Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To oznaka infekcji, ciąży czy czegoś innego?

Polecane posty

Gość gość

Hej zacznę od początku żeby się nie rozpisywać na przełomie PAŹDZIERNIKA/LISTOPADA brałam dwa antybiotyki byłam bardzo chora, 22 listopada wyjechałam i podczas wyjazdu po wyjściu spod prysznica poczułam pieczenie na mniejszych wargach sromowych, dostałam piekacego, swędzącego uczulenia które trwało tydzień miałam mnóstwo chrostek ale NIE były to Zmiany ropne! Po zakończeniu tego 'uczulenia' dostałam takiego kremowego białego śluzu i po tygodniu dostałam okres który trwał 5 dni. W miedxy czasie kochalam sie z chlioakiem w zabezpieczeniu i bardzo spuvhly mi wargi sromowe taka sytuacja wystapila dwa razy KONCOWKA LISTOPADA- TYDZIEN PO OKRESIE dostałam plamienia które trwało 2.5 tygodnia. Tydzień temu skończyło się ono i planowo powinnam dostać okres jakoś 12-14 a jest 19 i na okres się nie zapowiada.. Dodam że podczas plamienia (raz była to żywa krew innym.razem różowy śluz a najczęściej brązowy ciemny śluz) vzulam bole w jajnikach. teraz mam biały gęsty śluz o konsystencji kremu co to może vyc? Bardziej się niepokoje

Gość gość
infekcja! Dlaczego jeszcze nie byłaś u ginekologa?

Gość gość
Boję się, wiem to głupie ale boję się bardzo ciąży...

Gość gość
A czy ja pytałam cię o ciążę? :O Pytam dlaczego nie poszłaś do lekarza skoro tyle czasu to trwa?!

Gość gość
Nie byłam bo narazie nie mam pieniędzy i tak to jakoś odkładamy a o termin też ciężko a problem się pogłębia i nie wiem co dalej

Gość gość
u nas jest tak, ze jesli jest sytuacja nagla, a infekcje do takiej przeciez nalezy, to lekarze i tak przyjmuja w danym dniu na nfz tylko trzeba czekac na koniec kolejki, no ale moze co przychodnia to inne zasady, poki co mozesz kupic sobie probiotyk ginekologiczny np.Provag- polecany przez polskie towarzystwo ginekologiczne i zel intymny o wlasciwosciach ochronnych,provag tez ma taki zel, mnie juz sam taki zestaw czasem pomaga i juz nie ide z problemem do lekarza

Gość gość
Czyli myślicie że to nie objawy ciąży? W zeszłym cały miesiąc praktycznie ciągle plamilam, krwawilam a od czasu kiedy to ustąpiło nie mam okresu ale biały kremowy śluz i pobolewa mnie jajnik, mam nadzieję że jakoś się dostanę do gina

Gość gość
jeśli myślisz że to ciąza to zrób test!! Ale moim zdaniem to infekcja która się coraz bardziej rozwija. Coś się dzieje a czekanie tylko pogarsza sprawę -odżałuj kasę i idź jak najszybciej do lekarza!

Gość gość
autorko nie wymyslaj glupot , poprostu nie chcesz isc do ginekologa to czekaj dalej , nikt normalny nie chodzi z infekcja , nie masz kasy to mozesz isc na ubezpieczalnie , mnie 2 dni temu dopadla infekcja i nie moglam sie nigdzie zapisac prywatnie to dzis poszlam na NFZ

Gość gość
Nie bądź nie miła, nie każdy ma łatwa sytuację finansową. Dziś już w sumie 23 i okresu nadal brak w dalszym ciągu kremowy biały śluz nie wiem już nic, niby nic mnie nie boli nie piecze więc czy to infekcja nie mam pojęcia ale 3 tyg miałam plamienia i trwały do 10.12 a 12.12 powinnam mieć okres nie wiem jak teraz liczyć ten cykl i czego się spodziewać

Gość gość
co do ciązy zrób test ciążowy!

Gość gość
przeciez na NfZ sie nie placi to co do tego ma sytulacja finansowa ? ty chyba nie wiesz co piszesz , a kupic testu za 10 zl tez nie mozesz ?

Gość gość
A bo na nfz trzeba się zapisać jak i do każdego lekarza a autorka jak widać unika lekarzy i tyle. Finanse to tylko wymówka bo gdyby jej zależało to dawno zapisałaby się na wizytę.

