Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Święta u rodziny partnera...

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się jak wygląda kwestia spędzania świąt w Waszych związkach. Chodzi mi głównie o związki niesformalizowane, ale także kiedy ludzie są już zareczeni. Czy rodziny Waszych partnerów zapraszają Was na święta, choćby na jeden posiłek w któryś dzień świąt? Po jakim czasie trwania związku zostaliście zaproszeni po raz pierwszy? Czy brak takiego zaproszenia po kilku latach trwania związku odebralibyscie jako coś niewłaściwego?

Gość gość
ja z moimi chlopakami to czasem ani miesiac nie chodzilam a przychodzili z wizyta na swieta :D wiec tak-po roku znajomosci to juz normalka

Gość gość
Jako że mieszkamy blisko jego rodziców to na święta zawsze jedziemy do moich

Gość gość
Żyję z moim partnerem w związku nieformalnym od 7 lat i od początku byliśmy zapraszani na święta zarówno do moich rodziców jak i jego. Nie ma różnicy w traktowaniu nas w porównaniu do mojej zamężnej siostry czy jego żonatego brata.

Gość gość
Tu Autorka. Ja jestem z moim partnerem od 3,5, od początku tego roku jesteśmy zaręczeni. Nie mieszkamy razem. Jego rodzina ani razu nie zaprosiła mnie na święta. Ja nie mam z kim spędzać świąt. Zastanawiałam się czy słusznie mam wątpliwości czy to normalne, czy to może ja przesadzam, bo jednak święta to czas zarezerwowany dla rodziny, a ja do niej bądź co bądź nie należę :(

Gość gość
gość dziś Ludzie są różni. Niektórzy uważają tylko małżeństwa, do tego tylko te ze ślubem kościelnym, a konkubinat to dla nich żaden związek ani rodzina. Nie przejmuj się.

Gość gość
A dla mnie to dziwne, tym bardziej, że nie masz z kim spędzać świąt :( Współczuję przyszłej "rodzinki"...

Gość gość
Dla mnie jest dziwne, że Twój przyszły mąż zostawił Cię samą na święta skoro nie zostałaś zaproszona przez jego rodziców. Mamisynek albo ma wyj****e na to co czujesz.

Tu chyba nie ma dobrej odpowiedzi. Ja zostałem zaproszony po ok. 3 mcach związku, ale przez moją 2 połówkę, a nie jej rodzinę. Natomiast czasem bywa tak, że partner jest nie akceptowany przez bliskich, niektóre osoby nie mają też dobrych relacji z rodziną. Myślę, że jeśli nie wiesz z jakiego powodu nie zostałaś zaproszona i nie porafisz porozmawiać o tym ze swoim narzeczonym, to mocno pośpieszyliście się z zaręczynami. Po tylu latach nie znacie ani siebie, ani Waszych rodzin. Powinniście się skupić na wzajemnym budowaniu relacji, bo z takim podejściem trudno Wam będzie dogadać się w małżeństwie.