Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tez nie kupilybyscie jajek do jedzenia w markecie?do placka rozumiem ale....

Polecane posty

Gość gość

ale nie wyobrazam sobie jesc takich jajek ,które sa z ferm gdzie kury sa karmione jakimis syfami i odpadami z chin itd.. a wy gdzie kupujecie jajka do jedzenia? do placka rozumiem ,że mozna dac byle jakie ,ale obrzydzenie mnie bierze jak widze jak kolezanka z pracy gotuje te z biedronki czy lidla i zajada..a one maja kolor zoltka pomarancz az..niewiadomo co te kury jedzą..

Gość gość
Ale jajko "w placku" tez jesz...No chyba,ze Twoim zdaniem,ono nie trafia do zoladka,bo sklepowe jest i glupie:-D

Gość gość
A ty myślisz, że jaja nawet od małego gospodarza są od k****ypasanych na zielonych pastwiskach? :D Też jedzą g*******e pasze...

Gość gość
Ja ani do ciasta ani do jedzenia nie kupuje jajek w sklepie. Autorko ale do placka ten syf dajesz i później jesz? Ja biorę jajka od rodziców mieszkających na wsi.

Gość gość
w placku jajek sie nie czuje ,a do jedzenia faktycznie sklepowe to ohyda.nie ma zadnej przyjemnosci jak sie takie jajko zje.

Gość gość
10:14 Ja wiem jak są chowane i co jedzą kury moich rodziców. Dlatego bez obawy jem jajka niesione przez te kury. Moi rodzice nie sprzedają jajek, mają dla siebie i dla rodziny. Gdyby sprzedawali to pewnie chów i żywienie byłoby inne, bo nie oszukujmy się, nie da się na większą skalę "wyprodukować" w 100% na naturze

Gość gość
ja niestety nie mam wyjscia- mieszkam za granica, nie mam kur, pola, znajomych rolnikow wiec jedyne co mi zostaje to patrzec czy to kury z wybiegu :)

Gość gość
Ja kupuję od znajomego rolnika i już tak przywykliśmy, że nawet inne swojskie nie smakują... jednak jest różnica ... w sklepie jajek nie kupuję

Gość gość
Wcale nie kupuję. Mam od teścia. Bardziej ekologicznych o zdrowszych nie dostanę nigdzie. Do ciast też nie dałabym ze sklepu.

Gość gość
ja kupuje w sklepie, bo nie mam zaprzyjaźnionego rolnika. czasami kupuje na targu, ale nie widzę różnicy i nie sądzę, aby były od kur chodzących po podwórku i jedzących robaczki, czy co tam kury jedzą.

Gość gość
Nigdy w życiu nie kupię jajek z symbolem -3 (czyli większość tych sklepowych). Kupujemy raz w tygodniu na targu jajka od gospodarzy. Ewentualnie w sklepie ze zdrową żywnością "zerówki", albo "jedynki".

Gość gość
Ja kupuje w supermarkecie z certyfikatem eko. Do innych nie mam dojscia

Gość gość
10:25 Ale wiesz, że nawet te ze sklepu ze zdrową żywnością nie są w 100% ekologiczne?

Gość gość
10:25 Ale wiesz, że nawet te ze sklepu ze zdrową żywnością nie są w 100% ekologiczne? x Nie ma takiego jedzenia, które jest w 100 ekologiczne, ale jedne mogą być totalnie syfiaste a inne mniej. Na prawdę nie widzisz róznicy?

Gość gość
10:30 To co sobie sama wyhodujesz to będzie. Albo z bardzo dobrze sprawdzonego źródła. Napewno eko ze sklepu takie nie jest. Dla przykładu. Sklep z żywnością ekologiczną, wiele produktów ma dodatek syropu g-f. Gospodarze niedaleko moich rodziców mają takie "eko gospodarstwo" a chemię pakują w pasze dla zwierząt, w opryski sadu i warzywnika.