Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hsg prosze o interpretacje wyniku

Polecane posty

Gość gość

witam, proszę o interpretacje wyniku hsg, wiem, ze prawy jajnik jest całkowicie niedrozny ale co z lewym? jest w końcu drozny czy nie? "Po podaniu kontrastu wypełniła się prawidłowa jama macicy z utrudnionym przechodzeniem kontrastu przez prawidłowej szerokości jajowód lewy gdzie nie było widać jednoznacznego przedostawania się kontrastu do jamy otrzewnej. Jajowód prawy nie zakontrastował się-occlusio" co to znaczy wgl occlusio ?? dziekuje za wszelkie wypowiedzi

Gość gość
z tego co znalazłam -wychodzi że niedrożny! a lewy z utrudnioną drożnością. A co lekarz mowi?

Gość gość
lekarka się zmyła zanim zdązyam zadać jej pytanie po zabiegu... a do gina ide dopiero 26 stycznia;/

Gość gość
Nie prawy jajnik tylko jajowód...hsg to spr drożności jajowodów. Oj raczej wynik mało obiecujący :O. Ale może z lewym coś da się jeszcze zrobić.

Gość gość
no tak jajowod, nie jajnik, żle napisałam.. a czy laparoskopia mogłaby mi jakos pomoc udroznic ten lewy? wiem, ze nie jestescie lekarzami, ale chce miec jakas cicha nadzieje ...;/

Gość gość
Dowiesz się 26.12 ja miałam po tym badaniu wiele nadziei bo oba jajowody drożne a i tak staraliśmy się 4 lata. Niepłodności idiopatyczna. Koleżance po takim wyniku zrobiono laparoskopię bo ten częściowo niedrożny jajowód byl skręcony. Zależy co u Ciebie powoduje to utrudnienie.