Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

34 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość gość

i rozwarcie 0,5 cm. lekarka przepisała magnez 3 razy dziennie i kazała dużo odpoczywać. Myślicie,że dotrwam chociaż do 37 tygodnia? Czy magnez rzeczywiście pomaga?

Gość gość
Jak szybko postępuje rozwarcie?

Gość gość
to zależy jak się będziesz oszczędzać, czy masz skurcze (twardnienia brzucha, kłucia w szyjce) ja miałam rozwarcie na opuszek palca w 35 tyg 1 dniu, wcześniej wizyta koło 31 tygodnia nie było. W obu ciążach miałam tak samo. Także od ego momentu duuuużo leżenia, wycieczki do wc, albo jedzenie sobie zrobić (kanapki, żadne stanie przy garnkach). I dotrwałam do 38 tygodnia i 38 tygodnia + 1. I miałam twardnienia brzucha, kłucia w szyjce itd. Także miło nie było ;) Za to porody szły szybko i względnie przyjemnie ;) oszczędzaj się bardzo, a masz szansę dotrwać

Gość gość
Mam twardnienie brzucha,kłucia w podbrzuszu. Pierwszą córkę ur na początku 37 tyg ciąży(cesarka),teraz też będzie cesarka,ale wiem że to jeszcze za szybko i dlatego martwię się. Wczoraj byłam u lekarza,od wczoraj więcej leżę,już nie będę gotować,sprzątać,prać(do tej pory wszystko robiłam).

Gość gość
a jaka długość szyjki?

bóle w dole brzucha i jego twardnienie to normalna spraw. Nie są one groźne, mają związek z powiększającym się dzieckiem i naciskiem na kanał rodny. W ostatnich tygodniach ciąży Twój maluszek przybiera bardzo szybko na wadze, co odbija się także na Twojej masie ciała i stale powiększającym się brzuszku. Ciągle odczuwasz również bezbolesne skurcze macicy przygotowującej się do porodu: skurcze Braxtona-Hicksa. Puchną Ci również nogi i kostki oraz palce u rąk (lepiej zrezygnuj z noszenia pierścionków)... Powodzenia podczas porodu!