Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wypada iść do dzieci bez prezentów?

Polecane posty

Gość gość

Późnym wieczorem dostałam telefon od koleżanki, że przyjechała do kraju i do jutrrzejszego popołudnia jest z dziećmi i mężem w mojej miejscowości, bym wpadła na kawę, bo wieczorem już jadą do innego miasta do rodziny. Pojawił się problem. Oni mają 3 dzieci w wieku 8lat, 2 lat a najmłodsze ma 3 miesiące. Problem w tym, ze nie mam żadnych drobiazgów dla tych dzieci, ponieważ jej przyjazd wypadł tak nagle, a jutro sklepy w okolicy są nieczynne. Czy wypada iść w odwiedziny, gdy nie mam prezentów dla dzieci, ani żadnych drobiazgów? Umówiłyśmy się na 10 przed południem. Czy będzie to duży nietakt, gdy pójdę tam i dzieciom nic nie kupię?

Gość jedź bez prezentów
nie żartuj, masz się spotkać na kawe a nie prezenty robić dzieciom, nawet się tym nie przejmuj

Gość gość
Tez tak uważam. Nie byłaś przygotowana na to spotkanie wiec nawet się nie przejmuj tym faktem. Nie będziez teraz na sile szukała sklepy..bo dzieci. Tu chodzi o fakt spotkania z przyjaciółka a nie o prezenty. Twoja znajoma tez raczej prezentu dla Ciebie mieć nie będzie. Ja tez wyjdę się przejmuje a ze dzieci ze głupio. I stwierdzam że człowiek przesądza juz czasem bo są ważniejsze sprawy niż prezenty przy każdej okazji spotkania się z dziećmi znajomych itp