Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam żadnej możliwości zeby gdzies wyjechać choćby na wakacje

Polecane posty

Gość gość

nie mówiąc o pracy i wyjeździe na stale. zrobiłam się przez to strasznie zgorzkniala. jak to zmienic?

Gość gość
Niestety dużo osób tak ma, że o fajnych, dalekich podróżach i wakacjach może pomarzyć. Ale wiesz, kiedyś wszystko może się zmienić, więc głowa do góry:)

Gość gość
Urlop i wakacje to luksus, przyjemność i trzeba mieć trochę PIENIĘDZY. Żyjemy w świecie gdzie transport, nocleg, jedzenie się kupuje za pieniądze. A pieniądze w uczciwy sposób zdobywa się u nas pracując. Czemu udajesz, że tego nie wiesz?

Gość gość
15:12 Udajesz glupia czy jesteś ? :)

Gość gość
gość dziś 1) Jestem facetem 2) Pytasz jak to zmienić - odpowiadam - zdobyć jakąś umiejętność (każda na która jest popyt - choćby kasa fiskalna) i zapracować na wczasy.

Gość gość
Do wszystkich wyżej bo odpowiedzi się powielaja.. No niestety mając długi trzeba pracować przez większość doby, bez wykształcenia nie znajdę pracy za granica. Znajomi sa mili jak coś chcą, więc nie będę zebrać jak dziad. Ale jestem wyczerpana.2 lata za mną i kolejne 5 przede mnie żeby zasuwac po 12h dziennie w mcdonaldzie.

Gość gość
mna* Bardzo chciałabym gdzieś wyjechać, odpocząć. USA już w ogole jest poza zasiegiem. Gdyby udało mi się spłacić dlugi to może zalapalabym się na aupair. Ale inaczej nie da rady. Może zapytam inaczej.Jak zmienić swoje nastawienie i oczekiwania..pogodzić się z tym że nic dobrego mnie nie czeka? mam dopiero 22 lata a jestem zgorzkniala jak rozwodka po 60.

Gość gość
Bez wykształcenia nie znajdziesz pracy za granicą? A do zbierania pieczarek czy pomidorów po Ci wykształcenie? Posiedziałabyś z pół roku czy rok i zarobiła na spłaty długów, a przynajmniej na pewno szybciej niż pracując w Polsce w maku...

Gość gość
może ma początek jakiś krótki weekendowy wyjazd? na przykład do Pragi? dojechać można zwykłym busem a nocleg rezerwujesz przez Bookapart, nie trzeba od razu wyjeżdżać na cały tydzień

Nie wiem czy nie masz pieniędzy, czy czasu, bo pracujesz ciągle. Możliwe też, że nie wiesz gdzie jechać albo nie masz z kim. W takim wypadku możesz zafundować komuś wyjazd i razem się wybrać gdzieś lub zbierać kasę, no albo w końcu zawalczyć o jakieś wolne. Polecam Mazury, mili ludzie i atmosfera. Nie masz znajomych, a tam każdy z Tobą porozmawia. Może http://jarskiewczasy.pl/ piękna, spokojna okolica :)