Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monia2708

Mam parę pytań

Polecane posty

Witajcie, 07.12. zrobiłam test ciążowy. Dwie kreski. Powtórzyłam 09.12. i były jeszcze ciemniejsze dwie kreski. Pierwszy dzień ostatniej @ to 04.11. Więc jestem w (chyba) 6 tygodniu W ten poniedziałek byłam u mojej ginekolog. Na USG widać było pęcherzyk. Ale się boję. Boję się, że je stracę. Że mimo tego, że biorę Folik i Duphaston, to może się wszystko stać. Nie mam plamien, tylko pobolewa mnie brzuch. Kiedyś mi mama mówiła, że często się zdarza tak, że pierwsza ciąża kończy się poronieniem. Mam 22 lata. Jestem zdrowa. Pracuję aktualnie w sklepie, bo potrzebuję pieniądze na kursy. Czy mam czego się obawiać? Bardzo proszę o opisanie Waszych ciąż. I czy udało się Wam za pierwszym razem czy nie. Jakie są powody poronień? Czego unikać? Co mogę jeszcze zrobić, żeby to się nie stało? Pozdrawiam Was ciepło

Gość gość
Matko ale panikujesz , nie stresuj sie i będzie dobrze

Gość gość
A dlaczego bierzesz Duphaston? Ja mialam do 12tc dosc silne "bole miesiaczkowe". Bez plamien i na usg wszystko bylo ok. Lekarz mowil ze to normalne bo macica rosnie. Zadnych lekow nawet nospy nie dostalam. Aktualnie 36tc i wszystko ok.

Gość gość
Ja tez jestem teraz w ciąży aktualnie 9tc pierwsza ciąża okazała się biochemiczną. Bardzo długo się starałam prawie 3lata. Teraz mimo ze w końcu się udało nie potrafię się tak bardzo cieszyć dlatego ze bardzo się boję. Wszędzie piszą o poronieniach i powiem Ci że głupi ten co straszy a jeszcze glupszy ten co czyta. Staram się nie czytać ale mimo to bardzo si boję.

Duphaston przepisała mi Pani Ginekolog. Jeśli ma pomóc, to dlaczego mam go nie brać? Może miała powody, żeby mi go przepisać... Nie wiem.. Ale czuję się dzięki niemu pewniej.. I tak, panikuję. Bo tu nie chodzi o moje zdrowie, ale o Jego życie...

Gość gość
Urodziłam dwoje dzieci, nigdy nie roniłam. Wyluzuj, stres nie pomoże a może zaszkodzić.

Gość gość
też mam 2 dzieci nie poroniłam nigdy. Do kiedy masz umowę w sklepie?

Gość Mama32
Kochana w każdej ciąży bolał mnie brzuch a urodziłam 3 córki i obecnie jestem w czwartej ciąży i też na samym początku bardzo bolał mnie i jest wszystko ok więc głowa do góry i nie martw się tak bardzo bo tylko sobie szkodzisz i maleństwu.Trzymaj się ciepło :-)

Co do umowy w sklepie - jeszcze jej nie mam. Pracuję tam od połowy listopada. Ale pierwszą reakcją szefowej na tą nowinę było "Musimy zaraz w styczniu podpisać umowę, żebyś miała te świadczenia!". Takiej Szefowej to ze świecą szukać... Ostatnio zrobiło mi się strasznie słabo w pracy i zadzwoniłam do niej z pytaniem co mam zrobić, bo się źle czuję i nie ma szans, żebym wytrzymała jeszcze 3 godziny. Na to ona zadzwoniła do swojego męża i zawiózł mnie on do domu... <3 I dziękuję ze słowa otuchy. Staram się nie przejmować tak bardzo i myśleć pozytywnie :) 04.01.2017r. następna wizyta u Ginekolog :)