Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głodna_życia

Kto zechce samotną z dzieckiem?!

Polecane posty

Gość głodna_życia

Cześć. Spodziewam się dziecka samodzielnie i dopadły mnie rozterki. Choć przygotowałam wszystko na powitanie małej i decyzja o rozstaniu była konieczna jest mi ciężko. Mój narzeczony od którego odeszłam ponieważ chciał żebym usunęła ciążę (chory człowiek) zraził mnie do związków swoją agresją słowną, pogardliwym stosunkiem do mnie od kiedy zaszłam w ciążę (brak pomocy w podstawowych sprawach jak pójście do apteki, dołożenia się do ginekologa, do badań - choć pieniądze ma) i brakiem szacunku do mojej rodziny. Zaczęłam wierzyć, że jedyny związek na jaki mogłabym liczyć, to (poniewaz nie wrocimy do siebie) z potencjalnym obibokiem, pedofilem, alkoholikiem albo kimś, kto wybierze mnie jako "bezpieczną opcje" (myśląc, że robi mi łaskę, będąc ze mną bo "kto Cię zechce z dzieckiem jak nie ja, bądź wdzięczna, że się z Tobą męczę, mogłem mieć lepsze, bezdzietne"). Jestem bardzo atrakcyjną kobietą (dorabiam jako fotomodelka) z wykształceniem wyższym. Nie mogłabym znieść życia z typowym polskim "Andrzejem" (przepraszam osoby o tym imieniu). Ostatnio zaczepial mnie znajomy znajomych, który... Prowadzi zakład mięsny... Inny jest kierowcą busa. Czy samotna kobieta z dzieckiem może liczyć na związek z kimś kto nie będzie obibokiem, pedofilem, alkoholikiem i nudnym plackiem? Nie umiałabym pokochać "szaraczka". Potrzebuje kogoś kto czuje o co chodzi w życiu, kto nie będzie mówił zdań typu "No i tak ten czas leci" nad sałatką w niedziele u cioci... Potrzebuje kogoś, kto tak jak ja, posiada głód życia a nie jest "śrubką" jednostajnie obracającą się w zegarze. Kogoś kto nie ogląda telewizji, nie chodzi do koscioła, kogoś kto chce rozmawiać i wybierając mnie na swoją kobietę, wie, że wybiera cos z najwyższej półki a nie... Bezpieczne optimum :/ Czuje, ze juz kogoś takiego nie znajdę. Czy są tu samotne matki, które tak jak ja się zraziły? Jakie są Wasze doświadczenia?

Gość gość
Ty jakbym była facetem też bym cie zostawiła. Jeszcze nie urodziłas a już się martwisz kto cię zechce? Jesteście siebie warci ot co. Tylko dziecka szkoda.

Gość gość
Myślę że jak to nie prowo to twoje dziecko ma więcej w głowie niż ty

Gość głodna_życia
Pragnienie miłości i ciepła, jest prawem każdego. Szczególnie mocno potrzebuje tego kobieta spodziewająca się dziecka. Najpierw praca potem obowiązki. Kiedy przygotowań do przywitania dziecka jest wszystko gotowe, przychodzi czas odliczania do porodu i pomyślenia o sobie - bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Proszę o wypowiedzi osoby, które mają za sobą samodzielną drogę szykowania całego pola do przyjścia dla dziecka na świat, bądź matki, które z dnia na dzień zostały samodzielne.

Gość gość
Ty piszesz poważnie? A co złego jest w zawodowym kierowcy? W właścicielu sklepu mięsnego? Ledwo rozeszłaś się z jednym, a już się martwisz, że nikt Cię nie zechce? Nie chwal się tym wyższym wykształceniem...

Gość gość
A co złego jest obejrzeniu filmu w tv? Pójściu do kościoła, jesli ktoś odczuwa taką potrzebę? Skąd tyś się urwała? Szukaj aż znajdziesz tego księciunia.

