Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To co jest w końcu lepsze: kombinezon czy spodnie śniegowe?

Polecane posty

Gość gość

Co lepsze dla 5-6 latka idącego do szkoły zerówka/pierwsza kl. chodzącego codziennie pieszo z opiekunem po 15-20 min w jedną str. do szkoły, w mróz też i w śnieg nie zawsze odśnieżoną drogą, nawet jak jest po kolana: kombinezon czy spodnie śniegowe? (Licząc na co najmniej 2 sezony). Pomyślałam o czymś takim, bo mniej zachodu z ubraniem i rozebraniem niż dwóch części (no ale wtedy potrzebna jest też pojedyncza kurtka na cieplejsze dni): http://www.decathlon.pl/kombinezon-kd300-id_8371543.html Co sądzicie?

Gość gość
Ja myślę, ze lepsze są komplety dwuczęściowe. Dokładnie z tego powodu, co piszesz - żeby nie trzeba było oprócz tego kupować kurtki. Poza tym przy kombinezonie jest problem z toaletą.

Gość gość
Toaleta nie gra roli, bo w szkole się ściąga całość w szatni (pod spodem są normalne spodnie). Bardziej mam na myśli to, że nic nie podwiewa, nawet w czasie zabawy jak się upadnie albo położy na śniegu to śnieg nie wpada pod kurtkę na nerki i placy.

Gość gość
No nie wiem czy tak łatwiej z tą toaletą... mój miał w zeszłym roku oba modele, i łatwiej było rozpiąć mu zamek w jednoczęściowym (sięgał aż na udo) i się wysiusiać niz kombnować z rozpinaniem kurtki, zdejmowaniem szelek od spodni, i potem zapinaniem tego z powrotem. No chyba że spodnie nie na szelkach, ale nie trafiłam jeszcze na takie. W tym roku już tylko jednoczęsciowy. Zresztą taki ma "od zawsze". Jak dla mnie jednoczęściowy na śniego obowiązkowo- nic nie naleci pod kurtkę, i na duże mrozy,ciepło i wygodnie. I tak będzie chodził jak długo nie będzie miał sam innego zdania na temat stroju. Drugą kurtkę i tak ma, trochę lżejszą, zakładaną przy trochę wyższych temperaturach. Bo taka od kombinezonu też musi być solidnie ciepła. Ale co kto lubi, ja wolę dziecko ubierać jednakowo 3/4 roku i tylko grubosć kurtki dobierać, ale są mamy które wolą ubierać na cebulkę i jedną kurtkę i na śnieg, i na cieplejszą pogodę.

Gość gość
ladny ten kombinezon z linku tylko drogi jesli to na 2 lata to moze i sie oplaca

Gość gość
Jasne że spodnie

Gość gość
Chyba ,że to nie przeszkadza mu w obsłudze

Gość gość
Przeciez nie ma ani sniegu ani mrozu, na wielka zime sie nie zapowiada, dziecko idzie, jest w ruchu, wiec nie bedzie mu zimno.

Gość gość
Dla młodszego synka 2,5 roku mamy kombinezon, a dla starszego 5 latka osobno kurtkę i spodnie, tak jest wygodniej. Ale nic nie zabezpieczy małego dziecka przed przewianiem (np. gołe plecy) jak porządny kombinezonik z membraną, W zeszłym roku kupiliśmy z Ducksdaya i nawet w tym roku Marcel jeszcze w nim chodzi, a starszy ma dwuczęściówkę bo wiadomo wygodniej przy sikaniu i nie chce już nosić jednoczęścioweg. Z kolei nasi znajomi mają córkę w wieku 6 lat i ona uwielbia swój kombinezon.