Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile powinnam min zarabiac w takiej pracy?

Polecane posty

Gość gość

Praca jako sekretarka w malej firmie. Miasto 65 000 mieszkancow. Doswiadczenie w administracji, ale nie jako sekretarka. Znam jezyki obce, ale w nie musialabym z nich korzystac. Jaka stawke najlepiej zaproponowac?

Gość gość
2500 brutt

Gość gość
I tak dostaniesz 1200 na rękę

Gość gość
sekretarki maja 1200 na reke?

Gość gość
Znasz podstawowe zasady wolnego rynku. To wolny rynek ustanawia ceny. Ile zarabia się w twojej miejscowości, czy twoje doświadczenie jest potrzebne na tym stanowisku, za ile chcą pracować inni, Jak bardzo ważny dla firmy jest twój etat.

Gość gość
Jak wazny jest etat sekretarki to kazdy wie. Gdy powiem minimum krajowe to bedzie, ze sie nie cenie. Jesli powiem zawyzona kwote, to tez odpada.

Gość gość
no i weź tu kuźwa za 1200 zł żyj i załóż rodzinę, ja pierdolę, i twierdzą co niektórzy tutaj ,że socjal winien być bardziej rozbudowany, to wynagrodzenie za pracę winno być godne a nie kuźwa socjal za leżenie

Gość gość
Czym inna sekretarka w 10 osobej firmie a czym innym w 1000 osobowej. Ale ile sie zarabia w twojej okolicy to chyba wiesz. Poza tym dlaczego szukają, czyżby poprzednia się zwolniła?

Gość gość
Tu autorka, powiem wam, ze gdyby nie to, ze odziedziczylam dom to bym sie w zyciu nie utrzymala za 1200zl. Podatki powinny byc obnizone, zlikwidowane 500+, ludzie potrzebuja miejsc pracy i adekwatnej wyplaty, zeby mozna bylo godnie zyc. Nawet takim osobom, ktore zarabiaja minimum.

Gość gość
Tu autorka, firma 20 osobowa. Pracy duzo bo przez odbieranie telefonow, ustalanie spotkan, wstepna rekrutacja nowych pracownikow (zamieszczanie ofert, umawianie spotkan, prowadzenie teczek pracowniczych), obsluga dokumentow- faktury do ksiegowej, raporty w excelu, rozliczanie podrozy sluzbowych i inne zestawienia wg zapytania. Poza tym inne sprawy, ktore wyskocza na juz.

Gość gość
Ile sie zarabia to zalezy od pracodawcy, wiem ze prywaciarze by chcieli najlepiej zeby sie dla nich za darmo pracowalo.

Gość gość
Ja mieszkam w mieście 60 tys mieszkańców i płacą mi najniższą krajową. Od razu po studiach pracowałam pod Warszawą i zarabiałam minimum 2 tys a nawet raz miałam prawie 3 tys. Porównajcie więc zarobki.

Gość gość
Minimalna krajowa. Umowa o prace.

Gość gość
Myślę, że jakieś 2 tys. zł netto. It's Poland :-(

Gość gość
A ja pracuje u prywaciarza i mam 2800 na reke

Gość gość
Ja u prywaciarza mam 3,5 tys., ale to duże miasto i codziennie wykorzystuję język obcy, w tym techniczny.

Gość gość
16:12 a mozesz napisac jakie masz obowiazki ?

Gość gość
W dużej firmie na start byś dostała 2700 netto.

Gość gość
Ja na podobnym stanowisku u prywaciarza zaczynałam od 1500 niestety (netto). Ale zakres obowiązków trochę szerszy i ciągle się powiększał - z czasem miałam 2100. Nie wiem jaka jest twoja sytuacja rodzinna, wiek, doświadczenie, ale zaproponowałabym 1700-1800 na rękę. U mnie teraz szukamy sekretarki i takie jest proponowane wynagrodzenie. Firma około 30 osób, tylko miasto większe.

Gość gość
Jako asystentka zarabialam 5200 brutto - w 2000 roku... naturalnie to duża międzynarodowa korporacja. Teraz nawet w takich firmach tyle nie płacą.

Gość gość
Ja bym zadała zeby miec co najmniej 2 tys na rękę.

Gość gość
Żądać sobie możesz. Ja mam 8 letnie doświadczenie w pracy, jest mgr prawa i dostaje 2000 na rękę i tak jestem zadowolona, bo wszyscy koledzy mają niższe wynagrodzenie. No i jest to inne stanowisko niż sekretarka :D

Gość gość
06.37 mgr prawa bez aplikacji chyba

Gość gość
I W dodatku Pani mgr prawa pisze "zadac sobie możesz", przez takich jak v zawsze będzie tu syf i ludzi będę tyrac za grosze...:O

Gość gość
Niania zarabia 2000 na rękę a ty jako sekretarka powinnaś mieć minimum 2 500