Gość ekspert ludzki
Nie prowokuj w ten sposób. :)

Gość gość
Szczerze są 2 punkty. 1 Mało kto chce dziewczynę, kobietę z samotnym dzieckiem. Podam przykład mojego kolegi gdzie poznał kobietę z dzieckiem, dziecko miało 5 lat i dziecko tej kobiety było z wpadki ale zdarza się. Wprowadził się do niej a swoje mieszkanie wynajął i miał dodatkowy dochód, pracował, pomagał w remoncie mieszkania, zakupach, wychowywaniu dziecka itd. itp. Gdy dziewczyna skończyła 15 lat (wiadomo to trudny wiek jest) doszło do małej sprzeczki pomiędzy dziewczyną a moim kolegą. W pewnym momencie dziewczyna z wrzaskiem i nerwami powiedziała, że " Nie jesteś moim ojcem i nie będziesz mówił co mam robić i kiedy z kim chodzić " Matka córki tylko stała i się przyglądała całej awanturze i nic nie zareagowała zero nic. Koledze się zrobiło przykro, zapytał się czy nie zareaguje też nic nie odpowiedziała tylko wzruszyła ramionami. Nastąpiła cisza w domu. Tylko córka z matką rozmawiała a mojego kolegę traktowano jak intruza w dom. Więc spakował się i wyprowadził i żadna do niego nie zadzwoniła. Tak to wygląda i okazuje się, że nie są to jednostkowe akcje. 2 Sprawa po tym co napisałaś w swoim poście kogo potrzebujesz a kogo nie to wniosek jest taki, że szukasz gościa bogatego. Jakbyś mi tak na początku znajomości opowiedziała to bym spierdzielał jak najdalej. Tak jak sama napisałaś, że czujesz, że nikogo nie znajdziesz to chyba zdjaesz sobie z tego sprawę bo wiesz jaka jesteś.

Gość gość
Kurfa (już że się tak brzydko wyrażę) kobieto, z taki podejściem i mniemaniem o sobie lepiej żeby jednak nikt się nie skusił. Masz wyższe wykształcenie, wygląd i uważasz się za 8 cud świata, hehehehe parodia, zejdź na ziemię bo póki co brakuje ci oleju w głowie i samokrytyki. Zastanów się troszeczkę nad swoimi wyborami bo jak nie daj Boże teraz z kimś się zwiążesz będzie dokładnie taki sam jak jego poprzednik i tylko dziecko skrzywdzisz. Niestety aby wyciągnąć odpowiednie wnioski potrzeba pokory i czasu...stać cię na to ?? Pisze to matka samotnie wychowująca córkę która czasu miała sporo i nie uzależnia swojej wartości od jakiegoś idioty przy boku.

Gość gość
Obniz loty. Mimo ze niby jestes piekna to bedac samotna matka baadzo tracisz na wartosci. Nie oczekuj ksiecia z milonami na koncie a niby po co ona ma sie dzieci swoja kasa na Ciebie i na nie swoje dziecko skro moze miec kazda inna panne bez zoobowiazan.

Gość ekspert ludzki
Wy jej tu dajecie "złote" rady, a przecież to prowo. :D Zachowujcie się.

Gość gość
To raczej provo nie jest, ta kobieta pisze że poprzedni partner w skrócie traktował ja jak szmatę a mimo to brakuje jej wrażeń i emocji bo ciepłych kluch nie chce ani stabilizacji. Ona po prostu nie ogarnia że błąd polega na jej własnych wyborach i oczekiwaniach i z takim podejściem jak dziś to ja proponuję do piaskownicy się udać (co będzie częstą czynnością jak już córa pojawi się na świecie) zamiast zabierać się za myślenie o związku potencjalnym.

