Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiki222

Jak sobie poradzić z toksyczną teściową

Polecane posty

Gość Kiki222

Moja teściowa jest strasznie toksyczna po godzinie przebywania z nią odechciewa mi się żyć. Cały czas narzeka. Komentuje wszystko co ktoś robi oczywiście ona by to zrobiła lepiej. Wydzwania po rodzinie i obgaduje swoje dzieci męża. Według niej ma najgorsze dzieci i męża pijaka itp. Mój mąż jeździ do domu rodzinnego tylko że względu na teścia który jest naprawdę dobrym czlowiekiem. A ja no niestety jeżdżę z nim ale mam juz tego dosc. Po każdej wizycie czuje się zniszczona psychicznie. Nie chcę by tesciu myślał że ich nie lubię czy coś ale ja nie moge przebywać w takiej chorej atmosferze oni chyba są już po prostu przyzwyczajeni do tego. Co robic?

Gość gość
Olewać, żyć swoim życiem, teściową traktować z przymrużeniem oka.

Gość gość
Nie ciagnac tematow z nia. Nie zmienisz jej.

Gość gość
Tak właśnie robię ale nie mogę już na to patrzec jak niszczy swoją rodzinę.

Gość Kiki222
Tak myślałam ,że może jak by usłyszała prawdę o sobie to może by coś zrozumiała???

Gość gość
A ty niby taka wspaniała jesteś? nie masz żadnych wad?

Gość gość
Przez tyle lat nie udalo jej sie zniszczyc, to jeszcze kilka wytrzymaja. ;) A jak sie miarka przebierze, przy kazdej jej opowiesci wymyslaj sobie inny sposob jej unieszkodliwiania: 1. utopic w klozecie 2. tluczkiem do miesa w leb 2. nozyczkami do paznokci w oko

Gość gość
no właśnie... nie wiadomo jak inni oceniają ciebie i miedzy innymi teściowa...

Gość Kiki222
Wiesz tu nie chodzi o jej wady tylko o to jak traktuje rodzinę. Mój mąż uciekł do innego miasta na studia żeby uwolnić się od niej. Brat robi teraz to samo a najmłodsza córka leczy się psychiatrycznie bo miała myśli samobójcze. Ciężko jest żyć z świadomością że twoja matkę najbardziej ciesza twoje porażki i może podzwonic po rodzinie i się pozalic jakie ona ma życie straszne przez swoje dzieci. I tu nie chodzi mi też żeby posmarować teściowa tylko jakoś pomóc tej rodzinie zanim dojdzie do jakiejś tragedi.

Gość gość
Tacy ludzie jak Twoja teściowa nie przyjmują do wiadomosci,że mogą postępować zle a jeśli zwrócisz uwagę to wywołasz wojnę i bedziesz tą niedobrą synową. Chociaż popieram Twój pomysł i proponuję a by "ktos" Cie wyręczył. Możesz np: "donieśc życzliwie" teściowej,że usłyszałaś jak takie dwie kobiety plotkowały na jej temat ,ze żle traktuje rodzinę,że obmawia dzieci itp... ;)

Gość Kiki222
20:⁴⁴. dzięki za radę ale nie jestem zdolna do tego na swój sposób staram się ją zrozumieć i czuje, że jest bardzo nieszczesliwa. No nic chyba Leszek rady tu nie dostane

Gość Kiki222
20:57 też tak myślę, w jej oczach jestem po jej stronie bo się nie odzywam gdy ona robi sceny. I narazie jestem idealna synowa. Strasznie mi ciezko bo jestem sierota i zawsze marzyłam o rodzinie, pięknym domu, zdrowych i mądrych dzieciach . A ona to wszystko ma i niszczy.

Gość gość
Tzeba było szukać męza z domu dziecka

Gość gość
ona narzeka bo widocznie ma powody, przeżyła więcej od ciebie małpo i jej do szczęścia oprócz chłopa do łóżka potrzeba więcej. Ja też narzekam, bo jak widzę jak cholerne pisowce za pieprzenie sie dają 500+ to mało mnie szlag nie trafi, gdzie za pracę mamy 1200 zł.l I to jest sprawiedliwe, oby wuj strzelił tych pisowców. Pieniądze należą sie za pracę, czy to do ich tępego umysłu nie dociera. Widocznie teściowa jest sprawiedliwa, pracuje i guzik z tego ma, a ci co leżą, piją i sie pieprzą mają więcej od niej uczciwej. teraz tak mamy w tym pieprzonym kraju, pisowce całkowicie nas skłócili. Ja tez nie wychodzę z domu, bo ja słyszę jak matka mają 3 i więcej dzieci narzeka, gdzie za to, że najebała tyle dzieci dostaje ponad 1500 zł za darmo i jej jeszcze szmacie źle.

Gość gość
jA MAM IDENTYCZNA MATKE I LECZE SIE na nerwice :(

Gość gość
Hahaha,13.30 jeszcze ci nie przeszlo jeszcze sie nie pogodzilas ze nie dostanisz 500+. Naklep dzieciorow to dostaniesz

Gość gość
dziś bardzo Ci współczuje. trzymaj się cieplutko

Gość gość
Moja też taka jest, ma trudny charakter nic do niej nie dociera, jest miła jak coś potrzebuje, ale już się przyzwyczaiłam. Ona się nie zmieni.

Gość gość
przeżyła więcej od ciebie małpo i jej do szczęścia oprócz chłopa do łóżka potrzeba więcej x co za antypatyczna cholera to napisała, taka sama jak teściowa a autorki! jak można coś takiego napisać dziewczynie bez rodziców, z domu dziecka!!!mało przeżyła??? na pewno więcej niż teściórwa!!!

Gość gość
uśmiechać się :D powkur.... się bardziej i się odczepi cięte riposty czasami hehehehe