Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy oddalybyscie dziecko

Polecane posty

Gość gość

Do przedszkola, gdybyście wiedziały ze są tam dzieci z autyzmem oraz innego wyznania?

Gość gość
Tak, w klasie synka jest dwochwchlopcow z autyzmem

Gość gość
Tak, w ten sposób dzieci uczą się tolerancji

Gość gość
Bo moje dziecko zostalo pogryzione przez chłopca z autyzmem i jestem wściekła ze pani z przedszkola mnie nie poinformowala ze takie dziecko tam w ogóle jest...

Gość gość
Zdecydowanie tak. Tym bardziej, że uczę w klasie specjalnej przy szkole masowej i widzę jaka to nauka tolerancji. Nawet ze strony dojrzewających nastolatków, którym buzują hormony i w głowach mają różnie

Gość gość
no wielkie rzeczy, że dziecko z autyzmem pogryzło twojego synka dzieci bez autyzmu też potrafią skrzywdzić jeszcze groźniej inne dziecko i co zrobisz? może w ogóle schowaj pod spódnicą i nauczaj sama w domu bo twojego skarba krzywda spotka w szkole a wiesz co oznacza słowo "nadopiekuńczość"?

Gość gość
Ja oddalam i żałuję bo dziecko autystyczne niewątpliwie korzysta ale dziecko zdrowe nie ma z tego żadnej korzyści a tylko szkody, obserwuje dziwne zachowanie tego autystyka i to ze dziecko nie ponosi kary za swoje zachowanie i później probuje to wykorzystywac w domu

Gość gość
Do wypowiedzi z 8.36 Moje dziecko to córka i ma 8 szwów założonych na rączce, myślisz ze normalne dziecko by tak zrobiło? Myślisz ze to nadopiekuńczość??? Chyba masz cos nie tak pod sufitem

Gość gość
Ale co ? ten dzieciak z autyzmem zje twoje zlote dziecko? Wiesz, że moglo trafic na każdego.

Gość gość
Według autorki to wina wina dziecka z autyzmem, więc sprawa przesądzona. szkoda, że nie postarała się dowiedzieć co się stało bo wina zawsze leży po środku. ale po co łatwiej zrzucić winę na to dziecko które nie może się bronić.

Gość gość
Moja corka ma autyzm i nigdy nie ugryzla zadnego dziecka. Jesli gryzie, to wlasne raczki, ale wtedy jak placze, nie zdarza sie to bardzo czesto. Nigdy nie skrzywdzila w zaden sposob innego dziecka.

Gość gość
A wypowie sie jakas mama zdrowego dziecka a nie tylko mamuśki autystykow?

Gość gość
Tak zje moje zlote dziecko. Chodzi mi o to, ze przedzkole powinno poinformować o tym ze takie dzieci chodzą do grupy! Wówczas takie matki jak np ja maja wybór czy oddać dziecko czy nie! A tak oddalam bo nie wiedziałam inaczej nigdy bym tego nie zrobila. Okazalo sie również, ze w grupie jest dziecko wyznania islamu.

Gość gość
i co przyniesie do przedszkola granat?

Gość gość
do tej mamuśki od pogryzionej córeczki a przepytałaś swoje złote dzieciątko czy czasem nie sprowokowało tego chłopczyka z autyzmem do takiego zachowania miej raczej pretensję do opiekunów/ nauczycieli, że nie panują nad dziećmi. zawsze winni są dorośli

Gość gość
8.58 Dziecko nie przyniesie ale ktos je odbiera...

Gość gość
Super i dorosły przyniesie granat i rozwali tę budę myślenie bardzo logiczne :P

Gość gość
Mam pretensje do nauczycieli właśnie. Nie mogę przepytać swojej córeczki bo ma 1,5 roku u nie potrafi opowiedziec co sie stalo. Chłopczyk ma 4 lata. Jest to przedszkole a raczej klub malucha nie wiem jak to nazwać ze wśród mniejszych dzieci mogą wyjątkowo przebywać dzieci starsze jesli nie mogą byc objęte opieka przedszkolna. Jakie tu wszystkie tolerancyjne jesteście...

Gość gość
Autorko to skoro Wszystko obie przeszkadza to nie posyłaj tam dziecka a przedszkole podaj do sądu o straty na zdrowiu i uszczerbek psychiczny dziecka.

