Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy facet kiedy sie oswiadcza powinien tez prosic o reke rodziców dziewczyny?

Polecane posty

Gość gość

jak to jest?jest jeszcze taki zwyczaj ,ze prosi sie o reke rodzicow swej dziewczyny?jak myslicie? czy wystarczy jak mi sie sie facet oswiadczy i potem powiemy o tym rodzicom? bo kiedys byl taki zwyczaj na wsiach ,że chlopak jeszcze musial dodatkowo prosic rodziców o reke dziewczyny.

Gość gość
Kiedyś to był taki zwyczaj na dworach a nie na wsiach... A teraz kobieta nie jest niczyja własnością i nikogo nie trzeba dodatkowo pytać o jej rękę.

Gość KRUCAFUKS
Ja tak zrobiłem że najpierw zapytałem sie sie rodziców czy nie mają nic przeciwko i czy pobogosławia nasz zwiazek a potem w drugi dzień świąt przy całej rodzinie sie oswidczylem i moja była szczesliwa ze tak postapilem wg teadycji i ze romantycznie a wy to i tak na kocią łapę żyjecie albo po roku sie rozchodzicie

Gość gość
A jakby mieli coś przeciwko to byś się nie oświadczył?

Gość KRUCAFUKS
A jak byś miła muzg to byś takich głupich pytań nie zadawała

Gość gość
Moj maz jak sie oswiadczal, to zrobil to tylko i wylacznie przy mnie. Jakos sobie tego nie wyobrazam zeby miala przy tym byc cala rodzina. Jak po jakichs 2 mies przyjechalismy do moich rodzicow, to chcial cos tam zrobic w stylu zapytac sie o moja reke itd ale zabronilam mu robic takich szopek bo to dla mnie po prostu troche glupie i sztuczne. Aczkolwiek mam 3 braci i kazdy jak sie oswiadczal jechal tez do rodzicow i prosil oficjalnie o reke. Wiec ile ludzi tyle sposobow :)