Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak postrzegacie wegetarian?

Polecane posty

Gość gość

dyskusja otwarta, piszcie cokolwiek

Gość gość
Inteligentni,.myślący ludzie, dbajacy o swoje zdrowie, chociaz nie az tak jak weganie

Gość gość
lubię ich, szanuje za ten wybór. To nie tylko chodzi o dbałość o siebie ale o szacunek do zwierząt ogólnie. Rozmawiałam czasami na studiach, w pracy, przypadkowo. Dla większość powód był taki że szkoda im innych istot. Wcale nie byli związani z religiami wschodu z żadnymi. Ja tez kiedyś nie jadłam mięsa byłam wstrętnie agresywnie rozliczana i atakowana przez nawiedzone baby ze wspólnoty Odnowy katolickiej czy aby przypadkiem w Budde nie wierze . Aby zdechły te s..ki, wy k...wy. Żadnego tam Boga w nich nie widziałam.

Inteligentni,.myślący ludzie, dbajacy o swoje zdrowie, chociaz nie az tak jak weganie x o, widze nowa kasta:D czerwoni Wam się przejedli, to teraz wpiertalacie zielonych

Gość gość
teraz jest chyba taka moda na bycie super fit wegetarianinem, a modzie jak wiadomo czesciej ulegają kobiety. czasem mam wrażenie że niektóre kobiety bardziej szanują zwierzeta niż ludzi.

Gość gość
Z czegoś to wynika, że bardziej szanują zwierzeta. WYbacz, ale kolega wpracy powiedział mi kiedyś, że jak mięsa nie jem, to mam więcej spermy łykać dla białka. Jakie zachowanie zwierzęce porównasz do takiego zachowania ludzkiego?

Gość gość
Broken, abtrahując od tematu- kim Ty właściwie jesteś i co Cię boli? Na każdym temacie wylewasz niesamowity ból. Jaki własciwie powinien być świat, byś była szczęśliwa?

Gość gość
Mężowie jej uciekli i teraz siedzi sama. :P

Gość Taodtrzeciejrandki
Wcale nie wiem czy to się przekłada na szanowanie zwierząt. Bardziej chodzi o ideologię, modę. Ja osobiście mam czasami naprawdę potrzebę zjesć kawał mięsa.

Gość Taodtrzeciejrandki
Myślę że zwierzęta drapieżne też nie są wegetarianami ;) Taka jest natura. czlowiek jest mięsożerny, mięso ma potrzebne składniki odżywcze.

Gość gość
od dłuższego czasu źle się czułam po tradycyjnych posiłkach,zaczęłam więc szukać przyczyny...nie jem mięsa odkąd dowiedziałam się w jaki sposób i w jakich warunkach chowane są obecnie zwierzęta :-( to jak teraz się czuję jest niesamowite,nie potrafię tego opisać . naprawdę.

Gość gość
Wege to hipokryci

Gość gość
Przy produkcji jajek i mleka zwierzęta także bardzo cierpią. Miałam taką koleżanke ktora mówiła że nie je nic co miało oczy, a skórzane buty sobie kupowala, sztuczne paznokcie i hybrydy robiła, kosmetyki testowane używała. Hipokrytka.

Gość gość
Człowiek ma bardzo długie jelita, tak samo jak inni roslinozercy. Człowiek w ślinie nie ma enzymów rozkladajacych jakiekolwiek białko zwierzęce. Człowiek ma kły tak słabo rozwinięte że można powiedzieć że tak naprawdę ich nie ma. Czy zęby człowieka wyglądają chociaż trochę podobnie do zębów lwa, który jest typowym drapiezca? Odpowiedzcie sobie na te pytania i pomyślcie, czy naprawdę człowiek jest mięsożerny.

