Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlczego ludziom sie wydaje ze wpadlam? urodzilam w wieku 25 lat

Polecane posty

Gość gość

i byla to swiadoma decyzja

Gość gość
czy ty sie przejmujesz ciesz sie swoim malenstwem a ludzie zawsze co beda gadac i mowic co sie im podoba

Gość gość
Może nie wyglądasz na taką co by chciała Nie przejmuj się ją mam 28 i nadal krzywo patrzą na mnie corka ma 5 lat w kwietniu rodze w d***e mam czy się komuś to podoba czy nie może wyglądam młodo ale swoje wiem nie ocenia się ludzi po wyglądzie

Gość gość
Wiek, w którym dziś kobiety rodzą pierwsze dziecko przesuwa się bliżej 30-tki i 25-letnia matka jest młoda. Po prostu. W wieku 24 - 25 lat kończy się studia, później pracuje, żeby się czegoś dorobić, żeby mieć jakąś pozycję zawodową, a dopiero później dziecko.

Gość gość
Przestań prowokować zidiociała autoreczko, bo kolejny raz to samo bredzisz i kolejną g...wno burzę chcesz urządzać. Który to twój temat tutaj w ostatnim czasie? (tak, oczywiście pierwszy raz temat tu zakładasz, a na kafe nie byłaś od 3 lat - wiemy, znamy to) Zaraz zleci się kółko wzajemnej adoracji mamusiek 15-25, które pocieszając autorkę kolejny raz zgrabnie przejdą do ubliżania mamom 30+ i zrobi się tu kolejna jatka smarkul i hejterski raj kafe. Czy wam się to nigdy nie znudzi? czy nie jest wam wstyd, e tak chamsko wbijacie szpilki innym kobietom tylko za to, że żyją inaczej niż wy?

Gość gość
Jaki koniecn studiow 24-25? Raczej 23. 25 to już dwa lata po studiach i zapewne w pracy. Ja zaczęłam pracować jeszcze na studiach (dziennych) i urodziłam autorko przed 25 urodzinami. Mając studia i przepracowane 3,5 roku. Też się mnie w pracy pytali czy wpadłam. Szok, ze chciałam dziecka. Jak mówiłam, ze nie to i tak mało kto mi wierzył :-P ale mam to w nosie :-) Teraz mam 28 i czas zacząć myslec o drugim wkrótce..

Gość gość
gość dziś No jak maturę robi się w wieku lat 19-stu, studia magisterskie trwają 5 lat a mgr inż. robi się średnio pół roku dłużej to trudno skończyć studia mając 23 lata. Chyba, że robi się tylko licencjat, albo "studiuje" zaocznie w wyższej szkole tego i owego. Ja studiowałam dziennie, na trudnym kierunku i trzeba było chodzić na wszystkie zajęcia - w tym wykłady. Najwięcej czasu zajmowało przygotowanie się do laborek i pisanie sprawozdań z tychże. Pracować mogłam tylko dorywczo i to wystarczało mi tylko na to żeby się utrzymać podczas studiów.

Gość gość
Robią mature miałam 18,5 , a nie 19. Zapominasz ze można być z końcu roku. Kończąc studia magisterskie ma się wtedy 23,5. Nie, to nie były wyższe studia czegoś tam. Państwowa uczelnia, konkretnie ekonomiczna. Tutaj pracując 2-3 dni i przy okazji ucząc się zawodu też starczyło mi jedynie na utrzymanie na studiach. Co nie zmienia faktu, ze po obronie miałam już gdzie pracować na cały etat. I to zarabiajac już całkiem ładnie jak na początek.

Gość gość
Jestem z końca roku. Rocznik 82. Maturę robiłam w 2001 roku. Nie powtarzałam żadnej klasy w szkole. Ile miałam lat jak robiłam maturę?

Gość gość
okropność moja znajoma z pracy ma 37 i właśnie zaszła w pierwszą ciąże DLA MNIE TO NIE DO PRZYJĘCIA :-o

Gość gość
a ja uważam że płodność kobiety i rodzenie dzieci to jest sprawa tylko i wyłącznie danego małżeństwa , co , ile i kiedy chcą :-o Takie wpiertalanie się komuś w macicę , życie i waginę jest po prostu prostackie i obleśnie o np. moja teściowa :-o . Tak że uwierz autorko , że nie jesteś żadnym bóstwem jesz i srasz jak inni i wielu osobom twoja ciąża po prostu jest obojętna :-)

Gość gość
ja siedząc w kolejce do ginekologa ah no tak bo nie jestem taką bogaczką jak wy ( wiedząc mimo wszystko że niekiedy i prywatnie siedzi się w kolejce po kilka godzin ) i chodziłam na NFZ nigdy nie zastanawiałam się nad życiorysem danej babki z brzuchem bo g****o mnie to po prostu obchodzi , więc jak ja będąc w czwartej ciąży byłam dla kogoś dziwadłem to mnie to rozwalało bo zawsze podchodzę do ludzi i życia indywidualnie :-) A le tu faktycznie większość to gówniary nie rozumiejące nic :-)

Gość gość
Moje studia trwają 11 semestrów. Skończyłam je terminowo w wieku 25 lat. Są to studia prowadzone tylko w trybie dziennym, więc w grę wchodzi tylko praca dorywcza. Dla mnie 25 letnia matka to młoda matka.