Gość gość
Ciekawe jakbyscie zareagowały jakby to wasze dziecko zostalo pogryzione do krwi. Na pewno nic by sie nie stalo prawda? Przeciez to na pewno wasze 1,5 roczne dziecko sprowokowlo do takiego zachowania. Wydaje mi się, ze piszą tu jakies dwie nawiedzone mamy autystykow i tak zażarcie bronią swoich dzikusów.

Gość gość
Ten autystyczny chłopiec nie powinien przebywać wśród zdrowych dzieci.

Gość gość
Autorko już dostałaś odpowiedź, czego jeszcze oczekujesz nie posyłaj tam córki i zgłoś ten incydent gdzie potrzeba zamkną te instytucje i naprawisz świat.

Gość gość
W jaki sposób 1,5 roczniak moze sprowokować do pogryzienia? Znam swoje dziecko, jest wstydliwe wśród innych dzieci, zawsze wszystkim się dzieli, raczej stoi z boku i sie przygląda niż uczestniczy w zabawie, woli bawić sie sama ze sobą. Pani opiekunka twierdzi ze nie wie co i jak sie stalo, ze to byl moment i nie zauwazyla. Ma ktos racje podam placowke do sądu.

Gość gość
Mój syn został pogryziony przez normalne zdrowe dziecko aż do krwi. Innym razem to mój syn przewrócił kolegę w czasie zabawy tak nieszczęśliwie, że tamten miał szyty łuk brwiowy. Czy miałam pretensje do rodziców tamtego dziecka? Nie. Czy rodzice tamtego dziecka mieli pretensje do nas? Nie. Takie rzeczy dzieją się w przedszkolu na codzień. Za to moja córka przez rok chodziła do grupy, gdzie była 3 autystyków i nie doświadczyła żadnej agresji z ich strony. Dwójka z nich była bardzo spokojna i w ogóle nie zainteresowana innymi dziećmi. Jedno dziecko było nadpobudliwe i krzykliwe, ale agresywne przynajmniej w przedszkolu nie było. Ja jestem zdania, że takie autystyczne dzieci powinny zdecydowanie być w grupie ze zdrowymi.

Gość gość
Oczywiście, że nie! Wbrew współczesnym trendom, ale zgodnie z odwieczną tendencją chciałabym aby moje dziecko przyłączyło się do grupy najzdolniejszych. Przecież zachowania się modelują: wolisz, by dziecko przebywało wśród zdolnych, pilnych i ciekawych wiedzy uczniów, czy chorego i cierpiącego, ale agresywnego, opóźnionego i nieadekwatnego dziecka? Inna sprawa, czy moja pociecha zostałaby przyjęta do owego elitarnego grona :) Wyznanie dzieci mnie nie interesuje. Nie rozumiem skąd wzięło się to pytanie, bo wydaje mi się, że nie pasuje do tematu.

Gość gość
Ja jestem tolerancyjna, ale to co się wydarzyło to wina przedszkolanek. Jak można było nie zwracać uwagi na takie maluchy jak dziecko autorki i dopuścić do takiej sytuacji. One odpowiadają za te dzieci. Autorko złóż skargę do dyrekcji i przenieść dziecko. Jeśli córcia ma 8 szwów to musiał być konkretny wypadek :(

Gość gość
Za malo jest pan w przedszkolach integracyjnych. Nie sa w stanie tego ogarnac, wystarczy pare sekund. Nie zdazy nawet przybiec. Dziecko agresywne powinno miec za soba tzw cien. A na grupe 20 dzieci z czego 5 niepelnosprawnych sa tylko dwie panie.. to zdecydowanie za malo. Dzis pytalam ,bo chce poslac corke do integracyjnego, ale slabo to widze. Spodziewalam sie lepszej opieki. Uwazam ze 3 panie to minimum na taka grupe.

Gość gość
A mój synek pewnego razu skończył z naderwanym uchem, bo bawili się z kolegą w nie wiadomo co. I co mam oskarżyć całe przedszkole łącznie z paniami sprzątaczkami? Ludzie, takie rzeczy się dzieją w przedszkolu. Nie da się stać nad dzieckiem i pilnować go przed 8 godzin non stop. Po prostu się nie da. Wyluzujcie trochę