Dziwne pytanie. To, że ktoś nie je mięsa to tylko jedna z jego cech, nie świadczy o tym, jak kogoś postrzegam, chociaż może na to wpłynąć, tak jak inne fakty. Sama jestem wegetarianką, ale śmieszy mnie takie szufladkowanie, że jak ktoś jest to jest dziwak, albo że kto nie je mięsa to go bardziej szanuję i lubię. To, jaki mam stosunek do ludzi nie zależy tylko od ich pożywienia, jest to wręcz mniej istotne, niż inne cechy.

Gość gość
Psychodelirium dlaczego jesteś wege?

Gość gość zawadiaka
Dobrze mi z tym i nawet dna dobre to wyszło dla mojego zdrowia.

Postanowienie odrzucenia całkiem mięsa samo mi się nasunęło z czasem odkąd zaczęłam rozwijać świadomość na różnych polach. Już wtedy rzadko jadłam mięso i w pewnym momencie zaczęło mnie brzydzić, a względy zdrowotne i 'etyczne' dodatkowo pomogły mi się odzwyczaić.

Hitler też nie jadał mięsa :D a tak serio to nie jadam mięsa ani ryb ale jajka, nabiał tak, nie potrafię zrezygnować z sera żółtego np. Myslę, że wybór diety powinien być dostosowany do stanu zdrowia oraz umysłu :D i potrzeb indywidualnych organizmu

Zgadzam się, też mi się zdarza jeść ser, chociaż wolałabym całkiem z nabiału zrezygnować. Na razie nie jestem chyba tak dalece wolna od smaków.

Gość gość
Są w porządku dopóki nie narzucają swoich poglądów innym.

Gość gość
Psychodelirium_ dziś dokladnie! ale niektorzy szufladkuja, nawet sa w stanie powiedziec ze jak nastolatek nie je miesa to trzeba mu przeszukac kieszenie bo na pewno ma tam zielsko, lub ze ktos nalezy do jakiejs sekty (autentyczne "przypuszczenia").wegetarianin wzbudza zainteresowanie-w sposob negatywny

Gość gość
To są lewackie ścierwa które już niedługo będziemy przymusowo reedukować lub w razie braku postępów w powrocie do zdrowej tkanki narodu wykorzystywać jako siłę roboczą aż do oczyszczenia organizmu państwa.

To prawda, że wzbudza niepokój, pół rodziny mi truło, czy przypadkiem nie zmieniłam wyznania skoro mi tak "odbiło". Ale z czasem się uspokoili.

Gość gość
Ja byłam Wege przez 5,5 roku. Przestałam jeść z dnia na dzien, z czasem odstawiłam tez ryby. Ze wgledow etycznych zrezygnowałam z mięsa, nigdy nie udało mi sie zrezygnowac z nabiału. zrezygnowałam z kupowania skórzanych butów, sprawdzałam, które kosmetyki nie sa testowane. Ludzie czesto wyrażali podziw za silna wole. Wróciłam w tamtym roku, gdy okazało sie, ze jestem w ciąży i tak do tej pory nie udało mi sie wrócić do Wege,.. A co sadze? Ja nigdy nie byłam nawiedzona nawracająca na wegeta/rianizm, sama mówiłam, ze to decyzja jednostki - samodzielna i niewymuszona, tak jak było u mnie. Mam jedna znajoma, ktora jest wegan/ka i strasznie wciska to ludziom:/ a to wkurza:/ zreszta, niby taka weganka, a lody czasem je...

Gość gość
a ze mną przestał spotykać się facet po tym jak dowiedział się że nie jem zwierząt :-( jest mi tak przykro :-(

Gość gość
17:09 No i dobrze jestes pojepana

Gość gość
Szanuje ich wybór, zwlaszcza, jesli wynika z milosci do zwierząt. mam paru w rodzinie. Poza wszytkim wgetarianizm jest o wiele bardziej ekonomiczny, wytworzenie zywnosci wegetarianskiej powoduje o wiele mniejsze zuzycie energii i zniszczenia srodowiska,

Gość gość
podziwiam