Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty od ojca, który nas zostawił

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do osób na forum. Mam 23 lata obecnie nie pracuje z powodu mojej wagi. Szybko się męczę, mam lekką depresję, wrażliwe jelita. Mój ojciec zostawił mnie i moją mamę, która całe życie poświęciła na dom. Moja mama nigdy nie pracowała, zajmowała się domem, mną. Również jest otyła i nie ma szans na znalezienie pracy. Nie chce też pracować byle gdzie. Obecnie mieszka z nami również siostra mamy, która jest po rozwodzie. Ojciec, który jest zawodowym kierowcą odszedł do młodszej kobiety. Czy możemy starać się o alimenty ? ma obowiązek wobec nas

Gość gość
Alimenty przys ługują jesli dziecko studiuje , nie uczysz sie wiec nic nie dostaniesz , mama tez nic moze jedynie MOPS cos pomoc

Gość gość
mama nie chce pracowac byle gdzie :D :D wiec niech idzie do biura , bedzie siedziec caly dzien i stukac w klawiature i dalej moze tyć

Gość gość
A co reprezentuje twoja mama, że nie ma ochoty na byle jaką pracę? Ile kierunków studiów ukończyła ? Z czego zrobiła doktorat ? Iloma specjalistycznymi kursami, dającymi nietypowe uprawnienia, może się pochwalić ? Dziwne, że facet w ogóle z wami wytrzymywał. Ktoś ma cię utrzymywać tylko dlatego, że nie chce ci się pracować ?

Gość gość
Mnie tam Was nie żal :) trzeba było dbać o siebie to by mąż nie odszedł.A tak to utyczuła siebie i córke. Zabrakne na jedzenie to najwyżej schudniecie :D

Gość gość
mój ojciec tez mnie zostawił nigdy nie odwiedził nie zadzwonil, alimentów tez nie placil mam padeczke , tachykardie,astmę, alergie pracuje , tez sie mecze , zle sie czuje, mam zawroty glowy czasem czuje ze upadne na ziemie, nie narzekam nie prosze sie o alimenty o zasilki o nic , zarabiam i nie poddaje sie , To ze jestes otyła i twoja mama nie znaczy ze naleza wam sie alimenty, otylosc mozna zwalczyc , chorób jakie ja mam -NIE

Co to znaczy, że nie chce pracować byle gdzie? Jak Was bieda przyciśnie to obie będziecie zbierać papierki na drodze albo sprzątać gdzieś. Żadna praca nie hańbi. Lepiej teraz wziąć się do roboty, bo potem będą długi i będzie jeszcze gorzej.

A skoro nie pracujesz z powodu swojej wagi to idź na jakiś kurs, który umożliwi Ci pracę tam gdzie nie będziesz się męczyć np. praca na kasie w sklepie.

Gość gość
Trzy zapasione niepracujące baby i zero dochodów... tu może dość do kanibalizmu!! Swoją drogą- czym wyście sie tak upasły? Obierkami z ziemniaków??

Gość KRUCAFUKS
Dobrze może schudną jak głód do d**y zajrzy a ojcu sie nie dziwie ja nie lubię otylych kobiet a użerać sie z dwiema takimi a wiadomo ze grubi ludzie uważają że sa najwazniejsi i we wsystkim trzeba im ustępować najwieksze gbury to grubasy a mieć dwie takie opasle świnie w domu to najgorsze co może spotkać czowieka pewnie cały zarobek szedł na paszę dla tych świń

Gość gość
ile wazysz ? 300 kilo pewnie

Gość gość
Nie wierze. Nie dziwie się, ze odszedl, chyba przeczuwał, ze ma w domu nierobow. Teraz nie ma skąd cisnac kasy to alimenty chcą. Boże Dziewczyno Ty masz 23 lata :O Ja mam 20 i zapieprzam na siebie bo od rodziców nic nie dostane. Masz dobrze bo masz gdzie mieszkać, może jak byś miała na utrzymaniu mieszkanie to bys wiedziała, ze trzeba z********ac a nie matkę jeszcze obciążać. Jak chcesz walczyć o alimenty to tylko wtedy gdy się uczysz a to i tak do 24 roku życia :O Tez mam depresję i schizofrenie. Za każdym razem jak szukalam pracy i szlam na rozmowe to z toalety nie mogłam wyjsc, ale widocznie tyłek Ci sie nie pali na tyle, żeby ogarnąć życie.

Gość gość
KRUCAFUKS dziś Swoje zdanie panie k********_f_u_k_s zachowaj dla podobnych sobie idiotów. Akurat osoby z nadwagą rzadziej panoszą się i wywyższają. Najczęściej mają kompleksy przez takich bydlaków jak ty.

Gość Dobra Rada 66
Zamiast narzekać zróbcie show. Liżcie sobie nawzajem te swoje tłuste piz/dziska przed kamerka i sprzedawajcie filmiki przez internet. Wrażliwe jelita to plus: jak się zes/rasz przy tym lizaniu to zboki ekstra zapłacą za filmik.

Gość gość
Dzisiaj kobiety sa samodzielne wiec alimenty powinny byc dobrowolne tak jak feminizm i rownouprawnienie nakazuje

Gość gość
Dzisiaj kobiety są samodzielne w dawaniu dopy. Ale zarabiać na te dopy trzeba po dawnemu. A p[rawdziwy problem powstaje jak zarabiać sie nie umie, a dopy nikt nie chce.

Gość gość
Facet weźmie każdą dooopę :p A taką ogromną dopiero :p

Gość gość
Taa? Na autorke, ani na jej tłustą mamusie jakoś nikt nie leci. Na ciocie też nie ;)