Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy na spacer

Polecane posty

Gość gość

Hej. Dziewczyny kiedy zaczęłyscie wychodzić na podwórko z dzieckiem? Moje maleństwo ma 2 tygodnie a jak wiadomo teraz zima.

Gość gość
Na poczatek to moze ubierz malenstwo i otworz okno na 5-10 minut .Ale jak nie ma mrozu to mysle ,ze spokojnie mozesz wyjsc na maly spacer i przyzwyczjac malenstwo

Gość gość
Juz teraz spokojnie możesz wyjść z dzieckiem. Chyba, że u ciebie jest -10 na dworze, wtedy bym przeczekała jeszcze takie mrozy.

Gość gość
A zrobiłaś najpierw werandowanie ?

Gość gość
Nie nie robilam werandowania. Była na dworze tyle co z bloku do samochodu. Na święta jechaliśmy do teściów i wczoraj do lekarza bo z pepuszkiem był problem.

Gość gość
to na co czekasz ? Ja urodziłam w lutym . Jak dziecko miało 6 dni to położna kazala juz wyjść na spacer . Bylo -2 stopnie . Później wychodziłam juz codziennie .

Gość gość
Tylko nie mam jak wózka znieść bo mieszkam na 3 piętrze a facet raz na tydzień w domu. Czy bez wózka to nie za duże ryzyko?

Gość gość
a ja bym uważała. Rodzę teraz w lutym i o ile nie będzie potwornego wiatru i deszczu i temp tak do -2 stopni to będę wychodzić po jakichś dwóch tygodniach. Pierwszą córkę mam z lipca i tu nie było problemu. Ale z takim maluszkiem na pewno warto wychodzić na początek na ok 15 min do pół godziny. I nie taszczyć go na dwór w absolutnie każdą pogodę, tylko wybierać te przyjemniejsze dni. A wózek to konieczność. Dziecko jest okryte od wiatru.

Gość gość
Tak właśnie myślałam że bez wózka się nie obejdzie. Dobrze jednak poradzić się doświadczonych mam. A już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła wychodzić na spacery bo siedzenie w domu to jakaś zmora.

Gość gość
To się głupio pytasz czy juz wyjść a nawet nie ma ci kto wózka znieść...? Czekaj na faceta i wtedy razem wyjdziecie.

Gość gość
Nie ma głupich pytań a jeśli nie jestem czegoś pewna to lepiej się chyba zapytać. Widzisz mam tak że faceta nie ma przez cały tydzień w domu i wózka nie ma mi kto wynieść a jeśli można wychodzić z maluszkiem na spacery to raczej nie raz na tydzień.

Gość gość
looo matkoo jakim cudem takie sieroty jak autorka maja dzieci :( serio nie potrafisz wyjść na spacer sama z dzieckiem ? 9 miesięcy byłaś w ciązy i dopiero teraz myślisz jak znieść wózek z 3 pietra?

Gość gość
2tyg dziecko kładziesz do łóżeczka , lecisz z wózkiem na dół i wracasz po dziecko. Jaki masz problem? Moja koleżanka tak robiła i nic się nigdy nie stało. Takie małe dziecko przecież nie wyjdzie samo. Łóżeczka ani z niego nie wypadnie.

Gość gość
Dokladnie- najpierw wózek, potem dziecko, a pozniej odwrotnie, a jak nie to kup sobie chustę i nie kis tego dziecka w domu

Gość gość
A dlaczego sieroty? To jest moje pierwsze dziecko i mam prawo nie wiedzieć jestem ciekawa czy wy wszystko od razu wiedzialyscie czy mamusia albo teściowa pomogły.

Gość zyga759
U nas od razu po 2 tygodniach. U nas była zima więc tylko wtedy gdy słonko było i nie było dużego mrozu. Brałam termos z mlekiem w razie płaczu i gotowe, zawsze ciepłe na żądanie. Warto za termosami zerknąć sobie na; https://twojlunchbox.pl/37-termos . Mają tam wiele ciekawych propozycjo godnych uwagi.

Gość SlowianskaLala
Niewiem po h.u.j te dzieci werandowac. Jesli nie ma mrozu mozesz odrazu wyjsc. Moj mial 5 dni jak wyszlismy ale bylo z 5stopni