Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyprowadzka w swieta

Polecane posty

Gość gość

Nie wytrzymalam dzisiaj,spakowalam kilka rzeczy corki i ruszylam do moich rodzicow. Z mezem ustalilismy,ze po macierzynskim nie wracam do domu,ze zostane z corka (teraz poltora roku) do czasu,az pojdzie do przedszkola. Kokosow nie zarabialam,po oplaceniu zlobka czy niani nie zostaloby duzo tej kasy,a maz zarabia niezle. Mieszkamy u tesciow,bo w przyszlym roku odbieramy klucze do mieszkania wlasnego. Pomagam tesciom jak moge,bo tesciowa schorowana. Od roku jak mieszkamy z nimi zrobilam z zapuszczonego mieszkania naprawde czyste lokum (ciezko opisac,jak zapuszczone mieszkanie mieli:|). Codziennie gotuje obiady,robie wiekszosc zakupow,sprzatam,piore,prasuje i rzecz jasna zajmuje sie corka. Przed swietami wyszorowalam okna w domu,posprzatalam,pomoglam tesciowej w gotowaniu,upieklam ciasta,wszystko na blysk bylo. A dzisiaj (nie po raz pierwszy) slysze,ze jestem darmozjadem i nic w domu nie robie. Zapakowalam kilka rzeczy malej i swoich i wynioslam sie na swieta do moich rodzicow. Czuje sie jak sluzaca. Od rana tylko sprzatam i gotuje,no facet nie ma zadnych obowiazkow,bo nawet smieci wynosze przy okazji spacerow i chyba mu sie w glowie poprzewracalo... Tesciowa w lament,zebym nie wynosila sie na swieta,ale mi sie przelalo... Smutno mi,bo maz niby napisal smsa,czy przyjechac po nas,ale sadze,ze napisal dlatego,ze jego brat z zona sa juz w drodze na wigilie i mu glupio... Corka spi,wiec i tak nie bede jej budzila,a pozniej... Pozniej chyba i tak juz tam nie pojade.

Gość gość
No a mężuś co na to wszystko?

Gość gość
Tak jest z dziadami nigdy gnoje nie docenia. Można robić wszystko a i tak slyszysz że nic nie zrobilas. Dobrze ze poszlas. Może się mu otworza oczy. Zostań do.końca roku. Albo wóz albo przewóz.

Gość gość
Domyślam się że ci smutno i złe zwłaszcza jak człowiek się stara a i tak usłyszy że całe g.... Robi. A wuszorowanie zapuszczonego domu przy malutkim dziecku to wyczyn. Skoro on taki zaradny a ty nic i tak nie robisz to niech chodź raz obsłuży wszystkich z tego co już i tak przygotowałas. Teściowa w lament i bardzo dobrze bo wie że im robotnica z domu poszła święta za godzinę a kto gości obsłuży kto pomyje kto wszystkiego dopatrzy. Niech go tam w te święta zjada od góry do dołu jak bura kobyle treściwie i brat z żoną. Zrób jak uważasz za słuszne ale nie wracaj na święta odczuje to najdotkliwiej i może coś mu się w tej pustej lepetunie ulozy. Zasłużyła sobie żeby cię docenił i szanował. Dom czysiutki wszystko wypracowane nagptpwane posprzątane a on wielki król tylko pracujący a ty nierobiaca inaczej bo obiad sam się gotuje żelazko samo prasuje a pralka pierze sama. Nie jedz nich siedzi sam jak taki zaradny i pracowity to gości obsłuży raz dwa a jak zmyje gary z raz to zmadrzeje. Szkoda mi ciebie kobieto sama mam małe dziecko wiem jak ciężko czasem coś zrobić a i męża mam więc wiem jakie te chłopy to czasem niemotny są. Chodź mój Rumcajs też potrafi rylo nastawić.... Trzymaj się i nie Mielnik kilka dni i zrozumie. Jak byś wyprowadziła się w dni powszednie to by to olał ale święta ..W domu będzie i bez sluzki i trzeba się będzie przyznać przed bratem i jego rodzina że jest chamem i dobrze niech mu wstyd będzie może zrozumie i ryla nastawiam nie będzie.

