Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tellybelly129

Wieloletni partner i gasnące uczucie

Polecane posty

Witam. Mam 21 lat i jestem ze swoim narzeczonym od 4 lat. Plany na przyszłość poukładane, wszystko zaplanowane. I nagle wszystko się zmieniło :/ Zaczęłam się wahać nad tym wszystkim, czy to na pewno on. Bywały ostatnio różne sprzeczki. Zaczełam też studia a on prace i zaczęliśmy się oddalać od siebie. Rzadko się spotykaliśmy. A gdy się spotykaliśmy nie mieliśmy wiele tematów do rozmowy. Bałam się że to się wszytsko źle skończy więc zaczęłam udawać że jest dobrze i wszytsko na pewno się ułoży, ale tak nie jest. Czuje, że to uczucie między nami wygasło, że wszytsko przeminęło.Zaczęliśmy rozmawiać i powiedzał że się zmieni. Ale nie wiem czy tego chce :/ Jak patrzę na niego to nic nie czuje, jak mnie pocałuje to też zero iskry..

Gość gość
Witam, tak miała moja koleżanką po 3 latach związku,zaręczynach. Zerwała, zaczęła się spotykać pierw z jednym, drugim, trzecim facetem. Potem chyba otrzeźwiała bo wróciła do tego pierwszego ,maja jedno dziecko, drugie w drodze i jest podobno szczęśliwa. Ale mówi z perspektywy czasu ze ci faceci to był błąd, ale musiała się wyszumiec.

Gość gość
Jestes jeszcze bardzo mloda, daj sobie czas, dlaczego tak wczesnie chcesz wychodzic za maz?

Długo jesteśmy ze sobą i postanowił się oświadczyć i cieszyłam się z tego i wgl. Ale przeszkadza mi też w naszym związku to że rzadko gdzieś razem wychodzimy. Przez ostatnie pół roku bylismy jedynie gdzies tam u znajomych 2-3 razy.. I jak o tym rozmawialiśmy to on że wybacz ale nie jestem rozrywkowy, ale że postara się. Małżeństwo to już poważna sprawa, a czuje że nie wiele się zmieni i będę się nudzić w tym związku :( dlatego powiedziałam że chce troche czasu na przemyślenia, ale do głowy przychodzi mi jedna myśl..o zerwaniu

Gość gość
21 lat to czas na poznawanie zycia i swiata a nie na malzenstwo. Dobrze, ze teraz nachodza cie watpliwosci a nie za kilka lat gdy pojawi sie dziecko. Przyjrzyj sie waszemu zwiazkowi i ucxuciom, malzenstwo to nie zabawa

Gość gość
Trochę poza tematem. Nie rozumiem tego jak bardzo młodzi ludzie nadają wielkie znaczenie stażowi związku, a sami ledwo przekroczyli 20sty rok życia. To błędne myślenie że 3,4,5 czy więcej lat w tak młodym wieku cokolwiek gwarantują. Czas po 20 stym roku życia to normalny czas na poznawanie siebie, dużo w człowieku się zmienia, inaczej myśli w wieku lat 18 a inaczej w wieku 25+, a jeszcze inaczej później. Obecnie ludzie dojrzewają mentalnie później niż poprzednie pokolenia. Nie powinno się opierać na stażu związku ale na poziomie dojrzałośc***artnerów. Ile już spotkałam przypadków zerwanych zaręczyn, czy rozwodów (a ludzie nie ukończyli 25/26 roku życia). Tak się często kończy jak dzieci próbują bawić się w rodzinę :( Oczywiście zdarzają się osoby dojrzalsze już w młodszym wieku ale one stanowią niewielki procent.

to zupełnie normalne, poznaliście się w młodym wieku, a przez te kilka lat dorastania człowiek bardzo się zmienia. najlepiej chyba będzie rozstać się w dobrych relacjach, jeśli zatęsknicie to zawsze możecie do siebie wrócić. moim zdaniem związki zawarte w bardzo młodym wieku mają niewielkie szanse, ale słyszałam o kilku takich przypadkach, w których ludzie po iluś latach wracali do swoich szkolnych miłości ;)

Ostatnio gdy rozmawiałam ze swoim partnerem, że potrzebuje przerwy, on na prawdę się załamał. Minęło trochę czasu i myślę, że podjęłam już decyzję, ale boje się go zranić..