Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż na Wigilie chce piwo bo ugiełam sie aby były mocniejsze trunki mam dość

Polecane posty

Gość gość
U mnie jeżeli coś na stole stawiamy to wódkę, teściowa nalewa czasami spirytus. Przewiduje się około pół litra na głowę wódkę.

Gość gość
Ty wyżej, nie pije się bo co? Czy tutaj ktoś pisze o upijaniu sie na umór w tę Wigilię? Nie. No może poza autorką, która pisze, że matka sobie podrinkuje - czyli można się domyślać, że będzie upita.

Gość gość
U nas nie pije się na wigilii. Takie jest moje zdanie.

Gość gość
Bez przesady. Kazdy powinien pic co lubi. Zaloze sie, ze to twoje wino tez pozadne nie jest. Atmosfere tworza ludzie, wigilia to nie apel, ze wszyscy musza stac na bacznosc. Daj chlopu dobre piwo w ladnej szklanicy I na zdrowie. Nie bedzie przeciez walic z puszki. Wesolych swiat.

Gość gość
Autorko, jak sobie wzięłaś męża chlejusa to teraz masz. U nas w Wigilię nie pije się wcale alkoholu.W święta do obiadu facec***iją wódkę albo whisky a kobitki raczej winko, likiery jakieś itp. Piwo to raczej do grila pasuje, a nie do eleganckiej kolacji, poza tym mnie osobiście piwsko kojarzy się z brzuchatymi facetami pod sklepem, dobrze, że mój rzadko pije, latem czasami mu się zdarzy :)

Gość gość
Whisky nie pije sie do jedzenia- do elegantki powyzej... wy powaznie macie cos z glowa, skoro wg was works, whisky dla facetow do jedzenia- ok, Bo z nich takie macho za dwie dychy, a piwo- nie...

Gość gość
gość wczoraj do gosc 13:42 jak tobie sie picie sie tylko z patologia kojarzy, to wspolczuje.... xx Akurat mnie picie na w wigilię tak, kojarzy się z patologią, nawet jeśli miałoby być to "tylko" wino. I nie jestem gościem z 13:42

Gość gość
Nie ma alkoholu w Wigilię. Natomiast jeśli jest to kwestia upodobań, a nie elegancji. Od kiedy wódka jest elegancka? To dobrze podane porządne piwo już lepiej.

Gość gość
U mnie do kolacji wigilijnej pije się białe wino. Nigdy by mi nie przyszło do głowy, że to oznaka patologii. :o Nie pasuje mi w tym miejscu ani wódka ani piwo. No, ale ja lubię, jak jest odświętnie i elegancko. Jeżeli ktoś woli luz, to pewnie ma inne odczucia. Po wieczerzy natomiast zawsze jest u mnie ciasto i makówki, więc z dwojga złego już drinki bardziej by mi tu pasowały.

Gość gość
Coście tacy sztywni? u nas na Wigilii wino leje sie litrami za zdrowie Jezusa ;) ,a kto chce to pije wodke czy szampana i uwaga bo jest wesoło, miło, śpiewamy kolędy do późnej nocy, opowiadamy różne historie, wspominamy ,a na pasterki nie chadzamy więc nie ma problemu.Obchodzimy święta takie raczej świeckie . Uwielbiam te rodzinne święta!:)

Gość gość
Uderzam pięścią w stół i ogłaszam: Piwa we wigilie nie należy pić! Basta! Dyskusję zamykam A teraz rozejść się. Nie ma tu nic do oglądania

Gość gość
A co jak Karp lubi w piwie plywac?