Gość głodna_zycia
Komentarze o "bogatym gościu" zbędę uśmiechem ;) Domyślam się, że osoby, które to pisały nie wiedzą ile kosztuje wyprawka dla dziecka i jakim jest obciążeniem dla kobiety spodziewającej się dziecka, zwłaszcza, że w stanie błogosławionym "wychodzą" na jaw ukryte choroby o których nie wiedziała i piętrzą się wydatki na specjalistów i lekarstwa (u mnie doszedł nefrolog, kardiolog i endokrynolog). Dodatkowo, zabawne, posądzać kobietę z wykształceniem, że szuka bogatego gościa? Następna kwestia: atrakcyjność. Żadna zadbana kobieta nie będzie z mężczyzną, który ma nadwagę, tłuste ręce, włosy, pije browarki i jak się śmieje to z ust mu lecą resztki jedzenia. Bo nie po to dopieszcza swój styl, wizerunek i ciało kremami i treningami żeby wdrapywał się na nią cuchnący żubr i knur, brał ją na pieska i padał jak kłoda po stosunku, po którym jedyna czułość na którą można liczyć to pytanie (jeśli jakimś cudem będzie pamiętał) "doszłas?" a jak powiesz ze nie to usłyszysz "bo wy kobiety jesteście jakieś nienormalne, jeszcze wam się orgazmow zachciewa". Dla takiego faceta kobieta mogłaby być szufelką do zamiatania pod jego dupą :// Co do wykształcenia, to żadna kobieta, która była na tyle atrakcyjna, żeby z samym tym sobie w życiu radzić a mimo tego podjęła trud skończenia studiów nie związe się z kimś "kluchowatym" bo po prostu nie będzie jej to wystarczyło do szczescia. Prosze o odpowiedzi osoby, które podzielają moją sytuacje, czyli matki samotne, dodam że wykształcone i atrakcyjne. Czego się wystrzegać w facetach którzy się nami interesują? Najbardziej boje się, że trafie na kogo kto sam będzie mnie traktował jak matkę dla siebie... Takiego darmozjada.

Gość gość
Gorzej jak po porodzie nie bedziesz juz taka atrakcyjna.

Gość gość
DAj sobie spokój dziewczyno i nie pisz już więcej. Żyj sobie tym swoimi marzeniami, życzeniami, wymaganiami w swoim świecie. Nie zdziw się jak dziecko skończy 18 lat a ty nadal bez faceta. Ciekaw jestem, jak do tej pory żyłaś ? Skoro tamten facet był jeszcze gorszy od twoich wymagań i tyle czasu się przy nim utrzymałaś .

Gość gość
Laska szuka wrazen w zyciu czytajcie ze zrozumiem ona szuka pana damskiego boksera nr 2

Gość ekspert ludzki
To jest prowo, pisane przez jakiegoś faceta, który poznał się na kobietach i chce wywołać burzę, zwracając naszą uwagę na fakt, że kobiety mają zawyżone poczucie własnej wartości.

Gość gość
głodna_zycia dziś Oczekujesz, że obcy facet miałby ci sponsorować wyprawkę dla dzieciaka? I jak sie ma to twoje wykształcenie do zarobków, jesli ta wyprawka jest dla ciebie tak wielkim wydatkiem? Po drugie, związałas sie z byle gównem, rozkładałas mu nogi, on cie potraktował adekwatnie do swojego poziomu. Musisz byc wyjątkowo słaba, że byle ścierwo może cie mieć. I pisz sobie co chcesz, o swojej atrakcyjnosci i wyjątkowosci.

Gość gość
Wpis z 12:13 i 12:25 jest mój, jestem podobnie jak ty atrakcyjna, wykształcona i samowystarczalna. Piastuje odpowiedzialne stanowisko od kilkunastu lat, nie brakuje mi niczego. Teraz przeczytaj to co napisałam i przemyśl jeśli stać cię na to. Nikt ci nie każe wiązać się z osobnikiem nie z twojego świata, zastanów się czy chcesz stabilizacji czy wrażeń i adrenalinki ci mało bo wydaje mi się się że jeszcze straszna gówniara z ciebie. Druga sprawa ukończenie studiów w dzisiejszych czasach to żaden wyczyn. Zejdź na ziemię.

Gość PR0W0KACJA
ekspert ludzki dziś Oczywiście masz rację, to prowokacja faceta który zarywał do samotnej matki, a ona kazała mu spadać na drzewo :D I chce teraz usłyszeć, jak to samotne matki powinny brać byle jakich gości ;)

Gość ekspert ludzki
Żadna samotna nie jest taka stanowcza, raczej wszystkie się podlizują nawet tym przeciętnym, niewidzialnym kilka lat wcześniej. Notabene same są byle jakie, będąc samotnymi matkami.

