zapalenie pęcherza? .Jeżeli miałaś anginę i nie wyleżałaś jej i bez antybiotyku to jest ryzyko że mogło nerki zaatakować oby nie. Nerki zazwyczaj nie bolą, ja nawet nie wiedziałem, że jestem chory na nerki, dopiero jak byłem już osłabiony poszedłem do lekarza i diagnoza jak wyrok. Trafiłem na dializy a obecnie jestem po przeszczepie nerki i wcale ten czas nie wspominam miło, więc to jedna z najgorszych chorób, nie życzę tego nikomu. Jeżeli tak tam do niczego służba zdrowia jest to przyjedź do PL i przebadaj się.

Gość gość
no wlasnie problem w tym ze poki co nie mam kasy na bilety a musialabym te zdzieciaki ze soba zabrac bo nie mam z kim tu zostawic, w pracy mi nie dadza zwolnienia juz do marca przyszlego roku bo jest zapieprz. Angine tu lecza ...paracetamolem wiec ja nie mam pytań.

Gość gość
Ja więcej nie mogę nic doradzić tak jak pisałem wcześniej powinnaś zrobić takie badania jak wymieniłem dodatkowo badanie moczu. Nie wiem jakie badania zrobił lekarz Tobie w Irlandii skoro coś przebąkiwał o nerkach. Powinnaś zdecydowanie nacisnąć na lekarza i powiedzieć, żeby zrobił ci szczegółowe badania, żeby się dowiedzieć co ci konkretnie dolega. Leki przeciwbólowe też uszkadzają nerki. Może też być zapalenie stawów ?

Gość gość
miałam zrobione badania krwi, badania moczu, rentgena. I mimo to usłyszałam,że "infekcja nerki albo krwi" a za chwile zmieszany ze dopytuje "nerki albo cos". 3 lata temu pojechalam do szpitala bo mnie od trzech dni bolalo pod żebrami coś i nie moglam ani oddychac głeboko ani chodzić szybko. tam w ciągu 8h miałam zrobione te same badania co powyżej. po 8 h przyszedł najpierw jeden lekarz który stwierdzil,że mam chyba kamienie na nerkach.... za pól h przyszedl nastepny który powiedział,że on nie wie co mi jest...na to wszystko po ok 15-20 minutach jakiś lekarz z indii który mi powiedzial,że mam... iść do toalety na dwójkę.... o.O Mowie mu ze to chyba cosa nie halo z lekka ja nie mam problemów z wypróznianiem a od 3 dni nic niemoge zrobic,i ze boli mnie pod żebrami a nie jelita itd... a zaczeło mnie bolec jak 2h za długo siedziałam skrzywiona przed kompem na kanapie, myślałam,że sobie mięśnie naciagnełam i przejdzie a tu nic... w kazdym razie nie dowiedzialam sie co mi jest, goścu nafaszerowal mnie dwoma tabletkami Zaldiaru i kazal isc do domu, drogi do domu nawet nie pamietalam tak mnie s******l naćpał tym i rzygalam pozniej jak kot. Przeszło mi po ponad 11 dniach ten ból. Moj lekarz rodzinny mowil ze mam brac sobie przeciwbolowe bo on tez nie wie a skoro w szpitalu tez nie maja pojecia i kazdy mowi co innego to nic na to nie poradzę.... moj lekarz rodzinny juz jednego Polaka tak załatwił kolorowo... ze powikłania mial po grypie, tak mu grype leczył, ze gosciu jakies dziury na sercu dostał i jechal do Polski na operacje. Zreszta... zmienilam lekarza na innego i tez kolejny głab mi sie trafil, co chwile łapie angine ropną i prosilam o skierowanie do laryngologa zeby ocenił i wyciał bo od 5 lat co 2-3 tyg choruje a ta patrzy na mnie jak na UFO i mowi ze absolutnie zadnego skierowania nie dostane bo migdalki sa potrzebne i tyle... nawet widocznie ne przerosniete i syfiace... -_- Zwariuje z tymi konowałami... Jezdze raz do roku to pół apteki wykupuje,żeby jakos przetrwać, teraz zaczne zbierac na usuniecie prywatnie migdalów w Polsce i koniec, bo oni nie rozumieja ze powiklania po takich anginach sa masakryczne,ze miesien sercowy oslabia sie, ze berki siadaja... i jeszcze prosisz o antybiotyk i slyszysz"ale nic ci nie jest"/"nie trzeba"..a ze zawalone migdaly ropa to maja gdzieś....Smutne ale prawdziwe. A najgorsze ze pomimo polskich klinik oni obrali taka sama niemal metode leczenia jak reszta lekarzy w irlandii. I to jest smutne.

Gość gość
Jeżeli są bóle po żebrami w przedniej części ciała mogą być też spowodowane kamieniami w woreczku żółciowymi to też jest do sprawdzenia USG. Najlepiej jest wtedy brać Nospę -działa rozkurczowo. Co do migdałków lekarz ma rację, że są potrzebne ale pod warunkiem, że nie dają objawów zapalnych czy ropieją oraz są przyczyną częstych infekcji górnych dróg oddechowych. Jeżeli dają to wtedy je się usuwa. Jeśli są bóle z tyłu pleców to mogą być kamień na nerce lub nerkach. Dziwne, że nie dają skierowania na USG, żeby zobaczyć czy z nerkami wszystko ok. Powinnaś też wziąć do ręki wyniki od lekarza i zobaczyć co pokazały.

Gość gość
tu wynikow do reki nie odstaniesz niestety,chyba ze pojdzies zprywatnie, ja bylam w szpitalu i nikt mi ich nie chcial dac mpowiac ze wszystko jest ok i ze nie daja. O migdalach mowilam - angina ropna co 2-3 tyg od przynajmniej 6-7 lat. W Polsce po roku krzyczeli ze mam sie umówic na usuwanie ale na NFZ dali mi termin na za 10 miechów i w tym czasie to ja juz zdazylam i w ciaza zajsc i wyjechac... :/ A tutaj wogole olewaja. myslalam nad kamieniami na nerce, pytalam o USG stwierdziliz e nietrzeba bo zrobili przestwietlenie i nic nie wyszlo...... tak, tez mialam takie jednoa wielkie WTF?

Gość gość
Zdecydowanie pomóc może tylko specjalista. Zerknij na http://cm-skopia.pl/ ,słyszałem, że w kwestii urologii to profesjonaliści.

Gość gość
Jeżeli chodzi o godnego polecenia urologa to tylko z tego gabinetu www.gabineturologicznylodz.com.pl. Ja latami nie mogłam wyleczyć się z nawracających zapaleń pęcherza a u nich mi się udało.

Gość gość
Ja w pierwszej kolejności udałbym się do specjalisty. Nigdy nie byłem zwolennikiem leczenia się na własną rękę. Jeśli jesteś z Wrocławia mogę polecić Ci gabinet www.urolog-gorecki.wroclaw.pl. Sam byłem tam leczony i byłem bardzo zadowolony.

Gość rygar
Trzeba jak najszybciej udać się do specjalisty, niestety terminy są dość długe dlatego zerknij na zdrowenerki.expert bo tam mają dużo ciekawych wskazówek jak wytrwać z bolącymi nerkami, co robić i jak się leczyć