Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy u was w rodzinie też nie wszyscy sie tolerujecie i lubicie?

Polecane posty

Gość gość

na sama mysl o wigilii dzisiaj mam odruch wymiotny. nie cierpie tych życzeń i lamania sie opłatkiem .. co roku slysze :"kasiu biedactwo ,zeby w końcu zycie ci sie ulozylo " chodzi o to ,że mam 32 lata i nie mam ślubu z moim ukochanym ani dzieci. dla nich to jest rownoznaczne z tym ,ze jestem biedakiem... nie wazne ze jestem szczesliwa z moimi wyborami..ważne ,że oni uważaja ,że moje wybory sa złe. napiszcie prosze czy serio musze skladac zyczenia kazdemu z osobna i lamac sie oplatkiem?nie wystarczy tylko polamac sie z bliską rodziną?musze koniecznie jutro isc do ciotki i zlozyc te zalegle zyczenia itd?szoda ze oni mieszkaja tak blisko nas ,bo zaraz w klatce obok....ech...

Gość gość
U nas nie ma takich sytuacji. Spotykamy się z kim chcemy i składamy sobie życzenia przy stole, nie biegamy po rodzinie... I na pewno nie wszyscy się tolerujemy, mój mąż np. nie rozmawia ze swoją bratową i bratem praktycznie też, bo nas okradli i chociaż to brat i policji nie wezwaliśmy to jednak żal pozostał i niesmak. Z takimi się nie chcemy spotykać. Z dalszą rodziną też specjalnie nie utrzymujemy kontaktów, więc w święta też odpadają spotkania. Mamy siebie nawzajem, dzieci i kilka osób z najbliższej rodziny, z którymi chcemy świętować i się lubimy.

Gość gość
Rozumiem Ciebie, też mam 32 l i panna, i też co roku te złośliwe życzenia. W tym roku nie spędzam świąt u siebie tylko z facetem w innym mieście, sama

Gość gość
Jak mozna olac rodzinę najbliższą czyli ojca i matke i spędzac wigilie z facetem??? To straszne co rodzice twoi przezywają. WIGILIE SPEDZASZ BEZ RODZICÓW? cIESZ SIE ZE ŻYJĄ I DOPOKI ZYJA SPEDZAJ JA Z NIMI A NIE Z FACETEM W MIESZKANIU.

Gość gość
AUTORKO. Skoro twoja rodzina mieszka obok w klatce ,to nie rozumiem jak mogłabyś nie iśc do nich i nie złozyc im życzeń i nie połamac sie opłatkiem.To byłoby chamskie...

Gość gość
Spedzalam z nimi wigilię 31 lat, a ostatnie wigilie stały się juz nie do zniesienia, złośliwe życzenia o wyjściu za mąż itp.

Gość gość
Nie rozumiem problemu...naprawde tak trudno odpowiedziec " dziekuje ciociu za troske,ale ja jestem szczesliwa,nie nazywaj mnie biedactwem,biedne to sa dzieci z Aleppo,a ja lubie moje zycie,ale dziekuje jeszcze raz za twoja troske o mnie...tak juz sie ciociu nie zamartwiaj,sxkoda zycia":-)

Gość gość
U mnie sprawa jest prostrza bo ja poprostu nie mam rodziny gdzieś tam daleka w świecie mam ale nigdy nie spędzałam z nimi świąt . Mam tylko mamę która była u nas na wigili bo 2 tyg zmarł jej mąż. Nie mam ciotek mam jedną kuzynke co prawda świąt z nią nie spędzam bo ona niedawno urodzila dziecko ma faceta i razem spędzają ten czas ,ale rozmawiamy i nie kłócimy sie .Od strony meża tylko babcie która jest dobra kobieta i jest jeszcze ojciec mojego męża tez w porządku .Mój mąż ma ciotki i wujkow którzy pojawiali się kiedyś na imieninach czy tez ma świętach u teściowej i są całkiem normalni .

Gość gość
Stara panna po 30ce to faktycznie tragedia. Wspólczuje wam z całego serca. Tak bardzo mi was szkoda. Chyba biedniejsze od was są tylko dzieci z Aleppo. Ale wszystko będzie dobrze: - dzieci wyjdą z Aleppo - a wy może wyjdziecie za jakiegoś męża (chociaż wiem że w tym wieku to małe prawdopodobieństwo - ale trzeba WIERZYĆ) Przytulam was....

Gość gość
moje bidulki 30stki buuu

Gość gość
Co nas obchodzą dzieci z Aleppilo niech ci kilkadziesiąt lat temu wojny tam rozpoczęli nich się tym martwią teraz .