Gość gość
jak mozna tyle czasu nie miec okresu i nie pojsc do lekarza ani nie zrobic testu , masz cos z glowa nie tak , pisz dalej na kafeteri to napewno ci pomoze

Gość gość
Skąd w ludziach tyle nienawiści? Jeszcze w Boże Narodzenie, to straszne. Piszę tu bo się martwię, jestem młodą nie miałam wcześniej powodów by iść do ginekologa, nie znam się na lekarzach za bardzo a na prywatna wizytę nie mam pieniędzy, u nas nie ma dobrego lekarza w NFZ, tragedia, boję się o ciążę bo nie jestem na nią poprostu gotowa, stresuje się wynikiem testu, powinnam już dawno się zbadać ale nie potrafię się przełamać dla niektórych to głupie ale każdy ma swoje osobiste bariery dlatego spytałam tu bo może ktoś słyszał o podobnym przypadku..

Gość gość
Zwykła prowokacja. A nawet u ginekologa przy zwykłym badaniu cipki można złapać coś nawet typu C wątroby. Dlatego przy każdym badaniu ginekologicznym cipki jest zawsze partnera który pilnuje by po założeniu rękawiczek nic nie dotykał w gabinecie gdy coś dotyka prosi o zmianę rękawiczek. Nie jestem zacofana by wstydzić się partnera wręcz obecność jest wskazana zawsze przy każdym badaniu bo są różni ginekolodzy ....Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek....

Gość gość
00,53 wymyslasz rozne powody aby tylko nie pojsc do lekarza

Gość gość
Autorko gdzie ty tu nienawiść widzisz?? Ludzie się dziwią że do lekarza nie idziesz, testu nie zrobisz ale oczekujesz diagnozy i recepty na leki na forum? Niestety ale nic ci wiecej nie poradze bo tu może pomóc tylko specjalista i nie zmieni tego nawet setka twoich wymówek! Życzę zdrowia. Pamiętaj że nieleczone infekcje (a na to wygląda u ciebie) mogą mieć różne konsekwencje zdrowotne czasem poważne dlatego MUSISZ iść do lekarza!!

Gość antybiotyki mogą wywoływać
zakażenie grzybicze, więc skoro brałaś 2 antybiotyki to możesz takie zakażenie mieć...może nawet zaraziłaś chłopaka :P musisz to leczyć, nieleczone może mieć jeszcze gorsze skutki

Gość gość
Czego oznaka jest biały śluz, nie rozciągliwy o konsystencji kremu w zasadzie przez cały cykl, szyjka macicy wysoko oraz zamknięta?

Gość gość
"Przed miesiączką szyjka macicy znajduje się nisko, jest stosunkowo twarda i lekko otwarta, by umożliwić przepływ krwi. Podobnie jest na początku cyklu, czyli podczas okresu. " "Jeśli doszło do zapłodnienia, szyjka macicy podnosi się i staje się miękka, ale otwór jest całkowicie zamknięty. Ma to miejsce w różnym czasie u poszczególnych kobiet. Niektóre panie zauważają zmianę położenia szyjki macicy i jej zamknięcie już po dwunastu dniach od owulacji, ale u innych dochodzi do tego już po potwierdzeniu ciąży przez lekarza." https://parenting.pl/portal/szyjka-macicy-przed-okresem Co do śluzu to: "Odpowiedź eksperta Śluz podobny do opisywanego występuje zarówno po zapłodnieniu, jak i w drugiej połowie każdego cyklu. " https://forum.abczdrowie.pl/forum-ginekologia/154890,bialy-gesty-i-nierozciagliwy-sluz-z-pochwy

Gość gość
Moja szyjka jest bardzo twarda do tego, ale po tych płomieniach miałam otwarta i miękka dopiero od 2 tygodni jest taka

Gość gość
no w płomieniach wszystko mięknie. Rany kobieto czego ty jeszcze chcesz? Poczytaj sobie o szyjce i tyle. testu nie robisz, do lekarza nie pójdziesz więc po co dalej wałkujesz temat?

Gość gość
ona chce diagnoze i recepte , bo do lekarza nie chce isc taki straszny lekarz , tyle czasu chodzic z infekcja to dopiero trzeba byc debilka , i co dzien pytanie co to moze byc

Gość gość
Rodzinny przepisze Ci nystatynę w globulkach, dodatkowo kup emulsje provag do podmywania sfer intymnych. Emulsja będzie wspomagać leczenie, chroni przed namnażaniem patogenów i przyśpiesza regenerację śluzówki. Jak po tygodniu nie będzie lepiej wybierz się do ginekologa i koniecznie zrób wymaz z pochwy.