Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

syn mej kolezanki ma 30 lat i rodzice oplacaja mu wszystko..co o tym myslicie?

Polecane posty

Gość gość

Syn kolezanki ma 30 lat i mozna napisac ksiazke o tym jak jego rodzice o niego sie troszczą finansowood wielu lat. obydwoje zarabiają malo bo ona zarabia fizycznie 1400 zł a on 1600 zł. Co miesiąc oplacają mu czynsz na mieszkanie który wynosi piecset zlotych,kupili mu juz którys samochód z kolei bo ciągle rozbija te auta po pijaku i nie szanuje ich .do tego oplacają mu OC i naprawy auta. Jego zona nie pracuje i nawet na slub mu kupili garnitur i dali na pierscionek zareczynowy dla niej. Kupili mu telewizor, lodówke i kuchenke nową podczas gdy sami mają stare i psujące sie sprzęty w domu. Oplacali mu mandaty ktore przyszly za przekroczenie predkosci za granicą po kilka tysięcy.Biora kredyty ciągle y ,żeby mu dawac kase i pomagac bo on zarabia 3 tysiące na ręke ,ale za duzo wydaje i nigdy nie ma. Oni nawet mu papierosy kupują a jego dziecku oplacaja lekarza i przedszkole. Syn ich nie szanuje i moja córka która sie z nim zna osobiscie slyszala jak powiedzial do niej ze smiechem:"nie ma co sie przejmowac ,ze kasa mi sie konczy bo starzy mi dadzą;". Oni sa obydwoje schorowani i na wszystkim oszczedzają i odmawiaja sobie jedzenia nawet ,żeby jemu dać.On za to wydaje pensje na swoje potrzeby i imprezy. Kolezanka zawsze sie szczyci przede mną i ludzmi ,że taka dobra z niej matka bo pomaga dziecku. Jej mąz jest bardzo chory i powiedzial ,że nie pojdzie do lekarza bo zamiast na leki wydac sobie to woli pomóc synowi.Synek ich odnosi sie do nich jak do smieci i nawet prezentu na imieniny im nie kupi nigdy za to co oni mu dają. Mówie wam jaka patologia..oni maja klepki na oczach jakieś chyba.Kiedy powiedzialam kolezance co o tym mysle to sie obrazila i sie nie odzywa do mnie.

Gość gość
starzy debile i tyle a nie szanuje ich bo oni sami do siebie szacunku nie mają. Wychowali strasznego człowieka i zbierają tego owoce; takie są właśnie efekty wychowania dziecka, któremu nie stawia się granic, nie dyscyplinuje i na wszystko pozwala. Mam podobny przypadek w rodzinie; to jak dorośli synowie odzywają się do matki i dziadków, którzy na wszystko pozwalali to się w głowie nie mieści i uszy więdną :o wolałbym, żeby mi język zgnił i odpadł niżbym się miał tak do swoich odezwać, nawet w największym gniewie

Gość gość
No wlasnie ja sie nadziwić nie moge ,że oni nie mają kasy na swoje potrzeby a wszystko oddają jemu .. Zapomnialam dodac ,że kolezanka jezdzi do niego do mieszkania zawozic mu zakupy spozywcze i zrobione kotlety i zupy albo on przyjezdza do nich do domu po jedzenie i kase jak sie mu skonczy. Ona plakala do mnie czesto ,że na nic ich nie stać bo musza dziecku pomagać ,ale jak nie pomóc skoro to dziecko?Oni obydwoje z męzem uważają ,że sa mega szlachetni i dobrzy bo sa swietnymi rodzicami ,którzy za synem w ogien wskoczą.ON zarabia doscy dobrze jak na warunki w tej okolicy,ale nie umie szanowac kasy i wszystko przepuszcza na imprezy i papierosy oraz alkohol.Jego żona jest identyczna jak on i do pracy tez jej sie nie chce iść bo cieszy sie ,że tesciowa i tesc dadzą.

Gość gość
kolezanka sie do mnie nie odzywa ,bo powiedzialam jej co mysle.. ona sie do mnie tylko żali i ryczy ,ale jak prawde jej powiedzialam o jej synu to od razu stala sie agresywna i zła i sie juz nie odzywa. tak to jest powiedziec komus prawde ,której on nie dostrzega. najgorsza byla raz sytuacja jak szlam z kolezanką po parku i z daleka zobaczylysmy jej syna..on podszedl do niej i nie patrząc na to ,że ja tam jestem zacząl chamsko sie drzec ,że nie ma czasu bo sie spieszy i czy ma fajki?" ona na to lagodnym głosikiem do niego:"juz ci daje łukaszku bo akurat ci kupilam dziś"a on porwal to szybko i nawet nie podziękował tylko poszedl sobie. bylam w szoku....jeszcze go tłumaczyla do mnie ,,że on ma problemy z żoną i dlatego taki nerwowy....

Gość gość
Po tym co napisałaś wnioskuję ,iż zawistna jesteś koleżanko i zazdrościsz tego ,ze koleżanka tak kocha swojego syna i w ogień za nim skoczy.

Gość gość
ale to jego i jego rodziców sprawa. że wasi rodziciele są nieudacznikami i musieliście wcześniej do pracy iść to nie takich 30 latków wina

Gość gośćppp
To jest patologia, że strony rodziców że taką życiową niedorajde wychowali i że strony synka, który nie ma żadnej godności i tak rodziców wykorzystuje. Dziwię się że jakaś go w ogóle chciała, niezaradny facet który nie szanuje rodziców to najgorsza szuja. On jest w takim wieku, że powinien dam zacząć rodzicom pomagać

Gość gość
To ich problem a nie twój .Mozesz sobie " coś tam pomysleć " ale po co tu na forum sie rozpisujesz po co komukolwiek na ten temat mowić - próżne gadanie ,zajmij sie swoimi sprawami.Jestes wścibska i tyle w temacie .Milych świat w idealnej twojej rodzinie:-)