Gość gość
To chociaż nad starymi pannami po 30ce zapłacz! Człowieku bez serca...

Gość gość
Ja na przykład nie lubię dzielić się opłatkiem i nie ma to znaczenia czy z najbliższą rodzina czy z dalszą.Nie lubię i już.

Gość gość
Spróbuj opłatek w miodzie umaczać i cukrem posypać - może polubisz....

Gość gość
Mnie też zyczą żebym wyszła za mąż, a mam 27 lat i jeszcze wcale mi się do tego tak bardzo nie śpieszy, uważam, ze jak założę rodzinę po 30-stce to będzie akurat dobrze. Więc wtedy dziekuje i się uśmiecham, ale patrzę na te zyczenia z przymróżeniem oka :) Trochę to staroświecie uważam po prostu. A moją rodiznę lubie tak sobie. NIe jest ani tak żebym ich jakos uwielbiala ,albo nieznosiła

Gość gość
Po 30 to ty założysz rodzine z plastikowym przyjacielem. A bateria zdrożały. Niestety :(

Gość gość
Poza tym trochę dziwne jest tez podejście wg którego całe szczęscie kobiety to założenie rodziny... Tylko jeszcze ważne jest z kim wyjdzie za mąż, czy będzie szcześliwa w małżenstwie bo za byle kogo można wyjść tylko co potem... Dlatego ja z zalozenia chce zalozyc rodzine gdzies po 30-stce, ale tez nie jest to moim glownym celem w zyciu

Gość gość
09:22- niby dlaczego, znam co najmniej kilka kobiet, które załozyły własnie po 30-stce :) A ja już kogoś mam tylko zobaczymy jak sie nam ułoży, na ta chwile on chyba bardziej chce stabilizacji i slubu niz ja , bo nie jestem przekonana czy to ten wlasciwy,a nie chcialbym sie pozniej rozwodzic

Gość gość
Sytuacja wygląda tak: wartościowi faceci są już wybrani. Facet po 30, który jeszcze nie założył rodziny - musi być MOCNO wybrakowany. Tak jak ty. A wiesz. Jak sie wybrakowany połączy z wybrakowaną - to tak jakby dziurawą skarpetke na brudną noge założył. I zimno. I śmierdzi ;)

Gość gość
Biedne to sa nie tylko dzieci z Aleppo ale i ludzie żyjacy zyciem innych ludzi.

Gość gość
Jesteś ciężko zaburzona psychicznie... Gdyby tylko ci idealni wspaniali niewybrakowani brali śluby to nie byłoby zdrad małżeńskich i rozwodów, malzonkowie by żyli zgodnie ze sobą do starości. A tymczasem coraz więcej zdrad, kochanków, co drugie małżeństwo się rozpada, a ci co biorą śluby często są bardzo niedorzali i infantylni. Zobaczcie na forach ile tematów mężatek idiotek z psychika 5 łatki. Wyjście za mąż nie ma nic do rzeczy z byciem niewybrakowanym.

Gość gość
gość wczoraj AUTORKO. Skoro twoja rodzina mieszka obok w klatce ,to nie rozumiem jak mogłabyś nie iśc do nich i nie złozyc im życzeń i nie połamac sie opłatkiem.To byłoby chamskie... x Równie chamskie jest czekanie, aż pewne osoby przyjdą połamać sie opłatkiem. Tak jakby się to ciotce należało. Może chociaż raz ciotka by zaszła do autorki? Chyba, że ciotka imprezę robi i wszyscy się złażą do niej.

Gość gość
te kafeteryjne filozofki :D

Gość gość
A ja je uwielbiam. Są tak rozbrajająco głupie... ;):)

Gość gość
A ja mam tak - rodzina męża prawie przy każdej naszej wizycie u nich -,, a kiedy będzie wnuczek? Już 2 lata po ślubie i nic nie możemy się doczekać...'' i tak jest prawie zawsze! Mam 25 lat jesteśmy 2 lata po ślubie na razie nie myślimy o dziecku powoli rozglądamy się za działka chcemy najpierw się gdzies osiedlic zapewnić sobie stabilizację i wtedy dziecko... A już na pewno nie na życzenie teściów!

Gość gość
bo w naszym kraju pokutuje mit, że małżeństwo jest po to aby się pieprzyć i rozmnażać, ja mam jedno dziecko 15 lat i ciągle słyszę kiedy drugie, i tak mi chyba zostanie aż przekwitnę bo nie mam zamiaru mieć drugiego, chyba, że jakimś cudem będzie wpadka