Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podział obowiązków

Polecane posty

Gość gość

Jaki macie podział obowiazkow w domu z partnerem? Pytanie kierowane glownie do osob majacych dzieci. U nas wyglada to tak, ze ja na macierzynskim jeszcze zajmuje sie dzieckiem i calym domem a partner zabezpiecza nas finansowo. Ja mam najnizsza krajowa i z tego jeszcze 80% wiadomo, dorzicam sie do rachunkow za mieszkanie lub robie zakupy na okolo 2 tyg. Zalezy od miesiaca. Partner nie ma w domu zadnych obowiazkow nie sprzata, nie zmywa, nawet pramia nie powiesi. Przy dziecku tez niestety nie pomaga. Mala od poczatku spi niespokojnie, tylko ja do niej wstaje. On musi sie wyspac do pracy a w dzien wolny on ma wolne a mi sie nie nalezy. Dziecko spi jak on wraca z pracy najczesciej wiec tego ojca tez rzadko widzi a mimo to jesli mala nie spi jak wroci to nie chce uczestniczyc w kapieli, nie mowiac o usypianiu. Jestem zalamana :( nie tak sobie to wyobrazalam. Jestem zmeczona i przykro mi, ze on ma takie podejscie do dziecka. W towarzystwie udaje dobrego ojca bierze na rece itd ale jak ka chce wyjsc do sklepu sama to najpierw wysluchije gadki, ze znowu on ma z nia zostac. Mala bawi sie na kocyku a tatus lezu na kanapie z telefonem w reku. Jak tylko wspominam, ze jestem zmeczona to ood razu sie wkurza i mowi zr chetnie sie zamieni zebym ja utrzymywała dom a on bedzie z dzieckiem siedzial.

Gość gość
Wedlug niego nie misze sprzatac i gotowac mam tylko z dzieckiwm siedziec hehe ciekawe bo samo sie nie zrobi. Mam juz dosyc :(

Gość gość
oj głupia trzeba było się zamienić iść do pracy a potem żądać obiadu i wyzywać gnoja od nieudaczników po miesiącu by zmienił zdanie

Gość gość
On pracuje ja zajmuje sie dzieckiem i domem. Nie narzekam, szybko zrobie zakupy, ugotuje. Dziecko male duzo spi, karmie, przewijam a tak to mam mnostwo czasu dla siebie. Az z nudow zaczelam prowadzic bloga z bizuteria i udalo mi sie w grudniu sprzedac za 3000 :P

Gość gość
No to zazdroszcze, moja od malego slabo spi. Maz ci pomaga?