Gość gość
Domyślam się że ci smutno i złe zwłaszcza jak człowiek się stara a i tak usłyszy że całe g.... Robi. A wuszorowanie zapuszczonego domu przy malutkim dziecku to wyczyn. Skoro on taki zaradny a ty nic i tak nie robisz to niech chodź raz obsłuży wszystkich z tego co już i tak przygotowałas. Teściowa w lament i bardzo dobrze bo wie że im robotnica z domu poszła święta za godzinę a kto gości obsłuży kto pomyje kto wszystkiego dopatrzy. Niech go tam w te święta zjada od góry do dołu jak bura kobyle treściwie i brat z żoną. Zrób jak uważasz za słuszne ale nie wracaj na święta odczuje to najdotkliwiej i może coś mu się w tej pustej lepetunie ulozy. Zasłużyła sobie żeby cię docenił i szanował. Dom czysiutki wszystko wypracowane nagptpwane posprzątane a on wielki król tylko pracujący a ty nierobiaca inaczej bo obiad sam się gotuje żelazko samo prasuje a pralka pierze sama. Nie jedz nich siedzi sam jak taki zaradny i pracowity to gości obsłuży raz dwa a jak zmyje gary z raz to zmadrzeje. Szkoda mi ciebie kobieto sama mam małe dziecko wiem jak ciężko czasem coś zrobić a i męża mam więc wiem jakie te chłopy to czasem niemotny są. Chodź mój Rumcajs też potrafi rylo nastawić.... Trzymaj się i nie Mielnik kilka dni i zrozumie. Jak byś wyprowadziła się w dni powszednie to by to olał ale święta ..W domu będzie i bez sluzki i trzeba się będzie przyznać przed bratem i jego rodzina że jest chamem i dobrze niech mu wstyd będzie może zrozumie i ryla nastawiam nie będzie.

Gość gość
Ojjj przepraszam że dwa razy mi się wkleiłem tekst i za literówki też przepraszam pisze z telefonu. A ten słownik szaleje jak pijany zająć w kapuście i wpisuje co dziad chce. Wesołych kobiety i nie dajemy się chłopom.

Gość gość
Chyba nie masz zamiaru zwijać się od swoich rodzicow do ludzi ktorzy nic nie doceniają??? Niech siedzi sam z nimi w ich własnym szambie a Ciebie to powinien przeprosić z kwiatami na kolanach. Jesli nie przyjedzie i nie przeprosi to narazie. Zastanowiłabym sie nad rozstaniem.

Gość gość
Bardzo dobrze zrobiłaś. I dokładnie, w inny dzień może by olał twoje pakowanie się, jak będzie całą kolację świecić oczami przy rodzinie to przynajmniej dotkliwie odczuje to jak ważne jest dbanie o poprawne stosunki w małżenstwie. Nie chodzi o to przecież żebyś leżała brzuchem do góry jak on pracuje, tylko o to żeby docenił to co robisz i traktował cię z szacunkiem. Jeśli dalej byś pozwalała na takie pomiatanie tobą w końcu stałoby się to normą i pozwalałby sobie tylko na więcej i więcej. Może coś dotrze do niego, może coś będzie próbował naprawić. A tak czy inaczej- nie będziesz siedzieć przy kolacji i tłumić płaczu ze sztucznie przyklejonym uśmiechem, i składać fałszywych życzeń, tylko będziesz wśród ludzi którzy cieszą się z twojej obecności, kochają cię i chcą dobrze.

Gość gość
Brawo autorko!!! Jakoś przełkniesz tę żabę, choć lekko nie jest. Ale zacisnij zęby, bardzo dobrze zrobiłaś. Jutro możecie porozmawiać, jutro niech Cię przeprasza i zrobisz co chcesz, ale dzisiaj - zostaw go samego z rodziną, bo jak się ugniesz to będzie wiedział, że jesteś dobra tylko w straszeniu.