Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki prezent dla 4 latka?

Polecane posty

Gość gość

Co kupić 4 letniemu chłopcu, który interesuję się samolotami, ma już mnóstwo zabawek modeli samolotów. co mogła by mu kupić na święta? coś związanego z samolotami ale żeby nie był to kolejny model samolotu bo ma tego bardzo dużo. Pomóżcie :)

Gość gość
Autko sterowane ? Klocki Lego ?

Gość gość
klocki lego ma auto sterowane też, myślałam nad sAmolotem sterowanym ale taki porządne kosztują sporo

Gość gość
Ciężko podpowiedzieć. Może ma jakiegoś piłkarza ulubionego, sama mam synka 4-letniego, był wniebowzięty jak dostał poduszkę z Messim. Wszelkie gry planszowe, chińczyk itp. A najbardziej ucieszyły go mandarynki :D Mam to szczęście, że synka cieszy każdy prezent, więc nie musi to być nic drogiego i wymyślnego. A ten chłopczyk to Twój syn? chrześniak? Jeśli to nie syn to proponuję porozmawiać z rodzicami dziecka, czy godzą się na drogie prezenty dla syna. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, jeśli dziecko zacznie dostawać drogie, duże prezenty to te mniejsze mogą go przestać interesować, a temu mogą z kolei nie sprostać rodzice i reszta rodziny. U nas rodzina nie ma naszego przyzwolenia na drogie prezenty. Są to więc pluszaki, autka, gry itp.

Gość gość
jest to chrześniak mojego narzeczonego,muszę ja kupić prezent ponieważ on wraca do polski chwilę przed świętami pytałam jego mame co moge kupić to powiedziała co kupicie to bedzię, a wiem ze tata chlopca sie wkurza jak dostaje kolejne zabawki ktore graja bo on chce spokoj w domu taki typ czlowieka :/ wiec tym bardziej niemam pojecia.swieta juz niebawem a ja mam tez prezenty na glowie dla moich dwoch siostrzenic i dla syna ale na szczescie im wiem co kupic.

Gość gość
"klocki lego ma"- wiesz, jeśli dziecko lubi Lego, to one praktycznie zawsze są świetnym prezentem, dzieci zwykle powiększają stale swoje zbiory. A Lego ma kilka róznych zestawów z helikopterami i samolotami, też polecam. Jeśli nie chcesz, to może być też bluzeczka z nadrukiem samolotów, w tym wieku dzieci zwracają już uwagę na ubranka i cieszą się z tych z ulubionym motywem, mój w okresie jak uwielbiał Elmo chciał non stop chodzić w takiej czapce, ulubione majtki to te z dinozaurami... Co jeszcze- proste gry zręcznościowe (polecam "Głodny hipopotam" i "nawlekaj, nie czekaj") albo zwykłe planszówki jak umie liczyć do 6, kolorowanki, plastelinę, ciastolinę, farby- jeśli lubi zabawy plastyczne, książeczki- nie tylko o samolotach jeśli lubi głośne czytanie.

Gość gość
Ciężko coś wymyślić przy tak okrojonych zainteresowaniach. Hmm mój syn ma 4 lata i dostanie od nas taki drewniany warsztat bo jak mąż coś robi to zawsze mu się wtrąca, srubokrety itd mu wyrywa więc teraz będzie mial swoje ;) Od chrzestnych dostanie tor hot wheels z autkami w zestawie bo lubi wszelkiego rodzaju tory składane. Jest fanem Tomka i stacyjkowa no i oczywiście samochody uwielbia (zwłaszcza zyg zaka :D ) potrafi rozpoznać wszystkie możliwe marki jakie można spotkać na ulicy :D Może coś z takich rzeczy by go zainteresowało?

Gość gość
Lego! To że ma to nic, znaczy że lubi. Klocków lego nigdy za wiele. A możesz kupić zestaw z samolotem czy helikopterem. Zobacz lego creator

Gość gość
Sama mam synka 4-latka i klocki lego to wcale taki trafiony prezent. Owszem, dziecko piszczy jak zobaczy. Ale do pierwszego złożenia. 4-latek wcale sam tak jeszcze tych klocków nie ogarnia, chyba, że chodzi o te zestawy dla tych całkiem małych. Ale tymi akurat mój syn się nie interesuje. A co później z tymi klockami - mieszają się jedne z drugimi, nie można dojść do ładu, co z którego kompletu itp. Nie wiem, mój synek, mimo iż mówi, że kocha lego, to w praktyce kocha je tylko do momentu pierwszego wysypania z pudełka i złożenia. Później idą w odstawkę. Tak z doświadczenia, co do prezentów dla 4-latka - synek uwielbia samochodziki hot weels, ma ich mnóstwo, tak jak torów do nich ma kilka. Za każdym razem jak dostanie nowe autko cieszy się bardzo i cały czas się nimi bawi, co chwilę do nich wraca, dba o nie, pilnuje by się nie pogubiły. Drugą jego małą pasją są dinozaury. Dużo ma plastikowych, gumowych, do zabawy, ale też kocha książki o dinozaurach, i to już takie dla dorosłych prawie, co wieczór każe sobie czytać o jakimś innym dinozaurze. Kolejne - piłka nożna. Uwielbia piłki, mecze, książki o piłkarzach, naśladuje swojego starszego kuzyna i jest wielkim fanem Messiego, cieszy go wszystko co ma podobiznę tego piłkarza. Co jeszcze... Aaa i uwielbia tak zwane przez niego "przybory artystyczne". Lubi oglądać na Ceebebies "Pan Robótka" i w ślad za nim uwielbia tworzyć. Cieszą go wszelkie materiał plastyczne, pędzle, farby, przeróżne patyczki kolorowe, wyklejanki, naklejane cekiny, pomponiki, itp., z których wymyśla cuda...

Gość Aszszsz
Ja swojemu dziecku kupiłam https://www.toys4boys.pl/kolyska-newtona-item2215.html https://www.toys4boys.pl/glutek-w-sieci-item2341.html (widział coś takiego na yt) i jako ciekawostkę https://www.toys4boys.pl/gizmobowl-miska-niesypka-item3081.html Potem będzie dla córek, bo jestem w ciąży. Nie reklamuję sklepu. Po prostu zamawiając w jednym kilka rzeczy mam jedną wysyłkę i trochę oszczędzam. Takie tam gadżety proste.

Gość gość
a gdzie mogę kupić takie autka z hot wheels albo jakieś tego typu??

Gość gość
W każdym markecie. Auchan, Carrefur, Kaufland. Takie małe, kosztują 6-7 zł, mój synek ma ich mnóstwo, ale z każdego nowego cieszy się ogromnie, i nie że dostanie i w odstawkę, dba o te autka jak o mało co. Nawet sobie półkę specjalną na te autka zażyczył.

Gość gość
Piasek kinetyczny, hot wheels, carrera?

Gość gość
Najlepiej jakieś zabawki edukacyjne, a oprócz tego może coś praktycznego? Ubranka i skarpetki? Ładne mają na www.superjumper.pl :)

Gość gość
Ja polecam przeglądać strony paru dużych sklepów internetowych. Jeżeli kierujesz się rozwojem i ruchem to klocki do składania będą ok . Cenowo i jakościowo dobre produkty polskiej firmy znajdziesz tutaj http://oziway.com/nowe/zabawa/zabawki.html Sama często mam dylemat co kupić i najpierw oglądam w necie i analizuje a jak jest promocja albo darmowa wysyłka to kupuję.