Gość gość lekarz
Jesteś dla mnie nic nie warta. Jesteś jak użyty komdon. Jestem lekarzem i nikt z poważnym zawodem by Cie nie chciał. Pozdrawiam

Gość głodna_życia
@gość : Gratuluję Ci. Czy jesteś tez samotną matką? Jeśli tak, zapraszam do merytorycznej rozmowy na temat który zalozylam, podzielenie się doswiadczeniami bądź uprzejme rady. Na docinki szkoda twojej energii a mojej uwagi. Pozdrawiam Cie Co do dalszych komentarzy na temat finansów, mój temat ich nie dotyczy. Nie nazywa się "szukam sponsora". Temat dotyczy sfery uczuć, dopasowania i podzielenia doswiadczeniami. Interesują mnie tylko odpowiedzi od samotnych, atrakcyjnych, wykształconych matek.

Gość gość
Ktoś kto jest głupi to nie problem bo głupim umrze, problem jest wtedy gdy się rozmnaża... Niestety jest już "po ptokach" i gatunek zostanie przedłużony :D Wykształcona fotomodelka w ciąży, szuka niebylejakiego mężczyzny :D Pytanie po co takiemu nietuzinkowemu niebylejakiemu mężczyźnie zaciążona roszczeniowa cizia? Taki facet ma do wyboru do koloru.

Gość gość
i wybierając mnie na swoją kobietę, wie, że wybiera cos z najwyższej półki x haha bo umrę ze śmiechu. Teraz to już jesteś drugi sort. Samotna z dzieckiem. Żaden rozsądny singiel, o którym marzysz na ciebie nie poleci, bo jest na to właśnie za mądry. Dobrze ustawieni, wykształceni z własnym M mogą wybierać w panienkach o wiele od siebie młodszych i bez bagażu. Teraz zejdź na ziemię. Szukaj wśród wdowców, samotnych ojców i tych mniej...hmm...zaradnych życiowo(pozycja, kasa), ale nadal wartościowych.

Gość gość
Głodna życia zapraszasz mnie do merytorycznej dyskusji podczas gdy nie przeczytałaś tego co napisałam lub masz problem ze zrozumieniem tekstu czytanego...w sumie to nie możliwe bo tam jak byk jest napisane że jestem samotną matką. Kobieto przeczytaj, przemyśl i odnieś się jeśli chcesz merytorycznie rozmawiać. W moich wpisach bądź co bądź jak przeczytasz i jesteś tak ogarnięta jak twierdzisz rady się doszukasz.

Gość gość
DAj sobie spokój dziewczyno i nie pisz już więcej. Żyj sobie tym swoimi marzeniami, życzeniami, wymaganiami w swoim świecie. Nie zdziw się jak dziecko skończy 18 lat a ty nadal bez faceta. Ciekaw jestem, jak do tej pory żyłaś ? Skoro tamten facet był jeszcze gorszy od twoich wymagań i tyle czasu się przy nim utrzymałaś .

Gość babafemi
Jesli to wszystko co piszesz jest prawda, to jak to sie stalo, ze wybralas takiego duuppka i jeszcze z nim bylas...i jeszcze bedziesz miala z takim dziecko? Chyba twoje wszystkie wymagania co do mezczyzn, nie powstaly teraz, w chwili obecnej. One tez byly jak bylas w swoim ostatnim zwiazku? Jakos mi sie to kupy nie trzyma, sorry!

Gość PR0W0KACJA
No nie trzyma się kupy, bo to prowokacja faceta, którego żadna nie chce, a ostatnimi czasami dostał kopa w doopę od samotnej matki Nie widzicie tego? :O

Gość gośćP
A moim zdaniem nie powinnas obnizac NICZEGO. Super napisalas, czego oczekujesz. Mam nadzieje, ze uda Ci sie znalezc kogos wartosciowego, ciekawego i ambitnego. Swiat jest pelny szarakow, a Ty szaraka nie chcesz :) Wesolych swiat Autorko i glowa do gory! Zapomnij o dupku, ktorego zostawilas, ciesz sie z malucha, bo jak go zobaczysz na swiecie, to stwierdzisz, ze poki mala jest zdrowa i sie usmiecha, to facet Ci nie jest potrzebny. A jak przestaniesz szukac, to sam sie pojawi! Pozdrawiam,