Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkanie przy cmentarzu

Polecane posty

Gość gość

Czy są tu ludzie mieszkający blisko cmentarza? znalazłam kilka ofert mieszkań w dość dużym mieście. Niektóre są duże, zadbane i jednocześnie tanie dlatego że przy cmentarzu. Np. jedno to część domu jednorodzinnego, przestronne i zadbane ale właśnie jedna ściana z oknami wychodzi na mur cmentarny. Takiego metrażu za tak niską cenę nigdzie nie spotkałam. Jak się mieszka, wrażenia hmm czy jakiś efektów zapachowych nie ma w lecie, bo czytałam że czasami w gorące lata na niektórych cmentarzach czuć. Może rzadko ale jednak...

Gość gość
Myślisz, że ciało, które spędziło rok pod ziemią czuć jeszcze czym innym niż ziemią? Większość grobów na cmentarzu ma kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt lat. Po drugie... no a jakbyś mieszkała dwa bloki dalej i nie miała okna na cmentarz, byłoby inaczej?

Gość gość
Chodzi mi nie tylko o zapachy ale i inne wrażenia, cmentarze są jednak dość specyficznym miejscem. Osobiście lubię spacerować szczególnie na jesieni przy święcie, wieczorem pięknie to wygląda. Co do ciał no cóż nie wszystkie groby mają przeszło rok są i młodsze. Czy blok czy dom obojętne chodzi że w pobliżu. Może powinnam też zadać pytanie czy chcielibyście mieszkać blisko cmentarza.

Gość prawik  91
tak ja bym chciał

Gość gość
ja bym nie chciała, świadomość , ze tyle zwłok obok się rozkłada, ceremonie pogrzebowe za oknem, zła energia

Gość gość
ja bym sie na to nie zdecydowala

Gość gość
Dla mnie na co wychodzą okna też ma znaczenie.-dopisuje.