Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama1993215

Czy zostawić dziecko z babcią

Polecane posty

Gość Mama1993215

Witam. Mam trzy miesięcznego synka. Dostaliśmy wraz z mężem zaproszenie do znajomych na weekend. Czy zostawienie dziecka na dwa dni z babcią która bardzo często spędza czas z maluchem nie będzie dla niego szokiem ? Nie możemy go zabrać ze sobą. Więc stąd moje pytanie do doświadczonych mamusiek

Gość gość
A ile lat ma babcia? Mój ma 8 miesięcy ale nie zostawiłabym go z nimi narazie. Jeszcze się zdążymy wybawić. Teraz liczby się czas z synkiem.

Gość gość
Ja mam 7 miesięczną córeczkę i też nie zostawiłabym jej na weekend bez potrzeby. Teraz córa najbardziej potrzebuje rodziców, a nie podrzucania do opiekunów. Zdążysz jeszcze nie raz wyjechać, a tego czasu z maleństwem już nie odzyskasz.

Gość Mama1993215
Babcia ma 38 lat. Mam jeszcze 5 letnią siostrę.

Gość gość
Zostawiłabym, dlaczego nie ? W koncu tez jesteście ludźmi i macie prawo wypocząć a jeśli babcia chce sie zająć to czemu nie . Nie widzę problemu . Jeśli synek często jest pod opieką babci to również nie powinno być to dla niego żadnym szokiem .

Gość gość
Jesli zna babcie i nie hest to jakies problemowe dziecko tzn. godzinne usypianie czy coś to dlaczego nie.

Gość gość
Ja bym zostawila. Jeżeli babcia jest chętna a maluch dobrze ją zna to czemu nie. Wiadomo ze nie co weeekend ale raz na jakis czas bym sie wyrwala z mezem

Gość gość
Ja tez bym zostawiła. Bez przesady, dziecku nic nie będzie, to tylko weekend. Pytanie tylko co ono je - bo jak kp to jest problem. A jak mm to luz.

Gość gośćzly
Zostaw. Babcia kocha dziecko i krzywdy mu nie zrobi. Trzeba tez czasem pomyslec o sobie i zrobic sobie mala odskocznie od obowiazkow.

Gość gość
38? To ile ty masz?

Gość Mama1993215
Ja mam 19

Gość gość
A to się nie dziwię że chcesz się jeszcze bawić. Biedne dziecko. Dobrze że ma babcię.

Gość gość
Ja bym sobie dala siana z wyjazdami weekendowymi, zeby sie uwalic, ale teraz widze, ze sama jestes malolata, a mama pewmie tez cie podrzucala.

Gość gość
Boze co za idiotka pisze ze się nie dziwi . A jakby ona miała 38 to co to zmienia ? Każdy chce czasem odetchnąć . Czy ma 19 czy 26 czy 50 !!!

Gość gość
Ale wy głupie :D napisałaby ze jest po 30 to pewnie wjechalybyscie ze "starą krowa " chce się bawić . Co ma do rzeczy jej wiek . Kafeteryjne mamuski się oburzyly bo im nikt nie chce pomóc ...

Gość gość
Taaaa odetchnac od 3 miesiecznego dziecka, zeby jechac na weekend gdzies tam:/ dziecko czesto zostaje z babcia, ciekawe czy z jakichs waznych powodow, czy dlatego, ze mloda musi odpoczac? Tak jest jak dzieci sie bawia w dzieci.

Gość gość
uhm ja mam dwójke dzieci juz troszkę odchowanych i moim zdaniem idz dziewczyno i się baw. Tylko sie cieszyć ze masz babcie z którą możesz zostawic malucha. te opinie ze ja bym nie zostawiła, ze za małe -włóz miedzy.... to zadna tragedia dla dzieci, gorzej je chować tylko przy maminej spódnicy