Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tak z ciekawosci czy lepiej wam sie zyje dzieki 500 plus

Polecane posty

Gość gość
Tym którym zabierają - żyje sie gorzej. Tym, którzy dostają - żyje sie lepiej. Tym, którzy zabierają i rozdają - żyje sie NAJLEPIEJ!!

Gość gość
Dzięki 500 plus od nowego roku wynajmę mieszkanie, będzie mnie w koncu na to stać , a przez rok z zasilkow odlozylam 30tys

Gość gość
Oj przepraszam , 10 tys bo 20 tys mialam z wesela , zapomniałam:)

Gość gość
Myslalam, ze zasilek to dla biednych co ledwo wiaza koniec z koncem a nie zeby to odkladac;;

Gość gość
Eee, tam takie to tam i zasiłki. Ja to przepijam w 3 dni. A za co pić przez reszte miesiąca? Musze pracować. Niestety.

Gość gość
no dokładnie - jakby sprowadzili "uchodźców" i im kasę dawali, to by Wam grało. Jakby ich było coraz więcej i mielibyśmy zamachy terrorystyczne - to bym Wam grało. Popukajcie się po głowach. Przyrost powinniśmy mieć na plusie, bo inaczej kiepsko z nami. Niech nam przyrost robią Polacy, a nie muzułmanie :O Poza tym w każdym naszym zachodnim sąsiednim kraju mają kasę na dzieci. Wreszcie w pl też coś jest. Jakby dali wszystkim po równo - to już byście nie krzyczeli, że budżet rujnują??? Serio??? To teraz rujnują, a tak by nie rujnowali, hahaha Poza tym ta wydawana kasa napędza PKB, a to też jest na plus. Weźcie się dokształćcie trochę. Jak to sobie jakaś mądra pani mądrość przypisała orzekając, że wszystko drożeje przez 500+. Ano nie. Idź się kobieto dokształcić.

Gość gość
Ja wychowalam sie w patologicznej rodzinie. Jako jedyna wyszlam na "ludzi" , uciekajac od nich za granice-w wieku 20 lat. Mam super meza , cale zycie pracujemy, dom , dzieci, itp Moje dwie siostry zostaly w Polsce: starsza 37 lat ; szkola OHP nieskonczony.jest w ciazy z piatym dzieckiem. Pierwsze dziecko ma innego tatusia, drugie ma innego, trzecie i czwrate maja jednego, teraz piate ma z innym. W ciazy palila , pila, cpala, dwoje dzieci niepelnosprawnych. Teraz w ciazy tez pije i pali. Bardzo sobie chcwali 500+, dostaje wszystkie zasilki i inne rzeczy, dzieci chodza w Nike , adidas, itp ( nie jestem zazdrosna, pisze jak jest).Nigdy nie kwapila sie zadna praca. Mlodsza siostra 20 lat, wyksztalcenia brak , pije , pali, w ciazy tez-dziecko wczesniak tez chore, dostaje zasilki jako samotna matka , choc nia nie jest, karana. Bardzo jest zadowolona , bo razem ma okolo 2400 zl na reke, oczywiscie do pracy sie nie kwapi , czekam az mi powie , ze jest w ciazy. Rece mi opadaja , masakra, mieszkam od nich bardzo daleko , do mnie nie przyjezdzaja , bo mowie , ze nie mam pieniedzy , aby ich utzrymywyac, bo sama mam dwoje dzieci. Oni uwazaja , ze my jestesmy bogaci i powinnismy im dawac. zawsze im pozyczam kase na wieczne nieoddanie. nie umieja w ogole utrzymac pieniedzy. Czy ich dzieci wniosa cos do spoleczenstwa za 20 lat? Czy beda przydatni?Nie ! Moze jedna osoba w drodze wyjatku. to bede takie same pasozyty jak rodzice, albo nawet gorsi.Bardzo przykre , ale ja tego nie zmienie. Duzo osob nie moze sie nadziwic , ze ja wsrod takiej patologii sie wychowalam. :-(

Gość gość
dziś Super z ciebie siostra :D nic dodać nic ująć...

Gość gość
Super siostra ;-). O co ci chodzi? Ze juz im kasy nie daje , bomam swoja rodzine? Nie daje , bo im tyle nadawalam w przeciagu kilku lat ,ze mieszkanie w Polsce mozna by bylo kupic za to. Zawsze dawalam pieniadze, wysylalam paczki , placilam czynsze , kupowalam zarcie. itp teraz przestalam , bo sama mam dwoje dzieci , a one w polsce maja zasilki. twoj sarkazm jest raczej nie na miejscu.....

Gość gość
czyli Twoja siostra wydaje pieniadze na dzieci skoro chodza w Nike ,Adidasach w/g Ciebie powinny biegac obtargane tak? wtedy bys nie obgadywala wlasnej rodziny.Wesolych Swiat Ci zycze

Gość gość
Do 12:44 Ty kretynko, chodzi o to , ze taki plebs wszystkie pieniadze roz******la, mnozy sie jak kroliki, za nieswoje pieniadze. A my podatnicy taka patologie utrzymujemy.

Gość gość
kretynko w wigilie no niezle ale co sie dziwic patologi , jak nie ylo 500+ to wszyscy mieli jedno dziecko?

Gość gość
Mi lepiej. Oboje pracujemy. Dostaliśmy dziewięć razy 500zł. Tj 4500 zł i mamy to odłożone na koncie. Odkladamy na mieszkanie.

Gość gościu zw
Jak państwo nie dawało 500+ to było źle. Jak daje to też źle, bo dopiero na drugie. Wiem,że to trochę niesprawiedliwe ale ma to zachęcić do zakładania większych rodzin. Najlepiej marudzić i krytykować. Wychodzi na to,że lepiej by było przyjąć uchodźców i wypłacać im zasiłki niż wprowadzić 500+