Gość gość
gość dziś Jaki koniecn studiow 24-25? Raczej 23. 25 to już dwa lata po studiach i zapewne w pracy. xxx a ty myślisz, że wszyscy robili maturę tak jak ty i studiowali to co ty, tam gdzie ty? Niby jesteś taka wykształcona i oświecona, a tak na prawdę jesteś ograniczona. Ja miałam 26 lat gdy skończyłam studia. Nie powtarzałam nigdy klasy ani roku i co ty na to?

Gość gość
a nawet jak tak myślą to co z tego? wyolbrzymiasz sytuacje, nikt z tego powodu nie rozmawia o tobie non stop i nie przypomina sobie co tydzien a aska wpadłą. moja koleżanka, po ślubie 2 miesiace zaliczyla wpadke, i mówiła o tym , że przestali się zabezpieczac po ślubie, że zwyczajnie zaliczyli wpadke, nie wie kiedy, o której, drugie również urodzila z wpadki, jak dzieciak mial połtoraroku ale co z tego??? jaka to wpada po ślubie, 24 lata , po studiach, kurcze najwyzsza pora . śmieszne to jest , ze ktos wpadl po ślubie hehe , co innego dziewczyna 20 lat, dyskoteka zalicza wpadke, albo dziewczyna 20 lat ma chlopaka i zalicza wpadke. to tobie autorko się wydaje , ze ludzie o tobie mysla , ze wpadka , tobie bardziej to przeszkadza niz innym.

Gość gość
Autorko, a niech im się wydaje. Miej to w 4 literach. Ty dziecko już masz. W wieku 35 będzie odchowane, a te którym się wydaje, będą dopiero wtedy zachodzić w świadome ciąże. Tylko, że w połowie przypadków, na te ciąże, te 35latki będą musiały trochę poczekać, bo płodność może być już nie ta.

Gość gość
Sluchajcie ja mam 23 lata i ostatnio szlam przez centrum handlowe (9msc) i jakaś babka kolo 50 patrzyła na mnie i na mój brzuch aż głowę za mną odwróciła tak mnie sledzila wzrokiem . Poczułam się jak szczyl. Ogólnie czasem widzę takie zdziwienie w oczach niektórych. Ja nie wiem co to takiego ?

Gość gość
Maturę robi się, kiedy ma się rocznikowo 19 lat w liceum, lub 20 w technikum. Studia mogą trwać 3 lata, albo nawet 6. Przynajmniej medycyna tak była. Można skończyć najpierw zawodówkę, potem liceum dla dorosłych, a potem 4-5letnie studia. 25letnia matka nie jest młoda. To bardzo dobry wiek biologiczny na ciążę, tylko czasy mamy takie, a nie inne, że prawie wszyscy się uczą. Rodzice traktują swoje 23letnie dzieci jak dzieci, bo się uczą, a nie jak ludzi dorosłych, to potem mamy takie podejście, że jeśli ja jestem niedojrzała do macierzyństwa, to wszystkie moje koleżanki też. I to nie jest tak, że taka studentka myśli głową, a nie tyłkiem i każda stosuje antykoncepcję. One zaliczają wpadki tak samo r=jak cała reszta, tylko częściej usuwają.

Gość gość
gość dziś racja, mozna miec i 21 lat ale wczesniej sie ohajtac i nic nikomu do tego jak sie tym wieku urodzi, ale jak ktos jest w nieokreslonym zwiazku bez zadnych planow i wspolnej przyszlosci i stara sie z kolega/chlopakiem/znajomym z fejsbuka/przyjacielem o dzidzie albo i kilkoro, to zupelnie nie jestem w stanie takiej kobiety zrozumiec, juz bardziej zrozumiem w tym przypadku wpadke z nadzieja ze sie oswiadczy, rozstanie i wielkie lzy

Gość gość
gość dziś Sluchajcie ja mam 23 lata i ostatnio szlam przez centrum handlowe (9msc) i jakaś babka kolo 50 patrzyła na mnie i na mój brzuch aż głowę za mną odwróciła tak mnie sledzila wzrokiem . x 50tka powiadasz. Zazdrości ci. A wiesz czego? Seksu. Ne wszystkie 50latki uprawiają seks. Bo, albo rozwódki, albo z mężem coś nie tak...

Gość gość
" I to nie jest tak, że taka studentka myśli głową, a nie tyłkiem i każda stosuje antykoncepcję. One zaliczają wpadki tak samo r=jak cała reszta, tylko częściej usuwają." ????? Ale wynurzenia :-P

Gość gość
"Sluchajcie ja mam 23 lata i ostatnio szlam przez centrum handlowe (9msc) i jakaś babka kolo 50 patrzyła na mnie i na mój brzuch aż głowę za mną odwróciła tak mnie sledzila wzrokiem . " 9 msc to wyglądałaś jak ciężarówka, więc może spojrzała jak na ciekawostkę przyrodniczą. Ja też dłużej zatrzymuje wzrok na czymś interesującym = nie zwyczajnym. Kobieta z ogromnym brzuchem właśnie wygląda tak niezwyczajnie. Ja jeszcze sobie w duchu myślę "o kurcze, jak ona mogła to sobie zrobić" :-) Niezależnie od tego na ile lat ta kobieta wygląda.

Gość gość
I to nie jest tak, że taka studentka myśli głową, a nie tyłkiem i każda stosuje antykoncepcję. One zaliczają wpadki tak samo r=jak cała reszta, tylko częściej usuwają. X Rozumiem, że znasz problem z autopsji?

Gość gość
brak słów na niektóre tu osoby :-o

Gość gość
Mialas 18 lat i kilka miesiecy jak robilas mature