Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczerze, czy patrzycie na wykształcenie chłopaka?

Polecane posty

Gość gość

Nie chcę, żeby pojawiły się jakieś chamskie komentarze, proszę o szczerą odpowiedź.

Gość gość
Tak, patrzę.

Gość gość
Kobiety patrzą na pozycję społeczną, więc na wykształcenie. Na mądrość i inteligencje nie zwracają uwagi. Liczy się dla nich wykształcenie, co wiąże się z pozycją społeczną, im bardziej wykształcony, np lekarz tym lepsza kasa i jest się czym pochwalić przed rodzinką i koleżaneczkami.

Gość gość
chyba raczej ile zarabia

Gość gość
Ale jakie uważacie za dobre, a jakie za złe?Podejrzewam, że chłopak po pedagogice nie budzi u Was zaufania.

Gość gość
Nie. Ja wezmę tylko po medycznej lub po prawie.

Gość gość
Nie patrzyłam na wykształcenie, a raczej na ogarnięcie życiowe. I tu nie chodzi o konkretny status społeczny czy kasę tylko po prostu o umiejętnosć radzenia sobie - czy jak ktoś straci pracę potrafi znaleźć kolejną, czy jest elastyczny i w razie potrzeby może ze mną wyjechać, czy zna język jakiś, czy potrafi ogarnąć dom itp.

Gość gość
patrzę - nie mówię, że to jest dobre podejście, ale drażniłoby mnie gdyby mój partner nie miał ukończonych studiów.

Gość gość
Ja po studiach z dobrą pracą a on po zasadniczej z pracą we fabryce hehehe to dopiero mezalians chyba, że ona po studiach, leniwa bo pracować się nie chce a on po zasadniczej ale utrzymuje ją i dziecko. Leniwym kobietom nie przeszkadza facet po zasadniczej np. górnik byle by tylko zarabiał a ona w domu siedziała.