Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GOŚĆ W 37

Waga w ciąży

Polecane posty

Gość GOŚĆ W 37

Witajcie jestem już na końcówce ciąży (37 tydz) przytyłam 20 kilo i strasznie się z tym czyje tymbardziej że ostatnie 6 kg przybyło w ostatnich 2 tygodniach. Nie mogę się zaakceptować wszyscy mówią że wyglądam dobrze a ja czuję się jak wieloryb uda już się nawet dotykają ciężko mi chodzić, a apetyt mam ogromny . chciała bym już urodzić i mieć maleństwo ze sobą ale boję się że moje ciało nie wróci do poprzedniego stanu. Przez pierwszych 6 miesięcy nie tylam prawie wcale, a teraz to dla mnie szok . Czy też mialyscie tak obniżony nastrój i brak akceptacji siebie na koniec ciąży? Bo jak czytam o kobietach które przytyly 8 czy 10 kilo to ryczec mi się chce ze się zaniedbałam.

Gość gość
To nie jedz tyle, tym bardziej że święta. Opamiętaj się

Gość gość
Hm Autorko nie wiem co ci doradzić :-( ja kończę 37 tc i przytyłam 11 kg. Tylko ze ja byłam drobna przed ciaza. To moja druga. W pierwszej przytyłam 15kg. Ale faktycznie nie jem dużo, ostatnie tygodnie ro kompletny brak apetytu. Wciąż mam mdlosci i koszmarna zgagę :-(

Gość SlowianskaLala
To zalezy ile wazylas przed ciaza. Ja przytylam tylko 8 po tygodniu mieszcze sie w kurtke z przed ciazy i mam minus 7. W 37 organizm nabiera wody nawet jakbys przytyla kilo to i tak czulabys sie jak morswin. Niestety wielki brzuch spuchniete stopy strach przed porodem poteguja zle samopoczucie. Ja urodzilam 10dni temu. Ciesze sie ze stan ciazy i porodu juz za mna. Niewiem czemu ludzie tak zachwalaja ten blogoslawiony stan ktpry konczy sie bolem. Ja ciesze sie ze ten koszmar sie juz skonczyl. Glowa do gory za chwile odzyskasz swoje cialo

Gość GOŚĆ W 37
Hm nie mam zgagi ani mdłości czuje się spuchnieta mam za to wyrzuty sumienia ze jem cokolwiek. Zawszw musiałam dbać o wagę żeby wyglądać dobrze i kontrolować apetyt wychodziło mi dobrze bo byłam szczupła . Nie drobna ale szczupła rozmiar 36/38 teraz nawet nie wiem jaki bo poza tunikami i leginsami w nic się nie mieszcze

Gość gość
Ja przytylam 30 i niecały rok po porodzie było mnie 37 kg mniej wyglądam lepiej niż przed ciążą. W końcu wzielam się za siebie i waze 57kg

Gość GOŚĆ W 37
Przed ciąża 67 kg przy wzroście 177

Gość gość
Autorko bedzie ci cieżko zrzucić te nadprogramowe kg bo faktycznie nazbierałas ich trochę i nie jest to żadna woda tylko tłuszcz z tego co jesz. Jesz dużo to niestety będziesz zbierać efekty po ciazy.

Gość gość
20kg to tak srednio tyja dziewczyny. Ja tez aktualnie 37tc tylko ze blizniaczej. Przytylam 13kg ale to tez zalezy od wagi startowej. Ja wazylam 70kg i 167cm wzrostu.

Gość gość
Nie martw'się, to ja będę chyba tu pośród was rekordzistka, ja przytylam chyba że 30:/ byłam sucha przed ciąża, mało co jadłam, więc zaczęłam nadrabiać. Mam nadzieję, że dzięki karmieniu piersia i diecie matki karmiącej schudne. mi się też uda ocieraja autorko:p na szczęście nam ponad 170 cm wzrostu, więc nie wyglądam aż tak źle

Gość gość
Zrzucisz,wszystko z latwoscia, jesli bedziesz tylko chciala. Pierwsze 12 kg stracialm w 7 dni po porodzie. Kolejne 10 w ciagu kilku msc.

Gość gość
Wmawiajcie sobie ze 20 i więcej kg to jest normalne,ze szybko schudniecie etc. Bzdury.Wystarczy spojrzeć na kobiety w ciazy,większość jest niestety zaniedbana i spasiona :-(