Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosieg366

Cera wrażliwa

Polecane posty

Gość gość
Piling kwasem liponowym, liposomy na naczynka (można dodać np. do toniku), pelethrokrem, iwostin rosacin w wersji na noc, wit. c (olejowa albo zwykła, zależnie od tolerancji skóry).

Pytanie stare, ale warte odświeżenia. Ja mam cerę wrażliwą, reagującą alergicznie na większość kosmetyków. Dlatego jej pielęgnacja była dla mnie dużym problemem. Dodatkowo czynniki atmosferyczne ( smog, wiatr, słońce) pogarszały tylko jej stan. W aptece pani poleciła mi krem Toleriane Ultra firmy La Roche-Posay. Już po jego pierwszym użyciu zauważyłam poprawę, a co najważniejsze nie pojawiły się odczyny alergiczne. Skóra po nałożeniu kremu jest nawilżona, a dodatkowo produkt łagodzi podrażnienia. Ma fajną lekką konsystencje i jest bardzo wydajny.

Gość gość
ja mam wrazliwą i do pielęgnacji tylko emolienty z apteki :) do makijazu natomiast tylko i wyłącznie mineralne kosmetyki, polecam podkład annabelle chociażby. chciałam też uzywać olejków do nawilzania cery, ale poki co arganowy uczulił :(

Gość gość
Zależy do czego, bo do pielęgnacji używam takich jak dobrała mi kosmetyczka. A do makijażu stawiam na takie o naturalnym składzie i które są hipoalergiczne. Na przykład cienie do powiek Alilla sa bardzo fajne, nie mam po nich żadnych problemów a do tego są niesamowicie trwałe

Gość gość
Ja stosuję wyłącznie kosmetyków naturalnych. Podobnie zresztą jak jedzenia, gdyż akurat na moją cerę w głównej mierze wpływa odżywianie. Ostatnio odkryłam, że otręby i płatki z https://naturalniezdrowe.pl/21-otreby-i-platki wpływają wręcz zbawiennie na pracę moich jelit - czuję się zdrowsza i oczyszczona.

Gość małagonia_
Przy wyborze kosmetyków do cery wrażliwej warto kierować się zasadą: im skład krótszy, tym lepiej. Do tego oczywiście ochrona przed promieniowaniem UV - ja używam kremu z filtrem przez cały rok. Wiem, że są też specjalne zabiegi dla cer wrażliwych i reaktywnych, np. Montibello Neurosense Sensitive http://www.galeriapieknakazimierz.pl. Co do kosmetyków naturalnych: też lepiej uważać, bo czasem nawet naturalne wyciągi roślinne mogą podrażniać skórę.

Gość gość
dobre kosmetyki to podstawa

Gość 🐩..

,,,