Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczytem dla wielu ludzi w UK jest

Polecane posty

Gość gość

Zarabianie 1500 funtow mc netto, zeby tyle 'wyciagac' trzeba miec stawke 11-11.50 f/godz zakladajac caly etat. Najnizsze a zarazem najpopularniejsze stawki za prace to zas 7-8 f.

Gość gość
no to chyba nieźle nawet jak na szczyt?

Gość gość
Ok. Dobrze wiedzieć. Oczekujesz dyskusji, kłótni czy tylko napisałas bo ci się nudzi?

Gość gość
No nie :P biedota udaje bogaczy zagranica

Gość gość
Jakie to szczescie ze w Polsce wszyscy bogaci!

Gość gość
No i co z tego? W kazdym kraju sa i biedni i bogaci. Chyba musisz sie troche rozwjrzec pi swiecie, skoro to dla ciebie takie wielkie odkrycie.

Gość gość
Szczytem? Szczytem? ale chodzi Ci o imigrantow, czy ogolnie takze Brytyjczykow? wiem, jest wielu ludzi ktorzy zarabiaja tylko te 7-8 f/ godzine. ale jest mnostwo ludzi ktorzy zarabiaja znacznie wiecej niz te 1500 netto na miesiac. ja mam na miesiac 1350, moj maz 1600. znam tutaj malzenstwo, imigranci ale nie Polacy - oboje zarabiaja jakos po 2000-23000 netto miesiecznie znam Anglika, bardzo fajny facet, ledwo co 30stke przekroczyl - zarabia rocznie 53 tysiace, brutto, niestety zabieraja mu bardoz wysoki podatek.

Gość statystyka matematyka
po co więcej zarabiać jak coraz wiekszy % oddaje się na podatek? trzeba być debilem

Gość gość
do 07:256 wiesz, są takie prace i takie zawody, że się zarabia nawet 100k , 150k funtów rocznie ... i co , nie chciałbyś?

Gość gość
10:54 A ty tak zarabiasz ? Czy tylko w marzeniach ? Pomarzyć dobra rzecz

Gość gość
Nie nie zarabiam tyle... nigdzie tak nie napisalam. ale sa zawody tak platne i jeszcze wiecej, wiec wiadomo, ze zabiora im duzy podatek, ale i tak netto wychodzisz na tym swietnie

Gość gość
widzicie mentalność Polaka? "po co zarabiać więcej skoro zabiorą ci większy podatek? trzeba być debilem!" a pewnie! najlepiej na złość nic nie zarabiać żeby żadnego podatku nie wzieli!

Gość gość
Ja np skonczylam kurs rachunkowosci (tak mozna to po polsku nazwac) AAT (od poziomu 2 do 4) i zarabiam 1700 miesiecznie netto w Londynie. Nie jest to jakas duza suma czy tez nieosiagalna to 1500 funtow miesiecznie netto ;)

Gość gość
No fajnie :) a pomysl, jaka to jest fajna kasa te 1700 poza Londynem... Ja mam 1620 netto w Glasgow, to jest to ;)

Gość gość
Mam 1400 maz 1900 pozabLondyn oplat 300f to jedt to.

Gość gość
No niestety, zarobki w IT rzedu 90k-150k nikogo nie dziwia, ale podatek 50%. Ja za pare lat Bede w 100tkach, ale mnostwo podatku zaplace... :(

Gość gość
11:011 opłat 300/ a mieszkasz< CAŁKOWICIE za darmo czy jak? nie ściemniaj że tak mało opłat masz, to raczej niemozliwe.

Gość gość
Przed wjazdem do jakiegoś kraju powinni robić testy językowe i psychologiczne czy taka osoba sobie poradzi :P sprawdzać jaki ma zawód itp.

Gość gość
Przecież nie wpusciliby 90% jak nie więcej. I nie mowie tu tylko o Polakach.

Gość gość
Do pain, ktora pisze o AAT. Gratuluje i powinna sie pani cieszyc, ze ma prace, bo teraz tyle osob robi AAT, ze pracodawcy przestali juz na to praktycznie zwracac uwage i teraz liczy sie bardziej doswiadczenie a nie kwalifikacje AAT i oczywiscie ACCA. Znam mnostwo osob po AAT bez pracy, bo wszedzie pytaja o doswiadczenie kilkuletnie itp