Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwykły ginekolog czy ginekolog położnik?

Polecane posty

Gość gość

Mam może głupie pytanie, czeka mnie pierwsza w życiu wizyta u ginekologa, wielu ginekologów ma dopisek "położnik", to znaczy że ich pacjentkami są tylko kobiety w ciąży? A chorobami zajmuje się "zwykły" ginekolog? Czy to nie ma znaczenia?

Gość gość
Bez znaczenia

Gość gość
ty chyba żartujesz, prawda? To jest nazwa specjalizacji, ginekolog położnik, żeby babiny wiedziały, że zajmuje się babami w ciąży i ogólnie tymi częściami ciała, leczeniem wszelkich przypadłości babskich związanych z narządami rodnymi, antykoncepcja, nawet operują w razie potrzeby. Poszukaj w google, jak nie wiesz, tak trochę słabo

Gość gość
Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem pytanie autorki. Moim zdaniem "ginekolog" a "ginekolog położnik" to bez różnicy

Gość gość
No właśnie , przeciez autorka nie pyta kto to jest ginekolog położnik , tepa strzalo

Gość gość
No, bez różnicy, w czym problem?

Gość gość Waldek
Ona ma problem czy położnik jest tylko od bab w ciąży, tępe babsztyle ze wszystkiego afera

Gość gość Ola
One tu piszą, żeby kogoś wyzwać od głupich, tępych, po prostu ulżyć sobie i komuś dokopać. Wesołych świat wredne krowy. Wasze miejsce w oborze, a latem na pastwisku :-) :-) :-)

Gość gość
Dzięki gość Waldek, gość Ola. Pytałam właśnie czy położnik zajmuje się tylko i wyłącznie pacjentkami w ciąży i skupia się na prowadzeniu ciąży a nie leczeniu horób. To będzie moja pierwsza wizyta i jakoś zaczęłam się nad tym zastanawiać. gość 11:12 doskonale wiem czym zajmuje się położnik, nie potrzebuje wykładu. Po co te złośliwości. Dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
*chorób

Gość gość
Nie macie racji, ginekolog a ginekolog położnik to Wielka różnica. Ten pierwszy nie ma uprawnień'do prowadzenia ciąży, pracy przy porodach itp. Tak ginekolog to słaby student medycyny - z tego co wiem, taki lekarz to odpad. Najmniej zdolni i zdający na minimum na poprawkach. Są wysyłani na ginekologow. Położnik to już wyższa szkoda jazdy, bo odpowiada za życie kobiety i dziecka.

Gość gość
A ginekolog położnik nie zajmuje się wyłącznie kobietami W ciąży. możesz do niego normalnie chodzić na kontrolę.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi.