Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowymentos

Drgania i napiecie miesni

Polecane posty

Gość kolorowymentos

Witam. Okolo miesiac temu pojawily sie u mnie lekkie fascykulacje (dowiedzialam sie o tej nazwie z google). Fascykulacje z poczatku pojawialy sie tylko na lydkach, rzadko na udach. Z czasem nasiliły się i rozprzestrzeniły na inne partie ciała, chociaż w dalszym ciagu najczesciej pojawiaja sie na lydkach. Przed fascykulacjami na ciele drgala mi powieka, dlatego podejrzewalam magnez. Niedawno zrobilam badania krwi, magnez i potas w normie. Jedyne co CRP bardzo wysokie. Dodam jeszcze, ze mam hashimoto (ostatnie wyniki w normie przy zazywaniu hormonow) oraz moja mama ma reumatoidalne zapalenie stawow. Czy ktos ma to samo lub wie co to moze byc? Dodam tylko ze oprocz fascykulacji zaczely napinac mi sie miesnie oraz musze bardziej skupiac sie na patrzeniu, poniewaz czesto trace ostrosc wzroku. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje

Gość gośćg
Pasują te objawy do stwardnienia rozsianego.

Gość kolorowymentos
Niestety podany link nie dziala, aczkolwiek dziekuje, jednak czy mozliwe jest zachorowanie na stwardnienie rozsiane w wieku 15 lat? Slyszalam tylko ze choruje sie glownie miedzy 20 a 40 rokiem zycia.

Gość polaa9222
Moim zdaniem, z takim kłopotem może poradzić sobie tylko odpowiedni specjalista, taki jak neuropsycholog. Oni dokładnie będą wiedzieć, jak się zająć różnymi kłopotami związanymi z układem nerwowym. W ośrodku http://www.centrumdobrejterapii.pl/specjalisci/neuropsychologia/ znajdziesz takich specjalistów, którym możesz zaufać.