Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój chłopak ma dziecko

Polecane posty

Gość gość

Mam 17 lat ,a mój chlopak 18 . Dwa lata temu przypadkiem wyznał mi, że być może zostanie ojcem dziecka swojej byłej, która teraz ma 25 lat. Byłam młoda i sywierdzilam, że z nim zostanę po mimo to. Jego była dała mu spokoj, lecz dwa miesiące temu dostał wezwanie do sądu o alimenty , zalamalam się nie wiedziałam co zrobić . Kocham go bardzo mocno , jako dziecko on przebywał z towarzystwem dużo starszym, dlatego jest teraz bardzo dojrzały jak na swój wiek , przeżył wiele trudnych chwil, a teraz jeszcze to , ale co ja mam zrobić ? Nie wiem czy z nim być bo nie wiem czy chce całe życie myslec o tym, że ma dziecko z inną, jest jednak szansa ze to dziecko nie jest jego ale na 30% tylko :( Jestem mloda, a to jest dla mnie wielki cios. Nie zostawiłam go powiedziałam mu, że będę go wspierać i bd przy nim ale to jest czasem trudne bo zaczynam myśleć o tamtym dziecku i boję się ze to się skończy źle , proszę o jakieś wsparcie , o jakąś radę ?

Gość gość
Miałam faceta, który miał dziecko i byłam z nim przez kilka lat. Po prostu popełnił błąd i ponosi konsekwencje. Nie rozumiem co złego mogłoby z tego wyniknąć. W waszej sytuacji facet nie będzie miał pieniędzy, bo będzie musiał płacić alimenty. Mój ex miał ponad 30 lat, kiedy wpadł i stać go było na to. Nigdy nie odczułam faktu, że on płaci tysiąc złotych na córkę.

Gość gość
23:57 przykro, ze dziecko nazywasz bledem... czyli gach oprocz tysiaka nic wiecej od siebie nie daje... oby sobie o corce nie przypomnial, gdy bedzie niedoleznym staruchem.

Gość gość
Nie tylko, zabierał ja na weekendy, wakacje. Po prostu w naszym domu nigdy nie było obciążenia finansowego jego alimentami, bo zarabialiśmy wystarczająco dobrze. Ale to chyba oczywiste, że popełnił błąd. Uprawiał seks bez zabezpieczenia z kobietą, z którą nie chciał być. Dziecko jest tylko efektem tego błędu. Ja sama jestem dzieckiem z rozbitej rodziny i szczerze? Ojca widzieć nie chciałam nigdy. Miał alimenty przysyłać na czas, poza tym mógł nie istnieć. Nie każde dziecko potrzebuje tatusia.

Gość gość
Dzieciorob :-D w dodatku 16 lat miał jak spłodził xd albo ona go wrabia. Trzymajcie się ich. Więcej normalnych bezdzietnych będzie dla nas :-)

Gość gość
00:08 racja. Jesli miec ojca p****a to lepiej go w ogole nie miec. Tylko polskie prawo jest tak glupie, ze taki ment moze pozwac dziecko wlasne o alimenty. A Tobie autorko coz radzic... chlopak mial 16 lat, gdy zostal ojcem. Tylko z nazwy ojcem. Ty mialas 15, on przypadkiem wyznal Ci, ze bedzie dziecko... jakas patola. Powinien placic.

Gość gość
00.01 Tu autorka pytania . No właśnie , Mój chłopak chciałby żebym mu powiedziała co on ma zrobić , nie widzi przyszłości bezemnie i zrobi dla mnie wszystko , ale ja nie mg mu powiedzieć : "Zostaw dziecko dla mnie " , no kim bym wtedy była , on sam twierdzi że jak by się nie odzywal do tego dziecka to byłby zwykłym debilem który zostawił dziecko ale nie ma do niego narazie żadnych uczuć a do mnie tak i dlatego chce do mnie jak najlepiej , jak mu doradzić by było dobrze? Rozumiem że on opowinien odwiedzać dziecko ale to dla mnie ciężkie ze mając 17 lat i rozmyslajac o tym ze chciałabym swoje dzieci z nim to on ma juz swoje i może pokocha je i znów zwiaze się z tamtą albo ono bd dla niego najważniejsze , nie wiem co myśleć i robić :/

Gość gość
Dziewczyno..pomysł w ten sposób i przestań się zadręczać: gdyby miał być z tamtą dziewczyna to by było już w przeszłości. Zdarzyło się tak ze ona zaszła w ciążę i wiadomo ze chce alimenty..nie on jeden będzie placil.takie życie. Druga sprawa..jest dziecko i też należy mu się kontakt z jego ojcem biologicznym jest tylko 2 strony tego chcą. Po trzecie nie przekreśla to waszych szans na wspólne dziecko, a twój chłopak nie znał Ciebie kiedy miał kontakty z matką dziecka. To się nazywa przeszłość. Po czwarte: jesteście razem, wspierajcie się, bo się kochacie z tego co piszesz. Poznasz to dziecko i może sama obdarzysz je uczuciem i zupełnie inaczej spojrzysz z czasem na te sytuację. To że w przeszłości 'zrobil' dziecko to nie znaczy ze macie się teraz rozstać. Jest wiele takich sytuacji.

Gość gość
Jezu, jaka gownarzeria, on nie ma do dziecka zadnych uczuc na razie?? A kiedys zacznie miec?? W ogole widywal je wczesniej?? Nie pisz, ze jest dojrzaly, bo nie jest. Niestety, ale czy to Ty z nim bedziesz czy ktos inny, zawsze w tle bedzie dziecko.