Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mięśniaki... operacja, pytanie

Polecane posty

Gość gość

Czy są tu kobiety, które mają za sobą operacje usunięcia miesniakow? Mnie czeka za 3tyg. Jesli macie jakieś złote rady, to chętnie przyjmę. Jak wygląda życie "po", zaraz po operacji? Jakieś niezbędnik w wyprawce do szpitala? Z góry dziękuję!

Gość gość
A to laparoskopia czy laparotomia? Bo po laparoskopii szybko wrócisz do formy, po tygodniu jeszcze co najwyżej cię tu i tam będzie ciągnęło, ale ogólnie spoko. Natomiast klasyczna operacja z cięciem to już gorzej. Pocięty brzuch na początku mocno daje się we znaki, nawet nie można się wyprostować, no i mocno boli. Przepraszam, że trochę straszę, ale tak jest. Trzymaj się i szybkiego powrotu do normalnego życia!

Gość gość
Niestety będę cięta

Gość gość
No to gorzej :-( Tak jak pisałam, w pierwszych dniach po cięciu będzie ciężko, praktycznie będziesz potrzebować pomocy kogoś, bo zabroniony jest większy wysiłek, więc jakieś długie marsze, ciężkie zakupy, porządki w domu odpadają. Koleżanka po operacji będąc jeszcze w szpitalu korzystała z chodzika - takiego dla seniorów. Ja drugiego dnia po spionizowaniu musiałam korzystać z wózka, bo bolało bardzo i mdlałam z bólu, choć zostawałam leki przeciwbólowe. Ważne: nie wolno moczyć rany pooperacyjnej i lepiej, by nic jej nie uciskało, drażniło, więc do szpitala lepsza koszula niż piżama.

Gość gość
Kobieto nie strasz autorki tez mialam wycinane miesniaki.Bol po operacji jest ale bez przesady.Boli tak samo jak po cesarce da sie spokojnie wytrzymac.